Pagina 6 van 22

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 11 jul 2018, 12:18
door Rik59
Gerrit...

Wij lussen se chraag me slachroom….

Ik ben toch blij dat ie die plaat op dat deeg uitgeprobeerd heeft want stel je voor... zo'n patroon op je blote billekes...


Dat zit nie lekker... :D, :D,

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 12 jul 2018, 16:02
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% Frans volkoren T150, 80% Franse bloem T55, 66% hydratatie

(In het kader van “ook een keer ‘gewoon’ brood”)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 12 jul 2018, 16:13
door BakkerGerrit
BIERBOSTELBROOD


Afbeelding

Afbeelding
15% Zeeuws volkoren tarwe, 25% bierbostel 67,5% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie.
De bierbostel is 50% tarwe en 50% gerst (pils, palei en cara50). Ik heb de bostel heel gebruikt (dus niet gemalen of gehakt)
Ben benieuwd naar de smaak....(de zoon ook, als leverancier van de bostel.......)
Het brood is lekker mals, zacht van structuur en erg smaakvol. Een geslaagd brood!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 12 jul 2018, 21:09
door Rik59
Aardig project Gerrit... zeer robuust..

Je moet de volgende keer alleen wat meer factor 50 geven...
Maar wat zeg ik ook... 2 keer hetzelfde brood van Gerrit... onmogelijk!!

Gerrit.. nog een paginatje of 6 dan gaan ze je denk ik voordragen voor meesterbakker..

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 14 jul 2018, 07:10
door BakkerGerrit
WITTE STOKKEN

Afbeelding
Recept Levine.....
(Hebben te weinig vormrijs gehad.....)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 14 jul 2018, 12:23
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
Deze keer gemaakt van:
90% Duitse tarwe type 550 10% zeeuwse volkorentarwe 66% hydratatie (Melk, yoghurt, ei)
boter en basterdsuiker
Afgelakt met boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 14 jul 2018, 22:48
door BakkerGerrit
TARWE-SPELTBOULE

Afbeelding
15% volkorenspelt 20% zeeuws volkoren 65% duits tarwe 550 65% hydratatie
Maisolie en bruine suiker

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 15 jul 2018, 12:24
door Bioloogje

[/quote]

Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....[/quote]
Leuk hoor. Overigens worden ze bij ons ook tijdens de kermis verkocht. En het is altijd wel ergens kermis[emoji847]

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 17 jul 2018, 20:39
door BakkerGerrit
BRUIN TARWE SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren (molensteen gemalen), 70% Duits tarwe type 550, 64% hydratatie
Honing en sesamolie/boter
Deze keer handgekneed (de machine is stuk 😢)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 19 jul 2018, 13:52
door BakkerGerrit
GERSTE-TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
33% Volkoren Gerstemeel, 67% Duitse tarwe 550, 65% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg, honing en maisolie.
Gerstevlokken ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 jul 2018, 18:06
door BakkerGerrit
[bTARWE MELKWIT ZADEN EN PITTENBATARD[/b]

Afbeelding
Afbeelding
10% zeeuws tarwe molenvolkoren, 90% Duits tarwe 550 65% hydratatie
Geroosterde zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 jul 2018, 18:31
door Rik59
Gerrit groeien ze al?? De spierballen bedoel ik...
Hij hoeft vast niet naar de sportschool.. beetje kneden...

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 jul 2018, 20:36
door BakkerGerrit
Voor mijn gevoel wel, maar met spierballen kweken is het net als met broodbakken: hoe meer geduld, hoe beter het resultaat. Voorlopig doe ik het maar hiermee:
Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 jul 2018, 22:16
door Rik59
Wauw Gerrit...
Wat een mooie kneedmachine zeg....
'K wist nie dat die ook bestonden :G :G


Ik wed dat ie stiekum no knead maakt

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 jul 2018, 07:21
door BakkerGerrit
MELKWIT KNIP EN ROND

Afbeelding
Afbeelding
10% Zeeuws molenvolkoren 90% Frans T55 66% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 25 jul 2018, 12:45
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARW MAANZAADBROODJE

Afbeelding
Afbeelding
20% Zeeuws molenvolkoren, 80% Duits tarwebloem 550, 66% hydratatie
Honing en boter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 25 jul 2018, 14:54
door CarlaB
Alweer zo’n beeldschoon broodje [emoji39]as always [emoji106]

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 25 jul 2018, 19:09
door BakkerGerrit
CarlaB schreef: wo 25 jul 2018, 14:54 Alweer zo’n beeldschoon broodje [emoji39]as always [emoji106]
😊

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 25 jul 2018, 20:22
door Bioloogje
CarlaB schreef:Alweer zo’n beeldschoon broodje [emoji39]as always [emoji106]
Sluit ik me 100 % bij aan! En dat in deze hitte, petje af!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 jul 2018, 21:24
door BakkerGerrit
WITTE STOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
Recept van Levine
Een beetje TE voorzichtig ingesneden.....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 jul 2018, 22:29
door Koos de bakker
Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 jul 2018, 22:49
door Rik59
Koos de bakker schreef: do 26 jul 2018, 22:29 Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ndex.html

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 jul 2018, 22:59
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: do 26 jul 2018, 22:49
Koos de bakker schreef: do 26 jul 2018, 22:29 Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ndex.html
Het is het recept en de werkwijze van stokbrood-2

