Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60168
(BIJNA)VOLKOREN SPELT-TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% volkorenspelt 25% Volkorentarwe T150 25% T65 67% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg
Zonnebloempitten ter decoratie
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#60175
Goed bezig Gerrit :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60187
ZACHTE WITTE VAKANTIEBOLLETJES

Afbeelding
100% T65 67% hydratatie
Lekker voor onderweg naar Italië morgen....
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60319
HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD


Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )
Door Rik59
#60320
BakkerGerrit schreef:
ma 21 mei 2018, 20:51
HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )


Ik dacht ook al... "ik heb deze nog nooit in Italië gezien.."
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60340
DRIEGRANENBOULE MET GEBROKEN GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
35% T65 25% Volkorentarwe (steengem) 20% volkoren spelt 20% volkoren gerst 69% hydratatie
7,5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Honing en maisolie.
Gebroken gerstevlokken ter decoratie.

Hydratatie had hoger gekund door de toegevoegde gerstevlokken....
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60373
LICHTBRUIN TARWE MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% volkoren tarwe (div) 67% hydratatie
10% volle yoghurt, 57% melk/water

Experiment met yoghurt in het brood. Deeg was erg slap. Ben benieuwd naar de smaak.....
Door Rik59
#60375
Sjonge.. sjonge... dalijk doet ie er ook nog afgedraaide olie in... :zip: :zip:

Subliem Gerrit.. Als je een gistbroodje hebt gebakken zal het net zijn of het een desempje is... (denk ik zo hè..)
Bij desem is het dubbeldesem... (we wachten op de triple)..

Volgende stap.. yoghurt met aardbeien?? In dat geval zou ik gewoon Mona-toetjes erin mikken... :DB2: :DB2:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60379
Lekker Gerrit :2th:.

Ik bak regelmatig brood met yoghurt, zure room of karnemelk erin. En nee, het smaakt niet naar desembrood Rik ^)^.
Door Rik59
#60380
Haha..Levine.. Nee, dat wist ik.. en Gerrit weet ook hoe ik dat bedoel..
Ik vind het een leuk iets en wil ook wel eens een yoghurtbroodje proberen.. daarom:

Gerrit.. recepie??
Wat voor yoghurt gebruikte je?? Ik bedoel, moest je naar een Turkse winkel of kun je het met de "kunst"yoghurt van de Campina af..??
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60390
Dit is het receptje yoghurtbrood

Bruin zacht Busbrood 2 stuks
% vd Bloem Bloem totaal 500
Frans T65 300
40,00%. Frans T150. 200
57% Melk-Water 50-50 285
10% Yoghurt 50
4,0% Gist 20
2% Honing 10
3,5% Maisolie 18
3%. Broodpoeder 15
1,80% Zout 9,0

Volle yoghurt ( van de Appie) gemengd met het water/melkmengsel toegevoegd. 30 min autolyse. Deeg veel slapper dan zonder yoghurt.
Smaak is niet yoghurtachtig maar wel vol, brood geurig en zacht.
(Gekopieerd uit excel, spaties vallen weg)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60397
HALFVOLKOREN ZADEN EN PITTEN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en T150 67% hydratatie
10% diverse zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sezamzaad, lijnzaad)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60453
ZACHTE WITTE SESAMBOLLEN

Afbeelding
100% T65 63% hydratatie
Sesamolie ipv boter, wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60515
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T55 30% T150 66% hydratatie
Vanaf nu een paar kilo T55 verwerken ipv T65 om het verschil te ervaren (als het er is)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60554
LICHTE TARWE SESAM YOGHURTBOLLETJES
Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60555
LICHTBRUINE TARWE SESAM YOUGHURTBOULE

Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie

(Zelfde deeg als de bolletjes op de vorige foto)
Ivm de baktijd van de bolletjes heb ik het deeg voor de boule een extra doorslag / s&f gegeven en buiten de “rijskast” laten rijzen. Geduld is ook bij bakken met gist een belangrijk ingredient!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60581
DE KRUIMFOTO’S VAN DE VORIGE TWEE BROODJES.....

Afbeelding
Afbeelding
(Kon de originel berichten niet meer wijzigen)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60697
LICHTBRUINE TARWEBOULE MET SOJA

Afbeelding

Afbeelding
65% T55, 30% T150, 5% Sojameel, 67% hydratatie
Ik wilde eens het effect van sojameel uitproberen
Door Rik59
#60709
BakkerGerrit schreef:
di 26 jun 2018, 00:16
Bakgraag schreef:
ma 25 jun 2018, 17:19
......Ben je een bakker?

Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje :D


Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

"Hmm… zo te zien heeft deze uitgekookte jongen zijn mise en place regelmatig op orde" :idea: :idea:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60711
Rik59 schreef:
di 26 jun 2018, 01:44
Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??
Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.
Door Rik59
#60715
BakkerGerrit schreef:
di 26 jun 2018, 08:37
Rik59 schreef:
di 26 jun 2018, 01:44
Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.


Ahh.. instelling.. heb ik heel even van mogen proeven... daar gingen we 's morgens eerst met z'n allen gezellig aan tafel ontbijten voor we begonnen.. (St. Anna.. Venray destijds).
Maar verder 20 jaar in de horeca rondgehuppeld.. en tja.. nu thuis nog niet uitgehuppeld :G :G . Zelf zuurkool maken, gehakt/verse worst draaien, chutney's, paté op z'n tijd etc. etc. Constant op zoek naar nieuwe recepten, smaken en structuren..
We hebben een goed druivenjaar dus verwacht dit jaar ook m'n eerste wijn te maken... "Chateau Ladderzat"... :mrgreen: :mrgreen:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60723
LICHTVOLKOREN TARWEBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

40% Volkorentarwe T150, 60% tarwebloem T55, 66% hydratatie
Sesamolie en Zonnebloemolie ipv boter, honing, 5% geroosterde sesam en 5% geroosterde lijnzaadjes door het deeg.
Sesam en lijnzaad ter decoratie.
Door Rik59
#60727
Nou Gerrit... kunst hoor, om ze zo bij elkaar te plakken...!!

Volgens mij koop jij geen beleg meer, wel??
Tenminste als ik toch om de 2-3 dagen zo'n broodje voor m'n neus kreeg zou ik dat niet meer durven enne ALLEEN ROOMBOTER!! :DB2: :DB2:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60735
HEEL LICHT TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding

En natuurlijk de weekenders
Afbeelding

Beiden: 85% T55, 15% T150 67% hydratatie
De bolletjes afgelakt met boter, het brood met water.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60745
HALFVOLKOREN DRIEGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% T55, 15% volkoren spelt, 15% volkoren gerstemeel, 20% T150. 65% hydratatie
10% volle yoghurt. Honing en olijfolie
Anna liked this
Door Rik59
#60746
Gerrit ik zit iedere keer weer te kijken op die foto waar de rest van die kratten met brood staan die je erbij gebakken hebt :zip: :zip:

Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand iedere keer voor dat ene broodje... al dat werk.. je snapt em..
Als dat wel zo is dan vind ik het knap en bewonderenswaardig.. want je zet wel iedere keer weer staaltjes neer!!
Ook nu weer.. :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60748
LICHTBRUIN TARWE MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150, 80% T55, 68% hydratatie
10% yoghurt , maanzaad ter decoratie.

@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 04 jul 2018, 09:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60766
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
80% T55, 20% T150, 67% hydratatie
7% lijnzaad door het deeg
Gebruikersavatar
Door Bakgraag
#60794
Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60795
Bakgraag schreef:
za 07 jul 2018, 14:34
Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
Ik gebruik heel lijnzaad. Heb geen ervaring met gebroken lijnzaad. Lijkt mij dat je er weinig van terugvind.....
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60797
LICHTBRUIN TARWE SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150 Frans volkorentarwe, 80% T55 Frans tarwemeel 66% hydratatie
Sesamolie en honing
Wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60815
BRUIN TARWE ZONNEBLOEMPITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Frans volkorentarwe T150, 70% Frans tarwe T55, 65% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, honing en zonnebloemolie.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60823
Daar ben je dan zeer op tijd mee :rofl2:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60825
Bioloogje schreef:
wo 11 jul 2018, 08:22
BakkerGerrit schreef:
di 10 jul 2018, 14:14
KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
:lol: Waar blijven de oliebollen?
Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Brood van Miepj

Misschien is het handig als je ook even het hele r[…]

Brood van Brody Brotz

Prachtig! Wat een productie ook.

Ik stel me even voor

Welkom op het forum :G

Ik heb mijn rijsmandjes nog nooit vochtig gemaakt.[…]