Pagina 10 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 28 jan 2019, 01:07
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD
25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 28 jan 2019, 11:17
door Rik59
Bruine suiker.. waarom??
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 28 jan 2019, 13:17
door BakkerGerrit
Zomaar, voor de kleur.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 28 jan 2019, 15:06
door Rik59
BakkerGerrit schreef: ↑ma 28 jan 2019, 13:17
Zomaar, voor de kleur.
Kun je toch ook factor 50 gebruiken.. :B: :B:
Leg je em FF onder de zonnebank..
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 30 jan 2019, 12:01
door BakkerGerrit
ZONNEBLOEMPITTENBROOD
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 jan 2019, 21:36
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD
5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 01 feb 2019, 00:11
door bakplaat
Mooi brood Gerrit :2th: …het lacht je toe. ^)^
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 01 feb 2019, 23:47
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
100% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie (vw 10% volle yoghurt) 10% ei.
Basterdsuiker en boter.
(Vrij naar Levine)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 03 feb 2019, 18:20
door BakkerGerrit
LICHTBRUINE WINSTON
25% Volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie
Afgeglansd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 06 feb 2019, 20:35
door BakkerGerrit
MEERZADENBROOD
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 06 feb 2019, 20:45
door Rik59
Bij Gerrit gaat het steeds meer op Lego lijken... :2th: :2th:
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 06 feb 2019, 21:07
door brood daar zit wat in
Wat een beauty's!! :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 09 feb 2019, 09:50
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.
(Ze zijn niet altijd even mooi
)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 09 feb 2019, 11:56
door Rik59
Zal wel meel van de Zuidmolen geweest zijn ;B ;K ;B ;K
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 10 feb 2019, 21:28
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 10 feb 2019, 22:29
door bakplaat
Wat ben je weer mooi en lekker bezig geweest Gerrit. :2th: Een bijzonder compliment waardig, is je mooie Winston uit een van je vorige post's :2th:
Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 14 feb 2019, 00:13
door BakkerGerrit
MAISBROODJE
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 15 feb 2019, 22:54
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 19 feb 2019, 14:59
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 21 feb 2019, 20:42
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE & BATARD MET MAANZAAD
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 21 feb 2019, 21:23
door Rik59
Ga je de schutting schuren Gerrit??
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..
Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 22 feb 2019, 00:14
door bakplaat
Heel mooi Gerrit :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 23 feb 2019, 13:02
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN MET SESAM
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 24 feb 2019, 00:24
door BakkerGerrit
BIERBOSTELBROOD
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout
(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 26 feb 2019, 22:22
door Eef
Een heel mooi brood Gerrit, even voor de duidelijkheid, je hebt dus 15% van de bostel bij het meel geteld. Had je de bostel ook eerst uit laten lekken?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 26 feb 2019, 23:16
door BakkerGerrit
Inderdaad Eef. En de bostel is goed uitgelekt.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 27 feb 2019, 00:23
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBROOD
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 01 mar 2019, 00:05
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 02 mar 2019, 23:08
door BakkerGerrit
BRUIN BUSBROOD
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 03 mar 2019, 14:31
door lekkermelig
Nou Gerrit, dat ziet er weer picobello uit zoals bijna altijd :2th:
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?
Wil
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 03 mar 2019, 20:28
door BakkerGerrit
Ik vind T55 een fijn bloem om mee te bakken. En om niet teveel soorten in huis te halen maak ik altijd een mengeling van volkoren en de T55.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 04 mar 2019, 17:58
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE (Met kookstuk)
25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55
75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker
Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 07 mar 2019, 00:39
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 08 mar 2019, 23:38
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 09 mar 2019, 18:19
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBOULE & BATARD
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 12 mar 2019, 10:02
door BakkerGerrit
TARWEBROODJE
25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.
Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 13 mar 2019, 18:39
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET SESAM
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 13 mar 2019, 19:29
door Matthijs1988
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 13 mar 2019, 20:32
door BakkerGerrit
Matthijs1988 schreef: ↑wo 13 mar 2019, 19:29
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Ik gebruik gist, droge gist, 1,5%
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 15 mar 2019, 23:24
door BakkerGerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 16 mar 2019, 16:40
door bakplaat
Zoals gewoonlijk... weer mooi gebakken Gerrit. :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 16 mar 2019, 19:57
door TigerManZ
Zier er prachtig en lekker uit Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 19 mar 2019, 08:50
door BakkerGerrit
MAISBROOD
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 19 mar 2019, 22:55
door Eef
Dat ziet er (alweer) prachtig uit Gerrit, bak je voor heel je omgeving? Ik heb wel een vraagje, voeg je (bijna) nooit wat zoets en wat vet toe? En dan toch een lekker zacht brood? Het is dus niet persee nodig?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 19 mar 2019, 23:38
door BakkerGerrit
Jawel hoor Eef, in dit brood zit 2% basterdsuiker en 2% maisolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 20 mar 2019, 18:30
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 20 mar 2019, 22:23
door Eef
Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens wat van jou recepten uit proberen want die broden zien er allemaal wel heel goed uit .
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 22 mar 2019, 23:05
door BakkerGerrit
ZACHTE WEEKENDBOLLEN
100% franse tarweblom T55, 71% hydratatie
Afgelakt met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 22 mar 2019, 23:35
door Bakker Henk
71% hydr is best wel hoog, Gerrit. Maar hiervan is ook melk en ei? Nog boter toegevoegd?
Ze zien er mooi uit.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 23 mar 2019, 00:11
door BakkerGerrit
Vandaag geen ei. 71% water en 4% boter.