Broodje van Rik
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Broodje van Rik
Een dagje bakgeluk...
Soms kun je snijden waar je wil.. en dan toch die spanning waar ie z'n scheur opentrekt..
Wat bollekes en busjes van volkoren met gebroken tarwe en de aangesneden is een mueslibolleke..
Volkoren-tarwe is desem en de Muesli een gistdeeg waar ik denk ik net op tijd was om hem in de oven te ploffen..
Soms kun je snijden waar je wil.. en dan toch die spanning waar ie z'n scheur opentrekt..
Wat bollekes en busjes van volkoren met gebroken tarwe en de aangesneden is een mueslibolleke..
Volkoren-tarwe is desem en de Muesli een gistdeeg waar ik denk ik net op tijd was om hem in de oven te ploffen..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Om het af te leren nog wat Haagse- en Kokosbolussen erachteraan...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Broodje van Rik
Lekker hoor! :2th:
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Weer wat bussen en bollen gedraaid..
Grof Volkoren met 25% geplette tarwe
+/- 80 % hydratatie
Grof Volkoren met 25% geplette tarwe
+/- 80 % hydratatie
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Bündner Roggenbrot
Geen eenvoudig broodje met 82 % hydratatie...
Het deeg is bijna niet aan te pakken...dus het circus was open... :G :G
Recept van Dieter gevolgd: http://www.homebaking.at/buendner-roggenbrot/
Geen eenvoudig broodje met 82 % hydratatie...
Het deeg is bijna niet aan te pakken...dus het circus was open... :G :G
Recept van Dieter gevolgd: http://www.homebaking.at/buendner-roggenbrot/
Laatst gewijzigd door Rik59 op wo 25 apr 2018, 18:33, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Broodje van Rik
De gaten vloeiden nogal dicht met 82% hydr.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Ik ben niet de enige met dit probleem gezien de overige foto's bij het recept..
Dietmar werkt graag met hoge hydrataties... volgend recept op mijn program heeft ruim 88 %
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Er zit vrij veel rogge in het brood, grote gaten/luchtig kruim zal je daarom nooit krijgen, ook niet met een hoge hydratatie.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Het is zoals ik al eerder schreef geen makkelijk broodje... maar wel superlekker door de extra kruiden..
Het lijkt alsof ik meer vocht heb toegevoegd echter ik heb gewoon het recept gevolgd..
Desalniettemin een zeer leerzaam bakseltje...
Mijn volgend plan: http://www.homebaking.at/jaegerbrot-mit ... selbeeren/ 88% Hydr.
Het lijkt alsof ik meer vocht heb toegevoegd echter ik heb gewoon het recept gevolgd..
Desalniettemin een zeer leerzaam bakseltje...
Mijn volgend plan: http://www.homebaking.at/jaegerbrot-mit ... selbeeren/ 88% Hydr.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Rik,
Heb je echt letterlijk het recept gevolgd, dus met Ruchmehl? Ik zie in dit recept dat ongeveer 1/3 ruchmehl is, en tweederde (vrij licht) roggemeel. Ruchmehl is in NL vrijwel niet te krijgen (of helemaal niet, dat weet ik niet :-) ) maar het staat erom bekend dat het meestal extreem veel water op kan nemen. Als je dus geen Ruchmehl hebt is het wel verstandig om iets te minderen in dit recept.
Ik heb vorig jahr een paar zakken Ruchmehl uit Duitsland meegenomen, en daar bijzonder lekker Basler brot mee gebakken. Daarbij viel me op dat er nog veel verschillende soorten Ruchmehl zijn, dus ook dan loont het de moeite om voorzichtiger te beginnen met water. Bij 80% komt je brood vanzelf weer de oven uitzwemmen, het is echt heel nat en houdt nauwelijks structuur vast. Het Ruchmehl wat ik had was OK, maar ik denk dat dat van bongu.de nog veel meer water vast houdt.
Ik wil nog eens een vergelijkend testje doen: hetzelfde Basler brot met ruchmehl en met gebuild/Lemaire meel. In principe lijken deze meelsoorten wel wat op elkaar, maar dat moet ik nog eens aan een molenaar vragen. Ik vermoed dat Ruchmehl meer smaak heeft en sowieso mehr gluten en veel fijner gemalen volkorendeel heeft, waardoor het meer water kan hebben.
