Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Door Rik59
#62671
Hummm… tis dinsdag..... ;B ;B en nou gaat ie natuurlijk vertellen dat weekendbollen ook op dinsdag gebakken worden..
Weg structuur... weg stabiliteit...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62724
ZADEN EN PITTEN MINI’S VOOR DE KERSTBRUNCH

Afbeelding
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Frans T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten, Sesamzaad en Maanzaad ter decoratie

Bolletjes van 40 gram deeg, 16 min gebakken oo 215°C. Kerstochtend nog even afbakken.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62727
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD

Afbeelding
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie

inderdaad hetzelfde deeg als de kertbrunchminibolletjes
Rougedebordeaux liked this
Door Rik59
#62728
Dat zijn weer overuren geweest Gerrit..
Bel je even wanneer je aan tafel gaat dinsdag?? Ik zit graag aan de kop van de tafel
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62734
ITALIAANSE MINIBOLLETJES

Afbeelding
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
Rijstmeel ter decoratie

(warm voorgerecht bij het kerstdiner: italiaans bolletje gevuld met kipragoût)
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62735
WITBROOD VOOR TOAST

Afbeelding
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie

(inderdaad hetzelfde deeg als van de italiaanse bolletjes)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62777
TARWE GERSTBATARD

Afbeelding
Afbeelding
15% volkorengerst, 15% volkorentarwe, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 24 dec 2018, 16:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62778
Wederom constante kwaliteit . Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62779
Koos de bakker schreef:
ma 24 dec 2018, 00:05
Wederom constante kwaliteit Afbeelding. Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor Afbeelding
Hahaha, dankje wel voor het compliment. Ik heb natuurlijk ook misbaksels maar dat komt niet zo vaak (meer) voor bij het broodbakken. En als het misgaat probeer ik uit te vinden wat de oorzaak is. Een paar weken geleden ging mn eerste croissantpoging de mist in...... Maar zoals je weet, je leert het meest van de dingen die verkeerd gaan.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#62786
Mooi bakwerk Gerrit...idd. constante kwaliteit. :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62837
LICHTBRUIN TARWE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water.
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62838
Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62839
brood daar zit wat in schreef:
vr 28 dec 2018, 21:40
Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Dank je wel Marja!
Ik gebruik 15 cm busjes van alusteel. Ik gebruik bewust zo’n klein busje om mn brood vers te kunnen eten. Bij grotere formaten moet ik een deel invriezen en dat doe ik liever niet. ( Vers is het lekkerder :D, )
In zo’n busje doe ik een deeg van 275 g meel.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62840
Dank Gerrit, ik ga er naar op zoek. Ze vallen me steeds op bij de foto's en wordt er zo blij van als ik ze zie...
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#62841
Dag Gerrit. Waar heb je zo'n formaat dan gekocht? Ik zie niet echt iets op internet. Wat zijn dan de overige afmetingen?
Ja, ook ik vind dit een leuk formaat!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62848
MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% Franse tarwebloem T55, 20% Volkorentarwe vd molensteen, 15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren gerstemeel, 69% hydratatie. 2% zonnebloemolie. volkoren roggemeel ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 30 dec 2018, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62850
Weer een supermooi brood. De laatste van 2018?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62865
TARWEBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, afgeglansd met water,

Het eerste broodje van het nieuwe jaar! De kop is eraf.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 02 jan 2019, 14:57, 1 keer totaal gewijzigd.
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#62866
Mooi broodje Gerrit...en je Appelflappen, Kniepertjes en Nieuwjaarsrolletjes zien er heerlijk uit. :2th:

De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62868
bakplaat schreef:
di 01 jan 2019, 16:27
Mooi broodje Gerrit...en je Appelflappen, Kniepertjes en Nieuwjaarsrolletjes zien er heerlijk uit. :2th:

De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
Dank je wel Cor, ook voor jou (en natuurlijk ook voor iedereen hier op het forum) een heel fijn 2019 en dat het een smakelijk jaar mag worden. :B:
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62869
And still going strong...

Niet te stoppen die Gerrit. Staat zelfs op nieuwjaarsdag vroeg op om een lekker broodje te bakken. Dat zijn de echte......

