Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 28 okt 2018, 18:41

LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwe T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Linda Sophia
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 25 okt 2018, 18:23

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Linda Sophia » ma 29 okt 2018, 17:16

oh die zien er mooi uit! :2th:

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken » di 30 okt 2018, 03:29

lekker :2th:
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: Atag.
Ankarsrum assistent N30.
KitchenAid Classic.
Komo FidibusMedium molen

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 31 okt 2018, 12:59

MEERGRANENBOULE V5

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd molensteen, 10% volkorenspelt, 10% volkorengerst, 3% sojameel, 57% tarwe T65, 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.

(Inmiddels 23% tarwevreemde melen en ‘t gaat nog steeds goed)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 31 okt 2018, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 199
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » wo 31 okt 2018, 14:50

Gebruik jij ook rijsmandjes voor de vorm of laat je het deeg zonder mandje rijsen?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 31 okt 2018, 14:55

Deze is met een rijsmandje gerezen.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 31 okt 2018, 16:55

BakkerGerrit schreef:
wo 31 okt 2018, 14:55
Deze is met een rijsmandje gerezen.
Gerrit nie alles verklappen hè... als er maar gaatjes en bubbeltjes inzitten... :2th: :2th:

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 199
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » wo 31 okt 2018, 19:48

Ze zien er mooi bol uit
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 02 nov 2018, 12:45

BRUIN SESAMTARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Volkorentarwe van de molensteen, 70% franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
Sesamolie door het deeg (1%). Sesamzaadjes ter decoratie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 04 nov 2018, 13:12

BRUIN TARWE KNIPBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Volkoren van de Zuidmolensteen, 70% Franse tarwe T55, 69% hydratatie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 199
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » zo 04 nov 2018, 19:27

Ziet er weer goed uit hoor
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 06 nov 2018, 12:45

GERSTEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe van de Zuidmolensteen, 10% volkorengerst 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Olijfolie, 7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg, gerstevlokken als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 06 nov 2018, 16:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » di 06 nov 2018, 16:18

Nou verwacht je toch zeker niet dat ik dat monster mooi ga vinden hè... :B: :B:

:kwijl: :kwijl: :kwijl:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 06 nov 2018, 20:48

:cry: en ik was er nog wel zo blij mee....... :cry:
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 08 nov 2018, 18:22

TARWE BOULE EN BATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5%. lijnzaad door het deeg, Tarwegries als decoratie
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » vr 09 nov 2018, 10:03

Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 09 nov 2018, 10:24

Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!
Niet zo ongeduldig Rik, de bollen worden altijd op vrijdag gebakken. Hoe verserder hoe beterder....
Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » vr 09 nov 2018, 10:37

BakkerGerrit schreef:
vr 09 nov 2018, 10:24
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Inderdaad op Facebook had er wellicht al een reclame-boy naast je gestaan en had je wat kunnen verdienen..

Het blijft prachtig om te zien Gerrit en het verveelt niet.. so keep up the good work..!! :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 09 nov 2018, 21:30

ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES

Afbeelding
100% Franse tarwe T55, 69% hydratatie
Deze keer met volle melk. Afgekwast met boter.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 10 nov 2018, 10:20

Wauw... how they shine!!!

Volgens mij gebruik je autopoets Gerrit!! :DB2: :DB2:

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 199
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 10 nov 2018, 21:54

Zien er weer als vanouds goed uit!
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 13 nov 2018, 08:45

TWEEZADEN TARWE MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (59% volle melk, 10% volle yoghurt)
5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 14 nov 2018, 15:03

MEERGRANENBOULE V6

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorenspelt, 10% volkoren gerst, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 15 nov 2018, 10:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 14 nov 2018, 15:39

BakkerGerrit schreef:
wo 14 nov 2018, 15:03
MEERGRANENBOULE V6
Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Dat denk ik ook Gerrit... je leert het nog wel... :D, :shy: :shy: :D,
Als je nou een sneetje opstuurt kan ik het nog beter beoordelen.... ;K ;K

Ze worden steeds ronder!!! :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 16 nov 2018, 20:36

LICHTBRUIN MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
15% volkorentarwe vd Zuidmolenstaan, 85% Franse tarwe T55, 70% hydratatie (100% volle melk)
Afgekwast met leidingwater
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 19 nov 2018, 12:33

MEERGRANENBOULE V7

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorengerst, 10% volkoren spelt, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de gerst verhoogd ipv de spelt zoals bij V6
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 20 nov 2018, 22:12

LICHT TARWBROOD MET LIJNZAAD KNIP EN ROND

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 70% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 21 nov 2018, 13:49

Je gebeden zijn verhoord Gerrit :D, :D,

Moest wel een paar keer naar het plaatje kijken (knip en rond) en ik dacht hier klopt iets niet... ;K ;K
Volgende keer eerst de tekst lezen... :2th: :2th:

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 199
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » wo 21 nov 2018, 15:32

Goed gedaan Gerrit. Jouw broden zijn altijd zo mooi gevorm/opgemaakt. Mijn complimenten....
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 23 nov 2018, 00:16

TARWE TIJGERBROOD

Afbeelding
15% volkorentarwe vd molensteen, 85% T55, 69% hydratatie
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 23 nov 2018, 14:05

ZACHTE MAANZAAD- & SESAMZAADBOLLETJES

Afbeelding
100% Franse tarwe T55, 67% hydratatie.
Sesam- en maanzaad als decoratie.

