Pagina 5 van 22

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 09 mei 2018, 11:11
door BakkerGerrit
(BIJNA)VOLKOREN SPELT-TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% volkorenspelt 25% Volkorentarwe T150 25% T65 67% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg
Zonnebloempitten ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 10 mei 2018, 11:32
door bakplaat
Goed bezig Gerrit :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 10 mei 2018, 17:34
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE VAKANTIEBOLLETJES

Afbeelding
100% T65 67% hydratatie
Lekker voor onderweg naar Italië morgen....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 10 mei 2018, 17:50
door Bioloogje
Lekkere broodjes! Ik wil wel een stukje meereizen hoor ;B
Fijne vakantie!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 10 mei 2018, 22:00
door Rik59
Gerrit HAPPY HOLIDAYS!!

Rustig aan met de pastaatjes.. en niet teveel pizzaatjes hè...

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 21 mei 2018, 20:51
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD


Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 21 mei 2018, 21:24
door Rik59
BakkerGerrit schreef: ma 21 mei 2018, 20:51 HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )


Ik dacht ook al... "ik heb deze nog nooit in Italië gezien.."

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 24 mei 2018, 15:12
door BakkerGerrit
DRIEGRANENBOULE MET GEBROKEN GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
35% T65 25% Volkorentarwe (steengem) 20% volkoren spelt 20% volkoren gerst 69% hydratatie
7,5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Honing en maisolie.
Gebroken gerstevlokken ter decoratie.

Hydratatie had hoger gekund door de toegevoegde gerstevlokken....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 28 mei 2018, 12:20
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% volkoren tarwe (div) 67% hydratatie
10% volle yoghurt, 57% melk/water

Experiment met yoghurt in het brood. Deeg was erg slap. Ben benieuwd naar de smaak.....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 28 mei 2018, 22:29
door Rik59
Sjonge.. sjonge... dalijk doet ie er ook nog afgedraaide olie in... :zip: :zip:

Subliem Gerrit.. Als je een gistbroodje hebt gebakken zal het net zijn of het een desempje is... (denk ik zo hè..)
Bij desem is het dubbeldesem... (we wachten op de triple)..

Volgende stap.. yoghurt met aardbeien?? In dat geval zou ik gewoon Mona-toetjes erin mikken... :DB2: :DB2:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 mei 2018, 01:48
door Levinebaktbrood
Lekker Gerrit :2th:.

Ik bak regelmatig brood met yoghurt, zure room of karnemelk erin. En nee, het smaakt niet naar desembrood Rik ^)^.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 mei 2018, 06:38
door Rik59
Haha..Levine.. Nee, dat wist ik.. en Gerrit weet ook hoe ik dat bedoel..
Ik vind het een leuk iets en wil ook wel eens een yoghurtbroodje proberen.. daarom:

Gerrit.. recepie??
Wat voor yoghurt gebruikte je?? Ik bedoel, moest je naar een Turkse winkel of kun je het met de "kunst"yoghurt van de Campina af..??

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 mei 2018, 23:13
door BakkerGerrit
Dit is het receptje yoghurtbrood

Bruin zacht Busbrood 2 stuks
% vd Bloem Bloem totaal 500
Frans T65 300
40,00%. Frans T150. 200
57% Melk-Water 50-50 285
10% Yoghurt 50
4,0% Gist 20
2% Honing 10
3,5% Maisolie 18
3%. Broodpoeder 15
1,80% Zout 9,0

Volle yoghurt ( van de Appie) gemengd met het water/melkmengsel toegevoegd. 30 min autolyse. Deeg veel slapper dan zonder yoghurt.
Smaak is niet yoghurtachtig maar wel vol, brood geurig en zacht.
(Gekopieerd uit excel, spaties vallen weg)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 23:23
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN ZADEN EN PITTEN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en T150 67% hydratatie
10% diverse zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sezamzaad, lijnzaad)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 02 jun 2018, 10:53
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE SESAMBOLLEN