En natuurlijk het allerbeste voor 2019!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62877
WITTE TIJGERBOUL EN BATARD


Afbeelding
Afbeelding
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarweblom T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62882
Mooie tijgerbroden en ook de baksels van vorige dagen zien er heerlijk uit!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62887
WEEKENDBOLLETJES

Afbeelding
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
Afgelakt met boter

Ook dit jaar komen ze weer voorbij.....
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62889
ZADEN EN PITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding

10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en wit sesamzaad door het deeg.
Dezelfde zaden en pitten (niet geroosterd) als decoratie
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62927
MEERGRANENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.

Ben er best blij mee!)
TigerManZ liked this
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#62928
Gerrit, je bakt maar door :G. Ziet er allemaal weer heel goed uit :2th:.

Leuk dat je steeds weer foto's van je baksels plaatst!
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62929
BakkerGerrit schreef:
ma 07 jan 2019, 13:26
Ben er best blij mee!)
Dat had er best in hoofdletters mogen staan. Mooi gebakken!
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62941
TARWE VIJFVLECHT MET YOGHURT EN MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe vd molensteen, 80% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (59% melk,10% Yoghurt)
Gevlochten van vijf strengen, gedecoreerd met maanzaad..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62970
BIERBOSTELBROOD

Afbeelding
Afbeelding

70% frans tarwebloem T55, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 30% bierbostel, 65% hydratatie (vw 10% uit de bostel), 3% honing. Ik heb de bostel voor 50% laten meetellen in het meelvolume.
Het is een erg nat deeg geworden maar erg leuk om te maken.

Het is een smaakvol mals brood. Het is erg vol van smaak. Wellicht maak ik deze nog een keer en dan met het bier erin dat van de bostel is gebrouwen.

De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout. Een variant op de Tokyo* van Brewdog, in dit geval is het de Lobith* van Tambier. Een heel donker bier met 12-14% alcohol. ( ik heb geen verstand van bier hoor, dit is me door de brouwer ( m’n oudste zoon) verteld)
(Zonodig heb ik de gerstsoorten welke in de bostel zijn verwerkt)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63023
TARWE SPELTBROOD MET YOGHURT EN HONING

Afbeelding
Afbeelding
20% Duitse volkorenspelt, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwebloem T65, 68% hydratatie waarvan 13% volle yoghurt
Honing. Afgekwast met water
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63056
MEERGRANENBRODEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.

(Kopie van het meergranenbrood van vorige week. Wilde testen of ik het resultaat gelijk kon krijgen)
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#63067
Beste Gerrit, vorig jaar 29 mei heb je een recept voor yoghurtbrood hier weggezet. Dan zie ik daar 4% gist staan.Voor instant gist zou dit best veel zijn, lijkt mij. Al zit er wel wat vet in (maisolie, yoghurt), en ook honing.
Is dit verse gist geweest?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63073
Dat was inderdaad verse gist Henk. En de honing lostte ik samen met de gist op. Inmiddels gebruik ik droge gist.
Door Rik59
#63104
Gerrit.... je bent het midden vergeten!! of komt dat nou toch door die verse gist??

Maar verder prachtige doto hoor!!!

Lijkt ook wel een beetje op een scheef wegdek met een slecht gemaaide berm vind ik... die doorgetrokken streep mag wel iets rechter... volgende keer dan...
(doet me denken aan dat rastamanneke in die tuktuk-strepentrekker {centraal-beheerreclame} [youtube]https://youtu.be/4efHNdR96uU[/youtube] Don't worry.. be happy

Toch ook wel een prachtig broodje hoor!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63129
TARWE-YOGHURTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd (Zuid)molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie wv 15% volle yoghurt.
Honing 7,5% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met water.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63144
MAISBOULE

Afbeelding
Afbeelding
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% maismeel, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Bestoven met maismeel ter decoratie
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63147
Zoals gewoon Gerrit...Weer een prachtig brood. :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63148
Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63167
brood daar zit wat in schreef:Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Voor mijn gevoel wordt het brood iets luchtiger, iets zachtere kruim. Je proeft het niet echt dat er yoghurt inzit. Het blijft een smakelijk brood.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#63205
WIT TIJGERBROOD MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding

10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 90% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.

(De hydratatie was wat hoger, waarschijnlijk een weegfout)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 25 jan 2019, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63222
Ik blijf het leuke broodjes vinden, maar nog steeds de broodvormen niet gekocht ;K
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
El cheapo ovenvloer

Ik ben gek op dit soort el cheapo oplossingen. Gel[…]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]

Bakken in een houtoven

Als ik je brood zie dan zie ik vlekken op de korst[…]