Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 17 dec 2020, 13:55

En weer wat achterstallige uploads plaatsen.

BAGUETTES

Afbeelding

10% Volkorenmeel, 5% sojameel, 85% T55 tarwebloem


TARWEBOLLEN

Afbeelding

15% volkorentarwemeel en 85% Tarwebloem T55


SESAMBOULE

Afbeelding

Afbeelding



MEERZADEN TARWE SORGHUM TRIANGEL

Afbeelding

10% volkoren sorghum, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55,
Geroosterde pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte zaden


TARWE BOEKWEITBROOD MET CHIAZAAD EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% boekweitmeel, 30% volkorenmeel en 60% T55. 78% hydratatie! Lijnzaad en Chiazaad door het deeg.
Afgeglansd met water.


TARWEBATARD MET GEBROKEN TARWE EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkorentarwemeel, 70% T55, 70% hydratatie. Lijnzaad en gebroken tarwe door het deeg.
Gedecoreerd met gebroken tarwe.


MAISBOULE

Afbeelding

Afbeelding

maismeel, maisgries en tarwebloem T55. 76% hydratatie,
Gedecoreerd met maisgries.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » do 17 dec 2020, 14:43

Een collectie van smakelijke kunstwerken. :thumbup: :thumbup:
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » do 17 dec 2020, 21:07

Topspul weer Gerrit! Bravo
Passie voor de ambacht!.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 18 dec 2020, 10:03

Weer knap bakwerk Gerrit :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » vr 18 dec 2020, 10:49

Prachtig brood weer Gerrit!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1982
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Brood van Gerrit

Bericht door TigerManZ » zo 20 dec 2020, 12:23

Wat een mooie lekkere broden!
Die meerzaden triangel... :thumbup:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 29 dec 2020, 00:10

De laatste inhaalslag. Nu weer helemaal bij!

TARWE SPELTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Volkoren speltmeel, tarwebloem T55, bruine suiker, olijfolie, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.

VLECHTBROOD MET ZAADJES (3VLECHT)

Afbeelding

100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met blond lijnzaad, wit sesamzaad en zwart maanzaad.


MEERZADEN TARWE BOEKWEITBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% Boekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55,72% hydratatie
Geroosterde zonnebloempitten, chiazaad, wit sesamzaad en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaadjes.

TARWE BUSBROOD MET SESAM

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 75% hydratatie ongepeld sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.


TARWE-SORGHUMBOULE MET QUINOA, POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 30% volkorenmeel, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie.
Quinoa, gerooterde pompoenpitten en geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten, gemalen pompoenpitten, sesamzaad en grofgemalen tarwekorrels

ZACHTE TARWEBOLLEN MET ZAADJES

Afbeelding

100% Tarwebloem T55, gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitten.

TARWEBUSBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie. Wit maanzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.


BAGUETTES

Afbeelding

95% Tarwebloem T55, 5% Sojameel. 69% hydratatie.

KLEIN WIT TARWE TOASTBROOD

Afbeelding

Afbeelding

95% tarwebloem T55, 5% sojameel, boter. 69% hydratatie

Speciaal een klein brood gebakken voor de toast bij het kerstdiner

TARWE BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 69% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met water.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » di 29 dec 2020, 00:22

Mooie collectie broden.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
Victory
Opboller
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Victory » di 29 dec 2020, 00:24

Lekker bezig Gerrit! Ziet er smakelijk uit!

Wat maakt dat je sojameel in je brood gebruikt?
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 29 dec 2020, 00:28

Victory schreef:
di 29 dec 2020, 00:24
Lekker bezig Gerrit! Ziet er smakelijk uit!

Wat maakt dat je sojameel in je brood gebruikt?
Sojameel geeft een knapperige korst. Ook geeft het puur witbrood een iets diepere smaak.
Ik gebruik het meestal in stokbrood. (En het toastbroodje had hetzelfde basisdeeg, echter met boter)

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » di 29 dec 2020, 11:21

Ziet er allemaal goed uit.

Is het deeg bij de gebruikte hoge hydratatie nog een beetje goed te verwerken?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 jan 2021, 12:03

hjeverts schreef:
di 29 dec 2020, 11:21
Ziet er allemaal goed uit.

Is het deeg bij de gebruikte hoge hydratatie nog een beetje goed te verwerken?
Dat is geen probleem. ik start echter niet met alle vocht maar was dit bij tijdens het kneden. Zo is het het deeg goed te verwerken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 jan 2021, 12:06

ZACHTE MELKBOLLEN

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk), boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 jan 2021, 12:11

BAGUETTES

Afbeelding

95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie

(4 tegelijk op de plaat is eigenlijk teveel) (misschien de schuur verbouwen en een grotere oven plaatsen? :think: )

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » za 02 jan 2021, 16:02

Leuke baguettes. De uiteinden zijn mooi rond afgewerkt. :thumbup:
Mij lukt dat (nog) niet.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Anke » za 02 jan 2021, 17:01

Mooie verzameling van verschillende broden!


Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » za 02 jan 2021, 21:42

BakkerGerrit schreef:
za 02 jan 2021, 12:03
hjeverts schreef:
di 29 dec 2020, 11:21
Ziet er allemaal goed uit.

Is het deeg bij de gebruikte hoge hydratatie nog een beetje goed te verwerken?
Dat is geen probleem. ik start echter niet met alle vocht maar was dit bij tijdens het kneden. Zo is het het deeg goed te verwerken.
Ok, dus langzaam tijdens het kneden het water toevoegen. Is het met die hoge hydratatie dan gewoon kneden, of meer vouwen en uitrekken?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Victory
Opboller
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Victory » za 02 jan 2021, 21:52

Weer lekker aan de bak Gerrit ☺️
BakkerGerrit schreef:
za 02 jan 2021, 12:11
(4 tegelijk op de plaat is eigenlijk teveel) (misschien de schuur verbouwen en een grotere oven plaatsen? :think: )
Whahahaha de droom van iedere thuisbakker🤣 als je de ruimte kunt missen waarom niet toch 😜
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 273
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » zo 03 jan 2021, 12:11

BakkerGerrit schreef:ZACHTE MELKBOLLEN

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk), boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 03 jan 2021, 12:40

Koos de bakker schreef:
zo 03 jan 2021, 12:11
BakkerGerrit schreef:ZACHTE MELKBOLLEN
Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?
Ik maak voor 16 bollen een deeg van 800 gram bloem. De bollen krijgen dan een deeggewicht van ca 88 gram.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 03 jan 2021, 12:46

hjeverts schreef:
za 02 jan 2021, 21:42

Ok, dus langzaam tijdens het kneden het water toevoegen. Is het met die hoge hydratatie dan gewoon kneden, of meer vouwen en uitrekken?
Van allebei, een combinatie dus, afhankelijk van het deeg op dat moment.
Omdat ik met de hand kneed kan ik S&F makkelijk afwisselen met kneden.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 03 jan 2021, 13:42

TARWEBATARD MET SESAMZAAD EN LIJNZAAD

Afbeelding


35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, zonnebloemolie.
Blond lijnzaad en ongepelde sesamzaadjes door het deeg.
Afgeglansd met water.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 273
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » zo 03 jan 2021, 19:20

BakkerGerrit schreef:
Koos de bakker schreef:
zo 03 jan 2021, 12:11
BakkerGerrit schreef:ZACHTE MELKBOLLEN
Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?
Ik maak voor 16 bollen een deeg van 800 gram bloem. De bollen krijgen dan een deeggewicht van ca 88 gram.
Dank voor je antwoord. Ik gebruik nu 75 gr per bolletje maar vind ze iets te klein. Ik volg je advies en ga de volgende keer bolletjes van 90 gram maken.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » zo 03 jan 2021, 21:50

BakkerGerrit schreef:
zo 03 jan 2021, 12:46
hjeverts schreef:
za 02 jan 2021, 21:42

Ok, dus langzaam tijdens het kneden het water toevoegen. Is het met die hoge hydratatie dan gewoon kneden, of meer vouwen en uitrekken?
Van allebei, een combinatie dus, afhankelijk van het deeg op dat moment.
Omdat ik met de hand kneed kan ik S&F makkelijk afwisselen met kneden.
Ok, ga dan binnenkort ook eens kijken hoe makkelijk dat gaat :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 04 jan 2021, 15:45

TARWEBATARD MET SESAMZAAD EN LIJNZAAD

De binnenkant :

Afbeelding

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » ma 04 jan 2021, 16:26

Ziet er erg smakelijk uit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 07 jan 2021, 23:24

MEERGRANENBOULE MET MAISMEEL, GERSTEMEEL EN TARWE

Afbeelding

Afbeelding

70% tarwebloem T55, 15% volkorentarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% maismeel (was op), 0,2% kurkuma, eidooier.
67% hydratatie. Gedecoreerd met maisgries.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » vr 08 jan 2021, 10:45

Ziet er smakelijk uit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 08 jan 2021, 14:14

Je bent het nieuwe jaar alvast goed begonnen Gerrit, met wat mooie broden/broodjes. :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » vr 08 jan 2021, 19:54

ziet er weer smakelijk uit Gerrit!