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 jul 2018, 23:02
door Koos de bakker
Mannen dank! De houtoven gaat dit weekeinde weer warm gestookt worden voor de stokken.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 27 jul 2018, 23:49
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T55, 66% hydratatie
100% melk, afgelakt met boter

(Hoezo te warm om te bakken......In de oven is het warm! :D,

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 28 jul 2018, 23:24
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN SESAMSWIRL

Afbeelding
Afbeelding
25% Zeeuws volkorentarwe, 75% Frans T55, 66% hydratatie
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 30 jul 2018, 20:40
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBROOD

Afbeelding
50% Zeeuws volkoren, 50% Frans T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie en honing. Afgekwast met water.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 01 aug 2018, 13:54
door BakkerGerrit
Ik zeg niets over vakantie........l

TARWESPELTBOULE MET LIJNZAAD
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren speltmeel, 75% T55, 65% hydratatie
Olijfolie en 5% lijnzaad door het deeg. Bestoven met speltmeel

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 01 aug 2018, 23:19
door Levinebaktbrood
:2th: :2th: Gerrit

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 01 aug 2018, 23:33
door Br00dd00s
Mooie broden, Gerrit. Jullie zijn echte diehards om met dit weer te bakken. Ik heb het in ieder geval voorlopig opgegeven. Het is zonder de oven of het fornuis te gebruiken al ruim 29 graden in onze woning. Gelukkig kunnen wij op ons werk lunchen. Onze werkgever - mijn vriend en ik werken bij hetzelfde bedrijf - bestelt altijd brood bij een goede Berlijnse biobakker, dus de kwaliteit is ok. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn eigen eigen brood lekkerder is.

Von meinem Handy gesendet


Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 03 aug 2018, 12:49
door BakkerGerrit
LICHT TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren, 70% T55, 69% hydratatie
Gedecoreerd met roggemeel

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 05 aug 2018, 12:35
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-GERSTEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren gerstemeel, 25% Zeeuws volkoren, 50% T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie, 5% geroosterde en gehakte gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 07 aug 2018, 12:28
door BakkerGerrit
TIJGERBOULE

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkoren molentarwe, 80% T55, 66% hydratatie (100% melk)
Vetstof is boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 09 aug 2018, 14:36
door BakkerGerrit
WIT SESAMBROOD

Afbeelding
20% Tarwe molenvolkoren, 80% T55, 70% hydratatie
60% melk/water, 10% vole yoghurt, sesamolie
Witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 09 aug 2018, 17:00
door Nora
Wauw... zit met water in mijn mond naar al die prachtige lekkere broden te kijken :G

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 09 aug 2018, 20:41
door BakkerGerrit
Nora schreef: do 09 aug 2018, 17:00 Wauw... zit met water in mijn mond naar al die prachtige lekkere broden te kijken :G
😊

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 09 aug 2018, 22:43
door Koos de bakker
Vraagje, hoe plak jij de decoratie zaadjes op het brooddeeg? Gebruik je nog een plakmiddel (olie) of strooi je ze zo op het deeg? Bij mij blijven ze nooit echt goed zitten.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 09 aug 2018, 23:04
door BakkerGerrit
Ik maak het deeg na het vormen nat met een kwastje water en rol het deeg door de zaadjes. Ik gebruik hiervoor zo’n siliconen kwast.
Afbeelding
De enige zaadjes die zo niet blijven plakken zijn lijnzaadjes. Die gebruik ik niet meer als decoratie. Alle andere zaden gaan prima zo.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 10 aug 2018, 22:11
door BakkerGerrit
WEEKEND.........

Afbeelding
15% Molenvolkoren, 85% T55, 67% hydratatie
Afgelakt met boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 11 aug 2018, 13:27
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN VLECHTBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkoren, 75% T55, 68% hydratatie
Afgekwast met H2O.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 11 aug 2018, 17:52
door Rik59
Genoeg geoefend... nou een echte Winston...

OK je mag FF goegelen...

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 11 aug 2018, 20:04
door BakkerGerrit
Bedoel je deze Rik?
BakkerGerrit schreef: za 28 okt 2017, 23:01 Afbeelding
Afbeelding
M'n eerste Winston.
80% T65 Emeraude 20% T150. 67% hydratatie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 11 aug 2018, 21:00
door Rik59
Hmmm…. nou heeft ie ook al in de knoop gelegen...

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 13 aug 2018, 12:43
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN VLECHTBROOD 2

Afbeelding
Afbeelding
25% Molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie

Vlechtwerk zoals bedoeld, maar een procentje teveel vocht......

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 14 aug 2018, 23:19
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN VLECHTBROOD 3

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkorentarwe, 75% T55, 67% hydratatie
Afgekwast met water
Dit was de bedoeling.(3x is sxheeprecht)
(Ben er niet kapot van....)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 15 aug 2018, 07:15
door Rik59
Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 16 aug 2018, 19:57
door BakkerGerrit
VOOR DE ACHTERBLIJVER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op verzoek van de achterblijver een voorraadje brood de diepvries in.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 16 aug 2018, 21:27
door Rik59
Achterblijver?? Ga je alweer op vakantie??….
Karig maaltje... geen krentenbollen of een lekker gevuld brood met cranberries en noten...??
Achterblijvers moet je verwennen... ze zorgen voor de plantjes...
Bijna water en brood...

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 16 aug 2018, 21:31
door BakkerGerrit
Brood is helemaal op verzoek. En ja, we gaan weer eens.......

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 16 aug 2018, 21:59
door Koos de bakker
Zo wil ik ook wel achterblijven. Geniet ervan......