Wil
Heb je echt letterlijk het recept gevolgd, dus met Ruchmehl? Ik zie in dit recept dat ongeveer 1/3 ruchmehl is, en tweederde (vrij licht) roggemeel. Ruchmehl is in NL vrijwel niet te krijgen (of helemaal niet, dat weet ik niet :-) ) maar het staat erom bekend dat het meestal extreem veel water op kan nemen. Als je dus geen Ruchmehl hebt is het wel verstandig om iets te minderen in dit recept.
Ik heb vorig jahr een paar zakken Ruchmehl uit Duitsland meegenomen, en daar bijzonder lekker Basler brot mee gebakken. Daarbij viel me op dat er nog veel verschillende soorten Ruchmehl zijn, dus ook dan loont het de moeite om voorzichtiger te beginnen met water. Bij 80% komt je brood vanzelf weer de oven uitzwemmen, het is echt heel nat en houdt nauwelijks structuur vast. Het Ruchmehl wat ik had was OK, maar ik denk dat dat van bongu.de nog veel meer water vast houdt.
Ik wil nog eens een vergelijkend testje doen: hetzelfde Basler brot met ruchmehl en met gebuild/Lemaire meel. In principe lijken deze meelsoorten wel wat op elkaar, maar dat moet ik nog eens aan een molenaar vragen. Ik vermoed dat Ruchmehl meer smaak heeft en sowieso mehr gluten en veel fijner gemalen volkorendeel heeft, waardoor het meer water kan hebben.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Nee, echt Ruchmehl heb ik niet gebruikt omdat zoals je zelf zegt het hier niet te krijgen is... vandaar dat ik koos voor volkorenmeel waar 20% uitgezeefd is.
Had hier ergens gelezen dat je het op die manier na kon bootsen...
Maar wat zou volgens jou een "veilige" marge zijn... 70 - 75 %??
Al met al een zeer geslaagd lesje hoor en vooral met de broodkruiden smaakt het super...
@bioloogje THNX!! hij is ook mjammie..
Had hier ergens gelezen dat je het op die manier na kon bootsen...
Maar wat zou volgens jou een "veilige" marge zijn... 70 - 75 %??
Al met al een zeer geslaagd lesje hoor en vooral met de broodkruiden smaakt het super...
@bioloogje THNX!! hij is ook mjammie..
Laatst gewijzigd door Rik59 op do 26 apr 2018, 13:19, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Krijg wel zin om het even na te bakken, maar dan met iets minder water :-)
Jammer genoeg zit in me nu met een jetlag behoorlijk te vervelen in Houston als ik geen congres heb. Geen oven bij de hand, en heel vies brood hier :rofl2:
Wil
Jammer genoeg zit in me nu met een jetlag behoorlijk te vervelen in Houston als ik geen congres heb. Geen oven bij de hand, en heel vies brood hier :rofl2:
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
NASA speeltjes genoeg om je heen toch?? :DB2: :DB2:lekkermelig schreef: ↑do 26 apr 2018, 13:19 Krijg wel zin om het even na te bakken, maar dan met iets minder water :-)
Jammer genoeg zit in me nu met een jetlag behoorlijk te vervelen in Houston als ik geen congres heb. Geen oven bij de hand, en heel vies brood hier :rofl2:
Wil
Vies brood.. zelfs bij de Mac?? Was het wel brood??? :yugh:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
30 graadjes vandaag dus hoog tijd om wat oliebollen te bakken...
Jägerbrot met noten en cranberries
Ik dacht heel even dat wordt niks met de slappe hap maar naarmate het vorderde...
Ik was wel blij dat het uiteindelijk op de plaat lag om het zo de oven in te sjoelen...
Het ging zo hard dat m'n vliegdekschepen meer de vorm van platbodems kregen...
Maar 3 deegjes vandaag dus tussendoor nog even een paté erlangs geschoven
En nou wist ik wel dat er smileys bestonden.. maar deze... :shy: :shy:
Jägerbrot met noten en cranberries
Ik dacht heel even dat wordt niks met de slappe hap maar naarmate het vorderde...
Ik was wel blij dat het uiteindelijk op de plaat lag om het zo de oven in te sjoelen...
Het ging zo hard dat m'n vliegdekschepen meer de vorm van platbodems kregen...
Maar 3 deegjes vandaag dus tussendoor nog even een paté erlangs geschoven
En nou wist ik wel dat er smileys bestonden.. maar deze... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Weer goed je best gedaan Rik. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Och Cor... je weet het.. je gooit een paar kloddertjes op de plaat...
Maarreh….. we zitten eigenlijk in spanning te wachten op de terugkeer van onze TaartenKoning!!
