Pagina 17 van 22

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 31 mei 2020, 11:23
door WesleyNL
Ze zien er weer heel mooi uit.

Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 31 mei 2020, 11:46
door BakkerGerrit
Ik gebruik Alusteel bussen.

(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 jun 2020, 12:33
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 21 jun 2020, 20:20
door BakkerGerrit
Nee, ik ben niet op vakantie, heb geen Corona, en ben ook niet gestopt met bakken. Mijn laptop is in de revisie dus kan ik geen foto’s uploaden. Zodra de machine weer doet wat IK wil komen de foto’s vanzelf hier terecht.

Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:09
door BakkerGerrit
BOLLETJES VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:16
door BakkerGerrit
BOULE VERZAMELING (Even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:21
door BakkerGerrit
BATARD VERZAMELING (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:24
door BakkerGerrit
BAGUETTES (even inhalen)

Afbeelding

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 17:43
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET BLOND LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.

Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 27 jul 2020, 07:38
door Vitamine C
Ah de laptop doet het weer. Mooie broden :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 31 jul 2020, 11:13
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 31 jul 2020, 11:28
door BakkerGerrit
TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 07 aug 2020, 14:27
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET WIT EN ZWART SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 07 aug 2020, 14:36
door BakkerGerrit
MEERGRANEN - MEERZADENBOULE

Afbeelding

55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 07 aug 2020, 20:20
door lekkermelig
Mmm, dat ziet er wel mooi en lekker uit Gerrit!

Wil

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:37
door BakkerGerrit
TARWEBOULE

Afbeelding

Eenvoudige tarweboule met 15% volkorenmeel, 85% Tarwebloem T55, 66% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:41
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN CHIAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:44
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 65% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met Semolina

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:46
door BakkerGerrit
BAGUETTES

Afbeelding

85% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 5% sojameel

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 09:54
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD

Afbeelding

Afbeelding

80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:00
door BakkerGerrit
BOULE VAN DONKER BOSMIX

Afbeelding

Brood van een kant-en-klaar mix van de"Betuwse Molens" uit Ingen (kadootje)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:04
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie

Gedecoreerd met sesamzaadjes

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:06
door BakkerGerrit
Weer helemaal bij! Ik heb de bolletjes niet gepost maar die productie gaat ook gewoon door. Nu ligt er een meerzadenbrood te rijzen.......

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 aug 2020, 10:40
door Melinda
Mooi brood. :thumbup:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:35
door BakkerGerrit
MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:39
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:43
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes

(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... :D )

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 06 sep 2020, 10:50
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 10 sep 2020, 19:12
door RedYssel
Allemaal weer prachtig Gerrit!. Wil graag zelf thuis stokbrood bakken maar thuis alles wat zonder pan gebakken word meteen zwarts :? .

Gr Red!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 11 sep 2020, 22:44
door Bakker Henk
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 12 sep 2020, 07:30
door BakkerGerrit
Bakker Henk schreef: vr 11 sep 2020, 22:44 Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Ik wilde gewoon uittesten welk effect het bakken heeft op deze hoge temperatuur.
En het brengt niets meer dan een dikkere korst 🥴. Voorverwarmen op 235 en dan evt terug naar 225 is voor deze broden voor mij het best.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 sep 2020, 11:58
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

32% volkoren tarwemeel, 68% tarwebloem T55, 72% hydratatie
Basterdsuiker, boter, 4% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 sep 2020, 12:58
door Melinda
Mooi hoor.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 29 sep 2020, 13:17
door masrya
Prachtige broden

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 01 okt 2020, 22:33
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT TIJGERBOULE MET GEMALEN POMPOENPITTEN

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 75% hydratatie
6% gemalen pompoenpitten door het deeg, bruine basterd, zonnebloemolie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 02 okt 2020, 15:44
door Bakker Henk
En altijd maar andermans ogen uitsteken.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 02 okt 2020, 16:41
door BakkerGerrit
Het is toch echt bedoeld ter inspiratie Henk (en ook een beetje showen natuurlijk😉)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 12 okt 2020, 11:42
door BakkerGerrit
TARWEBOULE (GEMAAKT MET VOORDEEG)

Afbeelding

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie
voordeeg van 20% meel/bloem met 100% hydratatie en een snufje gist, 10 uur laten rusten.

Resultaat is een smakelijk brood maar geen spectaculair verschil in vergelijk met brood zonder voordeeg. Mogelijk heeft het voordeeg te kort gerust bij een te lage temperatuur (18 gr.C.) Moet hier iets vaker mee experimenteren.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 12 okt 2020, 18:18
door Jay-R
Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.

Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 12 okt 2020, 23:24
door Levinebaktbrood
Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken :) :thumbup: :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 13 okt 2020, 02:43
door bakplaat
Levinebaktbrood schreef: ma 12 okt 2020, 23:24 Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken :) :thumbup: :clap:
Dit is ook mijn mening Gerrit...Steeds weer prachtig brood/jes, is het wat je hier laat zien. :clap: :thumbup:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 13 okt 2020, 08:35
door BakkerGerrit
Ik wordt er verlegen van 😊

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 13 okt 2020, 18:08
door RedYssel
Jay-R schreef:Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.

Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Voordeeg altijd proberen met de bloem met de minste draagkracht de gluten worden afgebroken in een voordeeg zo houd je een sterker deeg over uiteindelijk

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 13 okt 2020, 21:06
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkorenboekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
honing, olijfolie, 8% geweekt blond lijnzaad. Gedecoreerd met wit maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 14 okt 2020, 19:35
door Jay-R
Prachtig brood weer!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 14 okt 2020, 22:07
door RedYssel
Mooi busbrood weer Gerrit!. Nog nooit gezien wit maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 07 dec 2020, 22:51
door BakkerGerrit
zo'n zes weken geen foto's geplaatst, maar wel gebakken hoor.
ik geef even een update:

TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie. Grof gehakte pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten en lijnzaad.


MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

Tarwebloem T55, volkoren tarwemeel, Roggebloem, 74% hydratatie. Blond lijnzaad, chiazaad en zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart sesamzaad.

TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% boekweitmeel, 20% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 70% hydratatie. Blond lijnzaad door het deeg.
Afgeglansd met water

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 07 dec 2020, 23:06
door BakkerGerrit
Verdere update:

TARWE-TRIANGEL(poging) MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, honing en zonnebloemolie. Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.

TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie. Zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.\Gedecoreerd met Roggebloem


TIJGERBOULE MET GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkorenmeel. 6% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 08 dec 2020, 08:34
door RedYssel
Prachtige tijgerbroden Gerrit![emoji16]

Red

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 08 dec 2020, 17:27
door Bantam
Dat is een fijne verzameling van lekkere broden.
De Tarwebatard met zonnebloempitten en lijzaad vind ik top.