Pagina 8 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 28 okt 2018, 18:41
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD
25% Volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwe T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 29 okt 2018, 17:16
door Linda Sophia
oh die zien er mooi uit! :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 30 okt 2018, 03:29
door oudbakken
lekker :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 31 okt 2018, 12:59
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE V5
20% Volkorentarwe vd molensteen, 10% volkorenspelt, 10% volkorengerst, 3% sojameel, 57% tarwe T65, 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.
(Inmiddels 23% tarwevreemde melen en ‘t gaat nog steeds goed)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 31 okt 2018, 14:50
door Koos de bakker
Gebruik jij ook rijsmandjes voor de vorm of laat je het deeg zonder mandje rijsen?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 31 okt 2018, 14:55
door BakkerGerrit
Deze is met een rijsmandje gerezen.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 31 okt 2018, 16:55
door Rik59
BakkerGerrit schreef: ↑wo 31 okt 2018, 14:55
Deze is met een rijsmandje gerezen.
Gerrit nie alles verklappen hè... als er maar gaatjes en bubbeltjes inzitten... :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 31 okt 2018, 19:48
door Koos de bakker
Ze zien er mooi bol uit [emoji106]
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 02 nov 2018, 12:45
door BakkerGerrit
BRUIN SESAMTARWEBROOD
30% Volkorentarwe van de molensteen, 70% franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
Sesamolie door het deeg (1%). Sesamzaadjes ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 04 nov 2018, 13:12
door BakkerGerrit
BRUIN TARWE KNIPBROOD
30% Volkoren van de Zuidmolensteen, 70% Franse tarwe T55, 69% hydratatie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 04 nov 2018, 19:27
door Koos de bakker
Ziet er weer goed uit hoor [emoji106]
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 06 nov 2018, 12:45
door BakkerGerrit
GERSTEBATARD
20% volkorentarwe van de Zuidmolensteen, 10% volkorengerst 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Olijfolie, 7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg, gerstevlokken als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 06 nov 2018, 16:18
door Rik59
Nou verwacht je toch zeker niet dat ik dat monster mooi ga vinden hè... :B: :B:
:kwijl: :kwijl: :kwijl:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 06 nov 2018, 20:48
door BakkerGerrit
en ik was er nog wel zo blij mee.......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 08 nov 2018, 18:22
door BakkerGerrit
TARWE BOULE EN BATARD MET LIJNZAAD
25% volkoren tarwe van de Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5%. lijnzaad door het deeg, Tarwegries als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 nov 2018, 10:03
door Rik59
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!
Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 nov 2018, 10:24
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: ↑vr 09 nov 2018, 10:03
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!
Niet zo ongeduldig Rik, de bollen worden altijd op vrijdag gebakken. Hoe verserder hoe beterder....
Rik59 schreef: ↑vr 09 nov 2018, 10:03
Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gezien het aantal views doe ik het niet
alleen voor mezelf.... :D,
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 nov 2018, 10:37
door Rik59
BakkerGerrit schreef: ↑vr 09 nov 2018, 10:24
Gezien het aantal views doe ik het niet
alleen voor mezelf.... :D,
Inderdaad op Facebook had er wellicht al een reclame-boy naast je gestaan en had je wat kunnen verdienen..
Het blijft prachtig om te zien Gerrit en het verveelt niet.. so keep up the good work..!!
:2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 09 nov 2018, 21:30
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES
100% Franse tarwe T55, 69% hydratatie
Deze keer met volle melk. Afgekwast met boter.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 10 nov 2018, 10:20
door Rik59
Wauw... how they shine!!!
Volgens mij gebruik je autopoets Gerrit!! :DB2: :DB2:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 10 nov 2018, 21:54
door Koos de bakker
Zien er weer als vanouds goed uit!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 nov 2018, 08:45
door BakkerGerrit
TWEEZADEN TARWE MELKBROOD
25% Volkoren tarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (59% volle melk, 10% volle yoghurt)
5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 nov 2018, 15:03
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE V6
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorenspelt, 10% volkoren gerst, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie
Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 14 nov 2018, 15:39
door Rik59
BakkerGerrit schreef: ↑wo 14 nov 2018, 15:03
MEERGRANENBOULE V6
Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Dat denk ik ook Gerrit... je leert het nog wel... :D, :shy: :shy: :D,
Als je nou een sneetje opstuurt kan ik het nog beter beoordelen.... ;K ;K
Ze worden steeds ronder!!! :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 16 nov 2018, 20:36
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN MELKBROOD
15% volkorentarwe vd Zuidmolenstaan, 85% Franse tarwe T55, 70% hydratatie (100% volle melk)
Afgekwast met leidingwater
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 19 nov 2018, 12:33
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE V7
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorengerst, 10% volkoren spelt, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie
Deze keer de gerst verhoogd ipv de spelt zoals bij V6
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 nov 2018, 22:12
door BakkerGerrit
LICHT TARWBROOD MET LIJNZAAD KNIP EN ROND
25% Volkoren tarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 70% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 21 nov 2018, 13:49
door Rik59
Je gebeden zijn verhoord Gerrit :D, :D,
Moest wel een paar keer naar het plaatje kijken (knip en rond) en ik dacht hier klopt iets niet... ;K ;K
Volgende keer eerst de tekst lezen... :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 21 nov 2018, 15:32
door Koos de bakker
Goed gedaan Gerrit. Jouw broden zijn altijd zo mooi gevorm/opgemaakt. Mijn complimenten.... [emoji106]
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 23 nov 2018, 00:16
door BakkerGerrit
TARWE TIJGERBROOD
15% volkorentarwe vd molensteen, 85% T55, 69% hydratatie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 23 nov 2018, 14:05
door BakkerGerrit
ZACHTE MAANZAAD- & SESAMZAADBOLLETJES
100% Franse tarwe T55, 67% hydratatie.
