Pagina 13 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 okt 2019, 10:48
door BakkerGerrit
TARWE BOEKWEITBROOD MET LIJNZAAD
55% volkoren tarwemeel van de molensteen, 30% tarwebloem T55, 15% volkoren boekweitmeel, 7,5% donker lijnzaad, 72% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 13:48
door BakkerGerrit
TARWE SESAMBROOD
75% Frans tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel van de molensteen, 69% hydratatie, 7,5% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg.
Sesamolie, bruine basterd. Zaden zijn geweekt. Gedecoreerd met witte sesamzaadjes
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 16:11
door Vitamine C
Mooi hoog broodje gerrit, wat is de maat van je bus?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 16:22
door BakkerGerrit
Ik gebruik Alusteel bussen van 15,5 x 10,5 en 8 cm hoog
De bodemmaat is 13,5 x 9 cm
Er gaat een deeg in van 275 g meel. (Ca 500 g deeg)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 17:09
door Vitamine C
Ah dan heb ik denk ik dezelfde bussen. Op foto lastig zien hoe groot het broodje nou precies is. Wel mooi gerezen
Wat zijn de rijstijden geweest?
Zelf houd ik meestal aan: 30 minuten bulk, 20 minuten, 45 tot 60 min vormrijs. (bij 5 gram instant gist.)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 18:10
door BakkerGerrit
Bulkrijs 60 minuten met halverwege 2 x s&f, dan 10 min rust en circa 45 min vormrijs. Ik gebruik 1,5% droge gist. (= 4,15 gram per brood)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 18:19
door Bakker Henk
Maar wel met een hoge rijstemperatuur, denk ik?
gr, Henk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 31 okt 2019, 22:17
door BakkerGerrit
De bulkrijs bij 30°C (in de oven met een bakje kokend water)
De vormrijs bij keukentemperatuur (+/- 20°C) tussen 45 en 60 minuten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 01 nov 2019, 08:45
door Vitamine C
De bulkrijs die ik bij kamertemperatuur, ik zal is wat warmer doen.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 01 nov 2019, 17:19
door Bakker Henk
Het mooie is dan wel (vormrijs bij RT) dat na de bulkrijs de oven opgepookt kan worden. Interessant.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 02 nov 2019, 19:59
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
60% Frans tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie.
5% grof zonnebloempittenmeel en 7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, bruine basterd en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 04 nov 2019, 23:26
door BakkerGerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
65% Frans tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel steengemalen, 10% volkoren sorghummeel, 75% hydratatie.
4% donker lijnzaad, 4% blond lijnzaad, 4% pompoenpitmeel, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 05 nov 2019, 09:09
door Vitamine C
Mooi brood gerrit, waar haal jij die eindeloze diverse broden vandaan? (internet, favoriet boek? )
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 05 nov 2019, 10:24
door BakkerGerrit
Dank je Marijn
Ik bedenk m’n broden zelf. Dan neem ik me voor een bepaald brood (weer) eens te maken en vaak tijdens het afwegen verandert het dan weer.
En de receptuur is een kwestie van uitproberen........
Ook laat ik me inspireren door de foto’s hier op het forum.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 06 nov 2019, 09:40
door Vitamine C
Dat is wel knap. Ik bak nog maar jaartje brood dus houd het voorlopig nog even bij recepten voordat ik zelf ga uitvogelen.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 08 nov 2019, 10:30
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 11 nov 2019, 16:27
door BakkerGerrit
FRANS LANDBROOD (Levine)
Recept van Levine (waarvoor dank!)
Voor het eerst heb ik het deeg ingeschoten op de hete bakplaat dit heeft een positief effect op de ovenrijs en op de korst.
Dit ga ik vaker uitproberen......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 11 nov 2019, 16:30
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
Het is (was) weer weekend.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 11 nov 2019, 16:39
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT MET LIJNZAAD EN POMPOENPITTEN
60% Tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie.
7,5% pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, 5% donker lijnzaad, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
De zaden en pitten (en de gemalen pitten) zijn geweekt.
Het brood is deze keer ingeschoten op de hete bakplaat, zo laag mogelijk in de oven. Wellicht is hij daardoor zo mooi wild opengescheurd. (normaal leg ik het deeg op de koude plaat en schuif het dan de oven in.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 13 nov 2019, 10:08
door BakkerGerrit
TIJGERBOULE
70% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 67% hydratatie,
basterdsuiker en boter.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 15 nov 2019, 17:15
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE MET CHIAZAAD
50% Frans tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren sorghummel, 10% volkoren gerstemeel, 75% hydratatie.
7,5% Chiazaad, bruine basterd, olijfolie. Gedecoreerd met gerstevlokken
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 15 nov 2019, 20:06
door Vitamine C
Ziet er weer top uit.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 17 nov 2019, 13:12
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD MET POMPOENPITTEN
60% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie
7.5% pompoenpitten (geweekt), 5% pompoenpitmeel (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
(voor het mooie hadden ze iets korter in de oven gemogen)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 17 nov 2019, 18:14
door Rik59
Hoh... Gerrit... lijkt wel een scheurmik...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 18 nov 2019, 10:41
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: ↑zo 17 nov 2019, 18:14
Hoh... Gerrit... lijkt wel een scheurmik...