Om je nou wat te helpen heb ik em alvast een zetje gegeven....
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Als we dan toch aan knoeien zijn met yoghurt enzo…. dan doe ik mee!!!
Een Desem-dadelbroodje met pompoenpitten
Als ik zo door blijf gaan dan is 5 x per week sportschool niet genoeg...
Een Desem-dadelbroodje met pompoenpitten
Als ik zo door blijf gaan dan is 5 x per week sportschool niet genoeg...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Dikke duim Rik, (hoewel ik de link met yoghurt mis...... :D, )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
BakkerGerrit schreef: ↑wo 30 mei 2018, 16:54 Dikke duim Rik, (hoewel ik de link met yoghurt mis...... :D, )
Wacht maar vriendje.... :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Superbol en minibol….
Het Semolinabrood van Levine... en tja.. nog wat verse gist over dus ook maar wat volkoren/spelt/mueslibollekes in elkaar gesleuteld.
Het Semolinabrood van Levine... en tja.. nog wat verse gist over dus ook maar wat volkoren/spelt/mueslibollekes in elkaar gesleuteld.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Levine….. niet iedereen is op vakantie... er zijn die hards..
Vanmorgen om 7.00 uur begonnen en na vijfeneenhalf uur...
Volkorendesem, roggedesem, volkoren-speltbollen met Nigella- en venkelzaad en Kaas-uienbrood
Vanmorgen om 7.00 uur begonnen en na vijfeneenhalf uur...
Volkorendesem, roggedesem, volkoren-speltbollen met Nigella- en venkelzaad en Kaas-uienbrood
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
:2th: :2th: Rik
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Vandaag weer eens wat handenarbeid verricht (het wordt ook anders zo saai zonder Gerrit)…
En misschien heb ik dan nou ook een keer kans om sterbakker van de week te worden.. :shy: :shy:
Van boven naar beneden:
1. Mijn vlaggenschip… het volkorendesem met pitten/zaden en ander gezond gepeupel...
2. Het dadelbrood met pompoenpitten
3. Jawel ook een platbodem... de Focaccia met gedroogde tomaatjes, oude kaas en tijm / basilicum
En misschien heb ik dan nou ook een keer kans om sterbakker van de week te worden.. :shy: :shy:
Van boven naar beneden:
1. Mijn vlaggenschip… het volkorendesem met pitten/zaden en ander gezond gepeupel...
2. Het dadelbrood met pompoenpitten
3. Jawel ook een platbodem... de Focaccia met gedroogde tomaatjes, oude kaas en tijm / basilicum
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Broodje van Rik
Ziet er allemaal lekker uit hoor! Dat krijg je niet alleen op. Ga je een winkel beginnen? Kom ik als klant. [emoji847]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
@Koos Haha je mag gerust op je fietsie komen... :G
En och ik ben jaloers op die houtoven van jou dus we kunnen elkaar denk ik een handje geven...
Nou moet ik toch gelijk even aan Cor denken... onze "Bakplaat"
Hoe zou het met hem zijn..
Als je dit leest Cor.. laat wat van je horen...
En och ik ben jaloers op die houtoven van jou dus we kunnen elkaar denk ik een handje geven...
Nou moet ik toch gelijk even aan Cor denken... onze "Bakplaat"
Hoe zou het met hem zijn..
Als je dit leest Cor.. laat wat van je horen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Broodje van Rik
Mooie productie Rik! En dat brood met dadels klinkt smakelijk! Een speciaal recept?
Groetjes, Annelies
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Broodje van Rik
Ik moest van de week ook nog aan Cor Bakplaat denken. Hij heeft mij veel waardevolle tips gegeven. Ik ben ook benieuwd naar een levensteken van Cor. Dus Cor..... kom er maar in.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Ik heb dit recept wat aangepast: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... okken.html
O.a. rozijnen en havervlokken weggehaald en vervangen voor 12,5 % stukjes dadel en 12,5 % pompoenpitten.. (12,5 van het meel). Het is een zeer gewild broodje en niet de eerste keer dat ik em maak..
Deze week trouwens een professionele beukenhouten gelagerde deegroller (Emga) gescoord voor een prikkie dus die gaat even ingerold worden op een Frans korstje...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Mooie productie Rik :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Thnxx... mooie foto op je blog... nou hier nog... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Wat bedoel je Rik?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Die foto bij wie ben ik...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Zo beter ^)^ ?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Prima!! :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Hij wilde niet blijven liggen... tarwebloem, semolina, melk, boter en met Gruyère en gedroogde tomaatjes
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Amper terug van vakantie en die oven moest maar weer eens even werken...