Ja, ook op “Black Friday” worden de weekendbolletjes gebakken....
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 26 nov 2018, 12:52

TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorengerstemeel, 25% volkoren tarwe vd molensteen, 55% Franse tarwe T55, 67% hydratatie
Gerstevlokken als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 27 nov 2018, 10:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3078
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » ma 26 nov 2018, 13:30

Mooi broodje!
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 28 nov 2018, 13:49

WIT TARWE SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
2% sesamolie door het deeg.
Witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 28 nov 2018, 18:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 28 nov 2018, 14:03

Mag dat nog Gerrit... zwarte zaadjes?? :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 28 nov 2018, 14:07

Rik59 schreef:
wo 28 nov 2018, 14:03
Mag dat nog Gerrit... zwarte zaadjes?? :2th: :2th:
Ik bedoel natuurlijk “Roetveegsesamzaadjes”....... :roll:
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 30 nov 2018, 14:44

MEERGRANENBOULE V8
Afbeelding
Afbeelding
12,5% volkorenspelt, 12,5% volkorengerst, 25% volkorentarwe (vd molensteen) 50% Franse tarwe T55, 67% hydratatie

iets te warm gesneden.....
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 01 dec 2018, 20:30

LICHTE TARWEVLECHT MET LIJNZAAD

Afbeelding
15% Volkorentarwe vd molensteen, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (melk)
8% lijnzaad door het deeg. Afgelakt met boter.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 04 dec 2018, 14:14

LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD MET YOGHURT
Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
5% geroosterde pompoenpitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Pompoenpitten als decoratie.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 06 dec 2018, 12:51

LICHTBRUIN TARWE ROGGEBROOD MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 5% volkoren roggemeel, 70% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt
Olijfolie als vetstof (3%) Roggemeel als decoratie
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 06 dec 2018, 16:59

Knap van Gerrit hè.... al die verschillende broodjes...
Maar nog knapper vind ik eigenlijk dat ie het iedere keer ook weer durft op te eten!! CHAPEAU Gerrit!! :2th: :2th:

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Brood van Gerrit

Bericht door oudbakken » vr 07 dec 2018, 09:42

wat een mooie broden bak jij daar allemaal WHAAAA :2th: :2th:
anders dan mij zelf ik blijf nog ff bij een volkoren busbrood :shy:
maar wat niet is kan komen.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: Atag.
Ankarsrum assistent N30.
KitchenAid Classic.
Komo FidibusMedium molen

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 dec 2018, 23:32

ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN

Afbeelding
Afbeelding
10% volkorentarwe vd molensteen,90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie (melk)
Afgelakt met boter
Groet, Gerrit

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 08 dec 2018, 07:13

Hoh... wat glimmen ze weer hè... verblindend gewoon...

Laat ze smaken Gerrit!!

Wel een beetje groot voor pepernoten niet??

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 09 dec 2018, 12:02

CROISSANTS

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
100%Franse tarwe T55, 54% hydratatie, 10% suiker, 1,5% gist, 5% boter, 1,8% zout
50% “toerboter”

Vrijdag het deeg gezet, zaterdag de korst getoerd, zondag de croissants gerold en afgebakken.
Tussendoor het deeg in de koeling van 3°C.

Het is klikovulling:
Te kort gerezen en te kort gebakken. Kon ook nog iets dunner uitgerold......
Maar voor de eerste poging..........
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 11 dec 2018, 00:11

TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (wv10% volle yoghurt)
8% lijnzaad door het deeg.
Afgekwast met eau potable.
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 13 dec 2018, 16:19

TARWE SPELT BATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% Duitse volkorenspelt, 15% volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 17 dec 2018, 00:24

TARWE SPELT BUSBROOD

Afbeelding

20% Duitse volkorenspelt, 15% volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.

(Hetzelfde recept als de tarwe speltbatard van een paar dagen terug)
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3206
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » ma 17 dec 2018, 00:47

Je bent de laatste tijd mooi en lekker bezig Gerrit :2th: ...ga vooral zo door.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 18 dec 2018, 16:48

ZACHTE TARWE/SPELT MELKBOLLETJES

Afbeelding
15% Volkorenspeltmeel, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (volle melk)
Afgeglimd met boter.


Afbeelding
(tevens even het formaat geprobeerd voor een klein bolletje
Groet, Gerrit

Plaats reactie