Afbeelding
100% T65 63% hydratatie
Sesamolie ipv boter, wit en zwart sesamzaad ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 02 jun 2018, 11:48
door BakkerGerrit
HALF VOLKOREN TARWEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% T65 50% T150 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 05 jun 2018, 08:36
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TIJGERBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T65 30% T150 67% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 08 jun 2018, 00:12
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T55 30% T150 66% hydratatie
Vanaf nu een paar kilo T55 verwerken ipv T65 om het verschil te ervaren (als het er is)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 08 jun 2018, 23:07
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding
100%T55, 63% hydratatie

(Het is weer weekend!)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 09 jun 2018, 14:03
door tjalline
Mmm lekker hoor!!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 11 jun 2018, 13:06
door BakkerGerrit
LICHTE TARWE SESAM YOGHURTBOLLETJES
Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 11 jun 2018, 13:22
door BakkerGerrit
LICHTBRUINE TARWE SESAM YOUGHURTBOULE

Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie

(Zelfde deeg als de bolletjes op de vorige foto)
Ivm de baktijd van de bolletjes heb ik het deeg voor de boule een extra doorslag / s&f gegeven en buiten de “rijskast” laten rijzen. Geduld is ook bij bakken met gist een belangrijk ingredient!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 13 jun 2018, 11:46
door BakkerGerrit
DE KRUIMFOTO’S VAN DE VORIGE TWEE BROODJES.....

Afbeelding
Afbeelding
(Kon de originel berichten niet meer wijzigen)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 25 jun 2018, 13:00
door BakkerGerrit
LICHTBRUINE TARWEBOULE MET SOJA

Afbeelding

Afbeelding
65% T55, 30% T150, 5% Sojameel, 67% hydratatie
Ik wilde eens het effect van sojameel uitproberen

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 25 jun 2018, 17:19
door Bakgraag
Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zie van jou :2th: Ben je een bakker?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 25 jun 2018, 22:36
door Rik59
Fraaie cup G Gerrit!!! :2th: :2th: :G :G

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 26 jun 2018, 00:16
door BakkerGerrit
Bakgraag schreef: ma 25 jun 2018, 17:19 ......Ben je een bakker?
Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 26 jun 2018, 01:44
door Rik59
BakkerGerrit schreef: di 26 jun 2018, 00:16
Bakgraag schreef: ma 25 jun 2018, 17:19 ......Ben je een bakker?

Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje :D


Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

"Hmm… zo te zien heeft deze uitgekookte jongen zijn mise en place regelmatig op orde" :idea: :idea:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 26 jun 2018, 08:37
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: di 26 jun 2018, 01:44 Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??
Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 26 jun 2018, 19:18
door Rik59
BakkerGerrit schreef: di 26 jun 2018, 08:37
Rik59 schreef: di 26 jun 2018, 01:44 Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.


Ahh.. instelling.. heb ik heel even van mogen proeven... daar gingen we 's morgens eerst met z'n allen gezellig aan tafel ontbijten voor we begonnen.. (St. Anna.. Venray destijds).
Maar verder 20 jaar in de horeca rondgehuppeld.. en tja.. nu thuis nog niet uitgehuppeld :G :G . Zelf zuurkool maken, gehakt/verse worst draaien, chutney's, paté op z'n tijd etc. etc. Constant op zoek naar nieuwe recepten, smaken en structuren..
We hebben een goed druivenjaar dus verwacht dit jaar ook m'n eerste wijn te maken... "Chateau Ladderzat"... :mrgreen: :mrgreen:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 jun 2018, 13:37
door BakkerGerrit
LICHTVOLKOREN TARWEBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

40% Volkorentarwe T150, 60% tarwebloem T55, 66% hydratatie
Sesamolie en Zonnebloemolie ipv boter, honing, 5% geroosterde sesam en 5% geroosterde lijnzaadjes door het deeg.
Sesam en lijnzaad ter decoratie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 jun 2018, 15:06
door jvanoort
Mooi! Ziet er zeer smakelijk uit!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 jun 2018, 18:47
door Rik59
Nou Gerrit... kunst hoor, om ze zo bij elkaar te plakken...!!

