Pagina 11 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 23 mar 2019, 09:56
door Koos de bakker
Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][emoji39]
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 24 mar 2019, 21:04
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET MAANZAAD
35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
Maanzaad ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 27 mar 2019, 22:32
door BakkerGerrit
BRUINE TIJGERBOULE
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 28 mar 2019, 00:25
door Miepj
Wat een mooierd!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 30 mar 2019, 23:25
door BakkerGerrit
BRUINBROOD MET LIJNZAAD
35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 01 apr 2019, 10:40
door BakkerGerrit
Het lukte gisteren niet deze foto onder het tarwebroodje met lijnzaad te plaatsen.....
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 02 apr 2019, 15:44
door BakkerGerrit
TARWEBOULE/BATARD MET CHIAZAAD
35% volkorentarwe vd molensten, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% chiazaad door het deeg, chiazaad ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 04 apr 2019, 15:19
door BakkerGerrit
WITBROOD
10% volkorentarwemeel, 90% Franse tarwebloem T55, 71% hydratatie
Afgeglansd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 04 apr 2019, 19:52
door brood daar zit wat in
Ben toch altijd jaloers op je mooie broden en ze blijven schattig die busbroodjes.
Hier ontbreekt het aan tijd.
Maar morgen heb ik misschien een kansje om te bakken :-)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 04 apr 2019, 20:00
door BakkerGerrit
Leuk om te horen Marja! En ja, ik heb tijd genoeg om te bakken
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 04 apr 2019, 20:05
door brood daar zit wat in
Goed zo! En aan het brood te zien heb je er plezier in :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 07 apr 2019, 23:01
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN DONKER MEERGRANENBATARD
25% volkorentarwe, 20% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 50% Tarwebloem T55, 71% hydratatie
Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 09 apr 2019, 00:24
door BakkerGerrit
En zo ziet mn donker meergranenbatard er van binnen uit......l
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 09 apr 2019, 16:24
door Levinebaktbrood
Mooi Gerrit :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 14 apr 2019, 16:16
door BakkerGerrit
TARWE POMPOENPIT SESAMBOULE
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 70% hydratatie
6% geroosterde pompoenpitten en 4% geroosterde witte en zwarte sesam door het deeg.
Pompoenpitten en witte sesamzaadjes ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 16 apr 2019, 09:33
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE GERSTEBROOD MET LIJNZAAD
50% tarwebloem T55, 35% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 68% hydratatie
1,5% donker gerstemoutmeel, 8% lijnzaad door het deeg, honing en olijfolie.
Afgelakt met leidingwater.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 17 apr 2019, 23:26
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 19 apr 2019, 16:15
door BakkerGerrit
ZACHTE MINI PAASBOLLETJES
10% volkorentarwe, 90% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie
Gedecoreerd met wit sesamzaad, maanzaad en chiazaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 21 apr 2019, 19:40
door bakplaat
Mooi Gerrit :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 23 apr 2019, 17:20
door BakkerGerrit
TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWARTE SESAMZAAD
35% volkorentarwe 65% frans tarwebloem T55 70% hydratatie.
4% chiazaad en 4% lijnzaad door het deeg, zwart sesamzaad ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 26 apr 2019, 22:50
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBROOD MET LIJNZAAD
35% volkorentarwe 15% volkorenspeltmeel, 50% frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% lijnzaad dor het deeg, zonnebloemolie, honing. Afgeglansd met water.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 28 apr 2019, 23:20
door BakkerGerrit
ZACHTE ZON EN MAANBOLLETJES
10% volkoren tarwemeel, 90% tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad en zonnebloempitten ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 29 apr 2019, 17:23
door BakkerGerrit
TARWEBROODJES MET LIJNZAAD
30% volkoren tarwemeel, 70% frans tarweblom T55, 71% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met aqua naturalis.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 01 jul 2019, 00:54
door BakkerGerrit
MEERZADENTARWEBROOD
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Zonnebloemolie, Honing, 3% geroosterde pompoenpitten, 3% geroosterde zonnebloempitten, 3% lijnzaad en 1% zwart sesamzaad door het deeg.
(Ja, we zijn weer thuis!)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 01 jul 2019, 14:01
door lekkermelig
Kijk, Gerrit is weer terug, en meteen weer mooie broodjes
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 05 jul 2019, 13:55
door BakkerGerrit
TARWEBOULE /BATARD MET CHIAZAAD EN WITTE SESAM.