Sesam- en maanzaad als decoratie.
Ja, ook op “Black Friday” worden de weekendbolletjes gebakken....
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 26 nov 2018, 12:52
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD
20% volkorengerstemeel, 25% volkoren tarwe vd molensteen, 55% Franse tarwe T55, 67% hydratatie
Gerstevlokken als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 26 nov 2018, 13:30
door lekkermelig
Mooi broodje!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 28 nov 2018, 13:49
door BakkerGerrit
WIT TARWE SESAMBROOD
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
2% sesamolie door het deeg.
Witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 28 nov 2018, 14:03
door Rik59
Mag dat nog Gerrit... zwarte zaadjes?? :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 28 nov 2018, 14:07
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: ↑wo 28 nov 2018, 14:03
Mag dat nog Gerrit... zwarte zaadjes?? :2th: :2th:
Ik bedoel natuurlijk “Roetveegsesamzaadjes”.......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 14:44
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE V8
12,5% volkorenspelt, 12,5% volkorengerst, 25% volkorentarwe (vd molensteen) 50% Franse tarwe T55, 67% hydratatie
iets te warm gesneden.....
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 01 dec 2018, 20:30
door BakkerGerrit
LICHTE TARWEVLECHT MET LIJNZAAD
15% Volkorentarwe vd molensteen, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (melk)
8% lijnzaad door het deeg. Afgelakt met boter.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 04 dec 2018, 14:14
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD MET YOGHURT
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
5% geroosterde pompoenpitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Pompoenpitten als decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 06 dec 2018, 12:51
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE ROGGEBROOD MET YOGHURT
25% volkorentarwe vd molensteen, 5% volkoren roggemeel, 70% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt
Olijfolie als vetstof (3%) Roggemeel als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 06 dec 2018, 16:59
door Rik59
Knap van Gerrit hè.... al die verschillende broodjes...
Maar nog knapper vind ik eigenlijk dat ie het iedere keer ook weer durft op te eten!! CHAPEAU Gerrit!! :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 07 dec 2018, 09:42
door oudbakken
wat een mooie broden bak jij daar allemaal WHAAAA :2th: :2th:
anders dan mij zelf ik blijf nog ff bij een volkoren busbrood :shy:
maar wat niet is kan komen.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 07 dec 2018, 23:32
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN
10% volkorentarwe vd molensteen,90% Franse tarwe T55, 68% hydratatie (melk)
Afgelakt met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 08 dec 2018, 07:13
door Rik59
Hoh... wat glimmen ze weer hè... verblindend gewoon...
Laat ze smaken Gerrit!!
Wel een beetje groot voor pepernoten niet??
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 09 dec 2018, 12:02
door BakkerGerrit
CROISSANTS
100%Franse tarwe T55, 54% hydratatie, 10% suiker, 1,5% gist, 5% boter, 1,8% zout
50% “toerboter”
Vrijdag het deeg gezet, zaterdag de korst getoerd, zondag de croissants gerold en afgebakken.
Tussendoor het deeg in de koeling van 3°C.
Het is klikovulling:
Te kort gerezen en te kort gebakken. Kon ook nog iets dunner uitgerold......
Maar voor de eerste poging..........
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 11 dec 2018, 00:11
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (wv10% volle yoghurt)
8% lijnzaad door het deeg.
Afgekwast met eau potable.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 13 dec 2018, 16:19
door BakkerGerrit
TARWE SPELT BATARD
20% Duitse volkorenspelt, 15% volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 17 dec 2018, 00:24
door BakkerGerrit
TARWE SPELT BUSBROOD
20% Duitse volkorenspelt, 15% volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.
(Hetzelfde recept als de tarwe speltbatard van een paar dagen terug)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 17 dec 2018, 00:47
door bakplaat
Je bent de laatste tijd mooi en lekker bezig Gerrit :2th: ...ga vooral zo door.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 18 dec 2018, 16:48
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWE/SPELT MELKBOLLETJES
15% Volkorenspeltmeel, 85% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (volle melk)
Afgeglimd met boter.
(tevens even het formaat geprobeerd voor een klein bolletje