Volgens mij koop jij geen beleg meer, wel??
Tenminste als ik toch om de 2-3 dagen zo'n broodje voor m'n neus kreeg zou ik dat niet meer durven enne ALLEEN ROOMBOTER!! :DB2: :DB2:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 30 jun 2018, 17:43
door BakkerGerrit
HEEL LICHT TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding

En natuurlijk de weekenders
Afbeelding

Beiden: 85% T55, 15% T150 67% hydratatie
De bolletjes afgelakt met boter, het brood met water.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 30 jun 2018, 21:02
door Rik59
Ben ik hier nou toch al weken aan het zoeken naar de knop waar je kan bestellen... :shy:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 02 jul 2018, 22:24
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN DRIEGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% T55, 15% volkoren spelt, 15% volkoren gerstemeel, 20% T150. 65% hydratatie
10% volle yoghurt. Honing en olijfolie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 02 jul 2018, 22:44
door Rik59
Gerrit ik zit iedere keer weer te kijken op die foto waar de rest van die kratten met brood staan die je erbij gebakken hebt :zip: :zip:

Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand iedere keer voor dat ene broodje... al dat werk.. je snapt em..
Als dat wel zo is dan vind ik het knap en bewonderenswaardig.. want je zet wel iedere keer weer staaltjes neer!!
Ook nu weer.. :2th: :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 03 jul 2018, 19:58
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150, 80% T55, 68% hydratatie
10% yoghurt , maanzaad ter decoratie.

@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 03 jul 2018, 23:41
door Rik59
BakkerGerrit schreef: di 03 jul 2018, 19:58
@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)


Oww… Ik dacht dat je em doorgesneden had... :G :G

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 00:09
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
80% T55, 20% T150, 67% hydratatie
7% lijnzaad door het deeg

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 07 jul 2018, 14:34
door Bakgraag
Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 07 jul 2018, 15:04
door BakkerGerrit
Bakgraag schreef: za 07 jul 2018, 14:34 Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
Ik gebruik heel lijnzaad. Heb geen ervaring met gebroken lijnzaad. Lijkt mij dat je er weinig van terugvind.....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 08 jul 2018, 12:44
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150 Frans volkorentarwe, 80% T55 Frans tarwemeel 66% hydratatie
Sesamolie en honing
Wit en zwart sesamzaad ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 09 jul 2018, 17:48
door Bioloogje
Gerrit, wat ziet je brood er toch iedere keer weer smakelijk uit[emoji106]

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 09 jul 2018, 18:24
door CarlaB
Inderdaad, ziet er zalig, altijd inspirerend [emoji39]

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 09 jul 2018, 23:37
door BakkerGerrit
BRUIN TARWE ZONNEBLOEMPITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Frans volkorentarwe T150, 70% Frans tarwe T55, 65% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, honing en zonnebloemolie.
Zonnebloempitten ter decoratie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 10 jul 2018, 14:14
door BakkerGerrit
KNIEPERTJES

Afbeelding
Oefenen voor oud en nieuw........

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 11 jul 2018, 00:40
door Levinebaktbrood
Daar ben je dan zeer op tijd mee :rofl2:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 11 jul 2018, 08:22
door Bioloogje
BakkerGerrit schreef: di 10 jul 2018, 14:14 KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
:lol: Waar blijven de oliebollen?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 11 jul 2018, 08:26
door BakkerGerrit
Bioloogje schreef: wo 11 jul 2018, 08:22
BakkerGerrit schreef: di 10 jul 2018, 14:14 KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
:lol: Waar blijven de oliebollen?
Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....