Allemaal lekker hoor.... stokbrood, walnotenbroodjes, kaasbroodjes... maar er gaat niets boven zelf gebakken brood!!
Frans landbrood met gaatjes... ehhh zaadjes.. zonnezaad, lijnzaad en maanzaad
Na het gemis heet uit de oven en smullen... :B:
Allemaal lekker hoor.... stokbrood, walnotenbroodjes, kaasbroodjes... maar er gaat niets boven zelf gebakken brood!!
Frans landbrood met gaatjes... ehhh zaadjes.. zonnezaad, lijnzaad en maanzaad
Na het gemis heet uit de oven en smullen... :B:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Vandaag Nationale Bollekesdag dus daar moet aan voldaan worden...
Dus Gerrit.. niet alleen in het weekend!!
Pompoenpittenbroodjes en maanzaadbollen.
Dus Gerrit.. niet alleen in het weekend!!
Pompoenpittenbroodjes en maanzaadbollen.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Vandaag een No Knead brood gebakken..
NYT No Knead echter zonder pan, direct op de plaat en gespoten.
Was erg lekker met krokante korst..
NYT No Knead echter zonder pan, direct op de plaat en gespoten.
Was erg lekker met krokante korst..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Dat ziet er goed uit Rik!
(Wel een broodje voor luie bakkers......) :D,
(Wel een broodje voor luie bakkers......) :D,
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Klopt... vooral dat wachten 14 uur.... koste liters koffie...BakkerGerrit schreef: ↑wo 24 okt 2018, 13:42 Dat ziet er goed uit Rik!
(Wel een broodje voor luie bakkers......) :D,
Hmm… heb de rest er niet bij geplaatst 6 volkorendesems en 2 Focaccia's met Mozzarella, kervel, champignons en baharatolie…
Plaats alleen baksels als het iets nieuws of bijzonders is... elke week 6 volkorendesemfoto's verveeld ook...en kost me zoveel fotorolletjes... :D, :D,
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
100% Spelt... een No Knead-brood met 90% hydratatie..
Beetje meer werk dan die vorige met S & F
Beetje meer werk dan die vorige met S & F
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Broodje van Rik
Op de foto lijken ze wat plat als een pannenkoek. Komt dit omdat speltbrood moeilijker rijst of je 'no knead' methode?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Veel vocht... verder zijn ze ook bijna 1 kg per stuk..Koos de bakker schreef: ↑wo 31 okt 2018, 19:50 Op de foto lijken ze wat plat als een pannenkoek. Komt dit omdat speltbrood moeilijker rijst of je 'no knead' methode?
De smaak is super..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Broodje van Rik
Dat de smaak super is daar twijfel ik echt niet aan hoor :2th:
En Rik; heb je bij deze broden ook gebruik gemaakt van rijsmandjes?
En Rik; heb je bij deze broden ook gebruik gemaakt van rijsmandjes?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Geen rijsmandjes Koos.. dat ging door het hoog vochtgehalte niet.. maar ik had 2 gelijke ronde kommen en die heb ik gebruikt.. alleen toen ik hem op de plaat stortte ging ie als een pancake... :D, :D,Koos de bakker schreef: ↑do 01 nov 2018, 13:06 En Rik; heb je bij deze broden ook gebruik gemaakt van rijsmandjes?
Volgende keer eens maken met 80% hydratatie..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Broodje van Rik
Huh? Juist ook met natter deeg is een rijsmandje te prefereren boven een kom. In een kom (natter) deeg laten rijzen is vragen om moeilijkheden.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Verklaar uzelf a.u.b....Levinebaktbrood schreef: ↑do 01 nov 2018, 20:48 Huh? Juist ook met natter deeg is een rijsmandje te prefereren boven een kom. In een kom (natter) deeg laten rijzen is vragen om moeilijkheden.
Zag verder in een topic dat je geen voorstander bent van Artisan Baking.. Waarom... als ik vragen mag??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Broodje van Rik
Wederom een baksessie gehad met wat Desem-bietenbrood met spekjes en African Delights…
African Delights: eigen Franse korst gevuld met een Afrikaanse gehaktvulling..
Zeg maar een Afrikaans saucijzenbroodje...
African Delights: eigen Franse korst gevuld met een Afrikaanse gehaktvulling..
Zeg maar een Afrikaans saucijzenbroodje...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.