Superleuk om brood te bakken. Zeker nu het desembrood goed lukt, ben ik elk weekend aan het bakken.
Vandaag een desembrood (desem op basis van roggemeel) met Amerikaanse patentbloem. Zaden en pitten erdoor en op de bovenkant zonnebloempitten.
Aan het deeg wel een klein beetje gist toegevoegd, omdat ik een goede kruim lekker vind. Het heeft lang, de hele nacht, gerezen op een koele plek in de berging. De tweede rijs vanochtend gedaan op kamertemperatuur.
Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
- Willeke
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07
Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Ziet er goed uit! Dat broodbakken is verslavend hoor pas maar op
- Willeke
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07
Re: Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Rozijnenbrood. Op basis van een recept van Levine, maar dan zonder de noten. Daar houdt mijn man niet van. Jammer, want mij lijkt het wel lekker.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Tja, als jij wel noten wilt en de echtgenoot niet, waarom doe je dan de noten niet door de helft van het deeg? Eventueel maak je er twee bollen van die je tegen elkaar aan duwt in het blik.
Niet bij brood alleen....
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Of je laat hem zelf zijn notenloos brood bakken :rofl2:
Hier eten ze gewoon wat de pot schaft, en als ze het niet lekker vinden, mogen ze naar de supermarkt :-)
Maar de oplossing van papagena is wel zo vriendelijk :2th:
Wil
Hier eten ze gewoon wat de pot schaft, en als ze het niet lekker vinden, mogen ze naar de supermarkt :-)
Maar de oplossing van papagena is wel zo vriendelijk :2th:
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Willeke
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07
Re: Willeke bakt brood. Wat is het geworden?
Amerikaanse patentbloem met eenvijfde deel Volkoren. Beide van de Zuidmolen. Prachtig gelukt dit keer.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.