Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 475
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL » zo 31 mei 2020, 11:23

Ze zien er weer heel mooi uit.

Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 31 mei 2020, 11:46

Ik gebruik Alusteel bussen.

(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 08 jun 2020, 12:33

HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 21 jun 2020, 20:20

Nee, ik ben niet op vakantie, heb geen Corona, en ben ook niet gestopt met bakken. Mijn laptop is in de revisie dus kan ik geen foto’s uploaden. Zodra de machine weer doet wat IK wil komen de foto’s vanzelf hier terecht.

Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:09

BOLLETJES VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:16

BOULE VERZAMELING (Even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 26 jul 2020, 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:21

BATARD VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:24

BAGUETTES (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 jul 2020, 17:43

TARWEBOULE MET BLOND LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.

Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 508
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » ma 27 jul 2020, 07:38

Ah de laptop doet het weer. Mooie broden :D

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 31 jul 2020, 11:13

TARWEBATARD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 31 jul 2020, 11:28

TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 aug 2020, 14:27

TARWE BUSBROOD MET WIT EN ZWART SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 aug 2020, 14:36

MEERGRANEN - MEERZADENBOULE

Afbeelding

55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3429
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » vr 07 aug 2020, 20:20

Mmm, dat ziet er wel mooi en lekker uit Gerrit!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:37

TARWEBOULE

Afbeelding

Eenvoudige tarweboule met 15% volkorenmeel, 85% Tarwebloem T55, 66% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:41

TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN CHIAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:44

TARWE BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 65% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met Semolina

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:46

BAGUETTES

Afbeelding

85% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 5% sojameel

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 09:54

TARWE-BOEKWEITBROOD

Afbeelding

Afbeelding

80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:00

BOULE VAN DONKER BOSMIX

Afbeelding

Brood van een kant-en-klaar mix van de"Betuwse Molens" uit Ingen (kadootje)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:04

TARWE BUSBROOD MET SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie

Gedecoreerd met sesamzaadjes

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 aug 2020, 10:06

Weer helemaal bij! Ik heb de bolletjes niet gepost maar die productie gaat ook gewoon door. Nu ligt er een meerzadenbrood te rijzen.......

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2233
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Melinda » za 29 aug 2020, 10:40

Mooi brood. :thumbup:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:35

MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:39

MEERGRANEN MERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:43

ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes

(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... :D )

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 sep 2020, 10:50

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 178
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » do 10 sep 2020, 19:12

Allemaal weer prachtig Gerrit!. Wil graag zelf thuis stokbrood bakken maar thuis alles wat zonder pan gebakken word meteen zwarts :? .

Gr Red!

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 269
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 11 sep 2020, 22:44

Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 12 sep 2020, 07:30

Bakker Henk schreef:
vr 11 sep 2020, 22:44
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Ik wilde gewoon uittesten welk effect het bakken heeft op deze hoge temperatuur.
En het brengt niets meer dan een dikkere korst 🥴. Voorverwarmen op 235 en dan evt terug naar 225 is voor deze broden voor mij het best.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 29 sep 2020, 11:58

TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

32% volkoren tarwemeel, 68% tarwebloem T55, 72% hydratatie
Basterdsuiker, boter, 4% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2233
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Melinda » di 29 sep 2020, 12:58

Mooi hoor.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
masrya
Chef stoffer en blik
Berichten: 19
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door masrya » di 29 sep 2020, 13:17

Prachtige broden

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 01 okt 2020, 22:33

TARWE-BOEKWEIT TIJGERBOULE MET GEMALEN POMPOENPITTEN

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 75% hydratatie
6% gemalen pompoenpitten door het deeg, bruine basterd, zonnebloemolie.

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 269
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 02 okt 2020, 15:44

En altijd maar andermans ogen uitsteken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 02 okt 2020, 16:41

Het is toch echt bedoeld ter inspiratie Henk (en ook een beetje showen natuurlijk😉)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 12 okt 2020, 11:42

TARWEBOULE (GEMAAKT MET VOORDEEG)

Afbeelding

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie
voordeeg van 20% meel/bloem met 100% hydratatie en een snufje gist, 10 uur laten rusten.

Resultaat is een smakelijk brood maar geen spectaculair verschil in vergelijk met brood zonder voordeeg. Mogelijk heeft het voordeeg te kort gerust bij een te lage temperatuur (18 gr.C.) Moet hier iets vaker mee experimenteren.

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Jay-R » ma 12 okt 2020, 18:18

Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.

Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5051
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood » ma 12 okt 2020, 23:24

Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken :) :thumbup: :clap:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3259
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » di 13 okt 2020, 02:43

Levinebaktbrood schreef:
ma 12 okt 2020, 23:24
Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken :) :thumbup: :clap:
Dit is ook mijn mening Gerrit...Steeds weer prachtig brood/jes, is het wat je hier laat zien. :clap: :thumbup:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 13 okt 2020, 08:35

Ik wordt er verlegen van 😊

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 178
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » di 13 okt 2020, 18:08

Jay-R schreef:Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.

Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Voordeeg altijd proberen met de bloem met de minste draagkracht de gluten worden afgebroken in een voordeeg zo houd je een sterker deeg over uiteindelijk

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 13 okt 2020, 21:06

TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkorenboekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
honing, olijfolie, 8% geweekt blond lijnzaad. Gedecoreerd met wit maanzaad.

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Jay-R » wo 14 okt 2020, 19:35

Prachtig brood weer!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 178
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » wo 14 okt 2020, 22:07

Mooi busbrood weer Gerrit!. Nog nooit gezien wit maanzaad.

Plaats reactie