Goedemiddag,
Ik heb een broodblik bij de action gekocht, en ik dacht die moet ik maar eens proberen.
Hij heeft een enorme inhoud dus ik moest wat rekenen om aan de juiste hoeveelheid deeg te komen.
Dit is het geworden (ca 1500 gram deeg).
in de oven
Uit de oven
aangesneden
Vanavond nog even met de kinderen kaas/ui stokbrood maken. En dan zit het bakken er dit weekend weer op :2th:
Nieuw bakblik
- BijnaGaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Nieuw bakblik
Ziet er fraai uit... en genoeg voor een week lijkt me...
Ben wel benieuwd naar de baktijd... :shy:
Ben wel benieuwd naar de baktijd... :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BijnaGaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32
Re: Nieuw bakblik
We hebben nog 12 plakken over Dus die zijn de vriezer in gegaan.
De baktijd was 20 minuten op 220 en daarna 25-30 minuten op 200 (ik weet het niet zeker meer, omdat ik de wekker niet heb gevolgd)
Volgens het recept van Levine zou 2 x 20 genoeg zijn (met minder deeg).
De baktijd was 20 minuten op 220 en daarna 25-30 minuten op 200 (ik weet het niet zeker meer, omdat ik de wekker niet heb gevolgd)
Volgens het recept van Levine zou 2 x 20 genoeg zijn (met minder deeg).
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Nieuw bakblik
Haha dat is een behoorlijke!! maaltijd geweest dus.. Het heeft vast gesmaakt anders waren jullie niet zover gekomen..
De baktijd valt me eerlijk gezegd mee..
Maarreh zeg eens eerlijk... tis veel geduld al die pittekes plakken nie?? :2th:
De baktijd valt me eerlijk gezegd mee..
Maarreh zeg eens eerlijk... tis veel geduld al die pittekes plakken nie?? :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BijnaGaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32
Re: Nieuw bakblik
Zeker, vooral omdat ze in volgorde moesten :B:
- BijnaGaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32
Re: Nieuw bakblik
Een paar dagen verder en dus...
Deze week nog een rozijnenbrood in elkaar zetten, iemand daar nog het perfecte recept voor :2th: :B:
Helaas 2x schade, volgende keer beter
Deze week nog een rozijnenbrood in elkaar zetten, iemand daar nog het perfecte recept voor :2th: :B:
Helaas 2x schade, volgende keer beter