Red
Passie voor de ambacht!.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » vr 08 jan 2021, 21:51

Dat ziet er inderdaad heel smakelijk uit. Om in te bijten.
Die Kurkuma en die maïs geven een leuke gele kleur. :thumbup:
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 11 jan 2021, 16:16

TARWEBOULE MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg Gedecoreerd met pompoenpitten.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » ma 11 jan 2021, 16:46

Ziet er weer goed uit Gerrit!
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Jessica3787
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: zo 25 okt 2020, 16:12

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Jessica3787 » di 12 jan 2021, 10:17

Wat een prachtige broden bak jij!

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » wo 13 jan 2021, 02:00

Dat ziet er erg lekker uit.
Pompoenpitten worden hier ook gegeerd door de echtgenote.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
Ekiaam
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: zo 01 mar 2020, 11:46

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Ekiaam » wo 13 jan 2021, 11:56

Ziet er heerlijk uit!

Ik doe ook graag zaadjes aan de bovenkant maar die vallen er altijd af bij het snijden van het brood, waardoor ik maar de helft van de pompoenpitten overhou. Heb jij daar toevallig nog een goed 'trucje' voor?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 jan 2021, 12:21

Ekiaam schreef:
wo 13 jan 2021, 11:56
Ziet er heerlijk uit!

Ik doe ook graag zaadjes aan de bovenkant maar die vallen er altijd af bij het snijden van het brood, waardoor ik maar de helft van de pompoenpitten overhou. Heb jij daar toevallig nog een goed 'trucje' voor?
Ik maak het brood nat met water en probeer de zaadjes licht aan te drukken. Maar dat is niet altijd een garantie. Sommige zaadjes, bijvoorbeeld lijnzaadjes, blijven altijd heel slecht plakken.......

Gebruikersavatar
Ekiaam
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: zo 01 mar 2020, 11:46

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Ekiaam » wo 13 jan 2021, 15:41

BakkerGerrit schreef:
wo 13 jan 2021, 12:21
Ik maak het brood nat met water en probeer de zaadjes licht aan te drukken. Maar dat is niet altijd een garantie. Sommige zaadjes, bijvoorbeeld lijnzaadjes, blijven altijd heel slecht plakken.......
Ja dat doe ik inderdaad meestal ook. Ik zal eens proberen wat harder te duwen. Misschien helpt het. Het is nl wel super lekker!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 jan 2021, 18:36

TARWE SORGHUM YOGHURTBOLLEN

Afbeelding

10% sorghummeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie (48% water, 20% volle yoghurt)
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » wo 13 jan 2021, 19:41

Mooie bollen Gerrit
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1982
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Brood van Gerrit

Bericht door TigerManZ » do 14 jan 2021, 11:56

Inderdaad mooie broodjes Gerrit!

Maar sorghummeel... wat is het effect daarvan op het eindresultaat?
Geeft het veel smaak af?
Waarom maar 10%?

Sorry voor de vele vragen, ben een beetje nieuwsgierig, ken het niet :)
Groet, Han. :)

...levensgenieter...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 15 jan 2021, 01:00

TigerManZ schreef:
do 14 jan 2021, 11:56
Inderdaad mooie broodjes Gerrit!

Maar sorghummeel... wat is het effect daarvan op het eindresultaat?
Geeft het veel smaak af?
Waarom maar 10%?

Sorry voor de vele vragen, ben een beetje nieuwsgierig, ken het niet :)
De Sorghum geeft een subtiele smaakverandering. En een structuurverandering omdat het geen gluten bevat. Vandaar doe ik ook maar 10% door het deeg.

En ik houd van variatie.......😀

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1982
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Brood van Gerrit

Bericht door TigerManZ » vr 15 jan 2021, 22:04

Bedankt voor de uitleg Gerrit :thumbup:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 16 jan 2021, 12:19

HALFVOLKOREN TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

45% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 45% tarwebloem T55, 5% gebroken tarwe, 8% blond lijnzaad.74% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en gebroken tarwe.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » za 16 jan 2021, 14:03

Ziet er weer lekker uit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bantam » za 16 jan 2021, 15:46

Dat zijn mooie broden.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » za 16 jan 2021, 16:34

Strakke busjes Gerrit
Passie voor de ambacht!.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 20 jan 2021, 11:38

MEERZADEN TARWE-SPELT BOULE EN BATARD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren speltmeel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie
Pompoen- en zonnebloempitten, geroosterd en gehakt, lijnzaad, allemaal geweekt, honing en zonnebloemolie

op de foto alleen de boule :D

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts » wo 20 jan 2021, 11:43

Brood ziet er weer erg smakelijk uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
ChrisWbD150
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: za 26 dec 2020, 00:54

Re: Brood van Gerrit

Bericht door ChrisWbD150 » ma 25 jan 2021, 00:43

Met hoeveel gist of desem bak je deze?

Plaats reactie