35% volkorentarwe vd molensteen, 65% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie 4% CHIAZAAD 4% witte sezamzaasjes door het deeg. Gedecoreerd met CHIAZAAD
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 06 jul 2019, 22:16
door Anna
Ziet er goed uit! Ben ik toch wel benieuwd waar chiazaad naar smaakt? Volgens de Keuringsdienst is het gewoon vogelvoer..
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 06 jul 2019, 22:52
door Bakker Henk
Wie weet is het wel zangzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 07 jul 2019, 10:42
door BakkerGerrit
Het heeft geen uitgesproken smaak. Ik wilde het ook eens gebruiken. (en ik zing er prima op!)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 08 jul 2019, 12:33
door BakkerGerrit
MEEEGRANENBATARD MET LIJNZAAD
https://photos.app.goo.gl/yHooKrxsdMAYQQdj6
60% Tarwebloem T55 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel. 72% hydratatie
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg. Gedecoreerd met roggemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 11 jul 2019, 22:19
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
60% frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel.
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg
Roggemeel ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 12 jul 2019, 03:00
door bakplaat
Terug na je vakantie, alweer heel wat mooi brood gebakken Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 12 jul 2019, 22:51
door BakkerGerrit
TARWEBOULE LICHTBRUIN MET MAANZAAD
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Gedecoreerd met maanzaad
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 15 jul 2019, 13:00
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBROOD
15% maismeel, 15% volkorentarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie, basterdsuiker, maisolie, 8% grofgemalen mais (polenta) door het deeg
Grofgemalen mais ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 16 jul 2019, 23:29
door BakkerGerrit
TIJGERWIT
85% Tarwebloem T55, 15% volkorentarwe van de molensteen, 69% hydratatie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 18 jul 2019, 22:28
door BakkerGerrit
BRUINE TARWEBOULE
40% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 70% hydratatie.
1% donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met Roggebloem
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 19 jul 2019, 20:14
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
90% Tarwebloem T55, 10% Volkorentarwe vd molensteen, 67% hydratatie
Afgelakt met boter.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 22 jul 2019, 12:11
door Vitamine C
Oh van die mooie bollen wil ik wel het receptje
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 26 jul 2019, 00:38
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
25% volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgelakt met Aqua Naturalis.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 28 jul 2019, 23:50
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
60% tarwebloem T65, 20% volkorentarwe, 15% volkorenspelt, 5% volkorengerst, 68% hydratatie. 7% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 30 jul 2019, 23:29
door BakkerGerrit
MAISBROOD
70% frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% hydratatie, 8% grof maismeel door het deeg.
Gedecoreerd met polenta (grof maismeel)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 01 aug 2019, 20:01
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 03 aug 2019, 05:50
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
90% Franse tarwebloem T55, 10% volkorentarwe, 68% hydratatie
Afgeglansd met boter
@Vitamine C: dit zijn ze!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 03 aug 2019, 07:39
door Vitamine C
Ik ga ze is maken. Eerst juiste bloem kopen, heb nog voorraad liggen dus duurt nog even voordat ik inkoop.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 06 aug 2019, 22:42
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET SESAM EN CHIAZAAD
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 69% hydratatie
7,5% wit en zwart sesamzaad door het deeg, gedecoreerd met chiazaad.
Verstuurd vanaf mijn G8141 met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 07 aug 2019, 09:25
door Vitamine C
hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch
) smakelijke broden te maken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 07 aug 2019, 11:32
door BakkerGerrit
Vitamine C schreef:hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch
) smakelijke broden te maken.
Ze smaken minstens zo goed.... [emoji4]
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 07 aug 2019, 12:25
door MarcelB
Mooi brood.
Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 07 aug 2019, 14:50
door BakkerGerrit
MarcelB schreef:Mooi brood.
Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik rol het deeg door het chiazaad voordat het in de rijsmand gaat
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 10 aug 2019, 11:36
door BakkerGerrit
TARWE-MAIS BOULE & BATARD
70% tarwebloem T55, 14% maismeel, 10% voloren tarwemeel, 6% grof maismeel, 67% hydratatie. Basterdsuiker en maisolie.
Gedecoreerd met grof maismeel