Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62001
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwe T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg
Gebruikersavatar
Door oudbakken
#62016
lekker :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62022
MEERGRANENBOULE V5

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd molensteen, 10% volkorenspelt, 10% volkorengerst, 3% sojameel, 57% tarwe T65, 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.

(Inmiddels 23% tarwevreemde melen en ‘t gaat nog steeds goed)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 31 okt 2018, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62023
Gebruik jij ook rijsmandjes voor de vorm of laat je het deeg zonder mandje rijsen?
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62026
BakkerGerrit schreef:
wo 31 okt 2018, 14:55
Deze is met een rijsmandje gerezen.
Gerrit nie alles verklappen hè... als er maar gaatjes en bubbeltjes inzitten... :2th: :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62027
Ze zien er mooi bol uit
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62036
BRUIN SESAMTARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Volkorentarwe van de molensteen, 70% franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
Sesamolie door het deeg (1%). Sesamzaadjes ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62078
GERSTEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe van de Zuidmolensteen, 10% volkorengerst 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Olijfolie, 7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg, gerstevlokken als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 06 nov 2018, 16:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62081
Nou verwacht je toch zeker niet dat ik dat monster mooi ga vinden hè... :B: :B:

:kwijl: :kwijl: :kwijl:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62128
TARWE BOULE EN BATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5%. lijnzaad door het deeg, Tarwegries als decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62132
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62133
Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!
Niet zo ongeduldig Rik, de bollen worden altijd op vrijdag gebakken. Hoe verserder hoe beterder....
Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62134
BakkerGerrit schreef:
vr 09 nov 2018, 10:24
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Inderdaad op Facebook had er wellicht al een reclame-boy naast je gestaan en had je wat kunnen verdienen..

Het blijft prachtig om te zien Gerrit en het verveelt niet.. so keep up the good work..!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62151
Wauw... how they shine!!!

Volgens mij gebruik je autopoets Gerrit!! :DB2: :DB2:
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62162
Zien er weer als vanouds goed uit!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62177
TWEEZADEN TARWE MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (59% volle melk, 10% volle yoghurt)
5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62185
MEERGRANENBOULE V6

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorenspelt, 10% volkoren gerst, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 15 nov 2018, 10:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62187
BakkerGerrit schreef:
wo 14 nov 2018, 15:03
MEERGRANENBOULE V6
Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Dat denk ik ook Gerrit... je leert het nog wel... :D, :shy: :shy: :D,
Als je nou een sneetje opstuurt kan ik het nog beter beoordelen.... ;K ;K

Ze worden steeds ronder!!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62193
LICHTBRUIN MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
15% volkorentarwe vd Zuidmolenstaan, 85% Franse tarwe T55, 70% hydratatie (100% volle melk)
Afgekwast met leidingwater
Rik59, papagena liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62223
MEERGRANENBOULE V7

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorengerst, 10% volkoren spelt, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de gerst verhoogd ipv de spelt zoals bij V6
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62236
LICHT TARWBROOD MET LIJNZAAD KNIP EN ROND

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 70% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62247
Je gebeden zijn verhoord Gerrit :D, :D,

Moest wel een paar keer naar het plaatje kijken (knip en rond) en ik dacht hier klopt iets niet... ;K ;K
Volgende keer eerst de tekst lezen... :2th: :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62251
Goed gedaan Gerrit. Jouw broden zijn altijd zo mooi gevorm/opgemaakt. Mijn complimenten....
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62301
ZACHTE MAANZAAD- & SESAMZAADBOLLETJES

Afbeelding
100% Franse tarwe T55, 67% hydratatie.
Sesam- en maanzaad als decoratie.

Ja, ook op “Black Friday” worden de weekendbolletjes gebakken....
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62354
TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorengerstemeel, 25% volkoren tarwe vd molensteen, 55% Franse tarwe T55, 67% hydratatie
Gerstevlokken als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 27 nov 2018, 10:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Rik59, Anna liked this
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#62356
Mooi broodje!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62396
WIT TARWE SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
2% sesamolie door het deeg.
Witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 28 nov 2018, 18:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62397
Mag dat nog Gerrit... zwarte zaadjes?? :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62426
MEERGRANENBOULE V8
Afbeelding
Afbeelding
12,5% volkorenspelt, 12,5% volkorengerst, 25% volkorentarwe (vd molensteen) 50% Franse tarwe T55, 67% hydratatie

iets te warm gesneden.....
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62442
LICHTE TARWEVLECHT MET LIJNZAAD

Afbeelding
15% Volkorentarwe vd molensteen, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (melk)
8% lijnzaad door het deeg. Afgelakt met boter.
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62468
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD MET YOGHURT
Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
5% geroosterde pompoenpitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Pompoenpitten als decoratie.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62492
LICHTBRUIN TARWE ROGGEBROOD MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 5% volkoren roggemeel, 70% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt
Olijfolie als vetstof (3%) Roggemeel als decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62495
Knap van Gerrit hè.... al die verschillende broodjes...
Maar nog knapper vind ik eigenlijk dat ie het iedere keer ook weer durft op te eten!! CHAPEAU Gerrit!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door oudbakken
#62504
wat een mooie broden bak jij daar allemaal WHAAAA :2th: :2th:
anders dan mij zelf ik blijf nog ff bij een volkoren busbrood :shy:
maar wat niet is kan komen.
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62515
ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN

Afbeelding
Afbeelding
10% volkorentarwe vd molensteen,90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie (melk)
Afgelakt met boter
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62516
Hoh... wat glimmen ze weer hè... verblindend gewoon...

Laat ze smaken Gerrit!!

Wel een beetje groot voor pepernoten niet??
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62528
CROISSANTS

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
100%Franse tarwe T55, 54% hydratatie, 10% suiker, 1,5% gist, 5% boter, 1,8% zout
50% “toerboter”

Vrijdag het deeg gezet, zaterdag de korst getoerd, zondag de croissants gerold en afgebakken.
Tussendoor het deeg in de koeling van 3°C.

Het is klikovulling:
Te kort gerezen en te kort gebakken. Kon ook nog iets dunner uitgerold......
Maar voor de eerste poging..........
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62557
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (wv10% volle yoghurt)
8% lijnzaad door het deeg.
Afgekwast met eau potable.
Rik59, Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62627
TARWE SPELT BUSBROOD

Afbeelding

20% Duitse volkorenspelt, 15% volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.

(Hetzelfde recept als de tarwe speltbatard van een paar dagen terug)
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#62629
Je bent de laatste tijd mooi en lekker bezig Gerrit :2th: ...ga vooral zo door.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62670
ZACHTE TARWE/SPELT MELKBOLLETJES

Afbeelding
15% Volkorenspeltmeel, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (volle melk)
Afgeglimd met boter.


Afbeelding
(tevens even het formaat geprobeerd voor een klein bolletje
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
TIP!! Dutch Ovens Aldi

Mijn vrouw vond nog 2 Arc France glazen schalen me[…]

De baksels van Levine

Denk er wel aan! Hoe donkerder, des te meer acylam[…]

Zuurdesembrood

Hoi Jan Wat me opvalt is dat je maar net aan zit […]

Brood van Gerrit

Gerrit.... je bent het midden vergeten!! of komt d[…]