Mooie naam......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 19 nov 2019, 13:16
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET SESAM
25% Volkorentarwemeel, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
3% zwarte- en 4,5% witte sesamzaadjes door het deeg, sesamolie, bruine basterdsuiker.
Gedecoreerd met witte sesamzaadjes.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 21 nov 2019, 08:26
door 1md65
Weer mooie broodjes.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 21 nov 2019, 11:15
door BakkerGerrit
DONKER HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
50% volkoren tarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% zonnebloempitmeel (geweekt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 24 nov 2019, 21:09
door BakkerGerrit
LICHT TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
25% Volkorentarwe vd (zuid)molensteen, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie
3,5% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 25 nov 2019, 20:10
door Bioloogje
Prachtig brood[emoji506][emoji123]
Gr. Annelies
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 27 nov 2019, 13:54
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBROOD MET KURKUMA EN ZADEN
15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
Geweekte zonnebloempitten, geweekt pompoenpitmeel, 1% kurkumapoeder, zonnebloemolie, basterdsuiker
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 28 nov 2019, 22:48
door BakkerGerrit
TARWE-GERST BATARD MET LIJNZAAD
25% volkoren gerstemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie
3,5% geweekt donker lijnzaad, 4% geweekt blond lijnzaad, basterdsuiker en zonnebloemolie
gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 02 dec 2019, 18:40
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% pompoenpitmeel (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), honig, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 05 dec 2019, 17:40
door bakplaat
Compliment...Weer een heel assortiment prachtig Brood/jes Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 05 dec 2019, 20:44
door BakkerGerrit
Fijn om dat van jou te horen Cor!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 10 dec 2019, 16:46
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD
35% Volkorentarwe van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
2% donker lijnzaad, 5,5% blond lijnzaad (beide geweekt) boter en basterdsuiker.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 10 dec 2019, 18:40
door BakkerGerrit
WIT TARWE-BOEKWEIT TIJGERBROOD
90% tarwbloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 67% hydratatie
olijfolie en basterdsuiker. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel,
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 12 dec 2019, 13:50
door BakkerGerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBOULE
65% Frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwemeel, 5% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel,74% hydratatie,
honing, zonnebloemolie. 2,5% chiazaad, 2,5% pompoenpitmeel, 2,5% blond lijnzaad, 2,5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt)
Gedecoreerd met chiazaad, pompoenpitten, blond lijnzaad, zonnebloempitten en gerstevlokken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 12 dec 2019, 14:24
door Frens
Geweldig
Zover als ik het kan beoordelen, mooie bruine kruim rondom, mooie luchtige inwendige structuur en optisch gewoon perfect!
Jammer dat we nog niet digitaal kunnen proeven, nieuwe fase AR misschien
Raak hierdoor wel lichtelijk gefrustreerd als ik naar mijn busboord kijk. Wanneer ik eens zover ben
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 dec 2019, 16:05
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBROOD
70% tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 10% maismeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter, gekleurd met 0,5% kurkuma.
Afgeglansd met water.
(0,5% kurmuma is nog teveel....... Volgende keer naar 0,25%)(vergeten een foto te nemen)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 dec 2019, 16:26
door BakkerGerrit
MEERZADENBOULE
35% Volkorentarwemeel steengemalen, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% lijnzaad, 5% pompoenpitmeel, olijfolie, bruine basterd.
Gegarneerd met witte sesamzaadjes
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 dec 2019, 19:01
door Frens
Het maisbrood is dit een busbrood? Wat een rijs zeg!
Vraag me af hoe beiden nu zouden smaken. Is hier geen “vakjargon” voor net zoals bij wijnen, om de smaak te omschrijven?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 dec 2019, 20:46
door BakkerGerrit
Ja, dat maisbrood is een busbrood. En de rijs...... Goede ingrediënten , goed kneden, en uitproberen wat bij jou het beste werkt. Mijn eerst broden waren echt niet zoals deze. Maar goed documenteren wat je doet zodat, wanneer het resultaat niet is wat je wilt, je weet waar je wat kunt bijsturen. En stukje bij beetje gaat het beter.
Met name goed meel en bloem is de basis. En veel oefenen
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 18 dec 2019, 18:47
door BakkerGerrit
MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S
5%
Sojameel, 5%
Speltmeel volkoren, 5%
Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 18 dec 2019, 19:08
door Bakker Henk
Het lijkt wel: de restjes opmaken! Maar wel lekker.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 18 dec 2019, 19:26
door Frens
Gewoon toverformule ipv bakkersformule
vindt zo jammer dat we niet kunnen proeven!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 19 dec 2019, 22:27
door BakkerGerrit
BakkerGerrit schreef: ↑wo 18 dec 2019, 18:47
MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S
5%
Sojameel, 5%
Speltmeel volkoren, 5%
Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
En dit is de binnenkant.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 dec 2019, 10:14
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.
Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 dec 2019, 10:18
door BakkerGerrit
WIT ROND BUSBROOD
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Ook deze de diepvries in voor de toast bij het kerstdiner........
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 dec 2019, 10:33
door Frens
BakkerGerrit schreef: ↑za 21 dec 2019, 10:14
ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.
Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Prachtig broodjes, hoe ze er uitzien, op zich al een feestje
Het witte busbrood, wat een ballonnetje ongelooflijk! Ik wens je een fijne Kerst toe en een voorspoedig Nieuwjaar!