tussen alle broden door af en toe een paar eierkoeken, moet kunnen toch
ik ben nog wel op zoek naar het beste recept.
ik gebruik nu voor 6 koeken
100g suiker
citroenrasp
2 eieren
100g tarwebloem, vd molen. waar ik ook mijn broden mee bak.
halve tl bakpoeder
snufje zout.
iemand tips ?
eierkoeken
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
eierkoeken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: eierkoeken
Jammer dat ik jouw foto niet kan zien.
Maar eierkoeken lekker.
Groetjes Lidy.
Maar eierkoeken lekker.
Groetjes Lidy.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: eierkoeken
Hallo Erik...
Hier is een goed recept/werkwijze voor ± 20 stuks Eierkoeken:
200 gram heelei (= ± 4 stuks maat M)
250 gram kristalsuiker
300 gram patentbloem
10 gram citroenrasp
5 gram bakpoeder
Doe de eieren met de suiker en citr.rasp in een vetvrije beslagkom en klop ze met een garde op een pan heet water (au bain marie) tot ± 35 °C.
Klop verder op tot een stevig/romig beslag en spatel er de bloem met het bakpoeder luchtig door.
Niet langer spatelen dan nodig om zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
Spuit of schep met een pollepel op gesmeerderde bakplaat(en) waarop wat bloem is bestoven.
Bak de koeken zo heet mogelijk ( ± 250 °C.) op kleur af. Haal ze direkt van de plaat met behulp van een paletmes en pak ze na afkoelen in een plastic zak.
Door ze zo heet en kort te bakken, drogen ze minder gauw uit.
Succes ermee en we kjiken uit naar je resultaat.
Hier is een goed recept/werkwijze voor ± 20 stuks Eierkoeken:
200 gram heelei (= ± 4 stuks maat M)
250 gram kristalsuiker
300 gram patentbloem
10 gram citroenrasp
5 gram bakpoeder
Doe de eieren met de suiker en citr.rasp in een vetvrije beslagkom en klop ze met een garde op een pan heet water (au bain marie) tot ± 35 °C.
Klop verder op tot een stevig/romig beslag en spatel er de bloem met het bakpoeder luchtig door.
Niet langer spatelen dan nodig om zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
Spuit of schep met een pollepel op gesmeerderde bakplaat(en) waarop wat bloem is bestoven.
Bak de koeken zo heet mogelijk ( ± 250 °C.) op kleur af. Haal ze direkt van de plaat met behulp van een paletmes en pak ze na afkoelen in een plastic zak.
Door ze zo heet en kort te bakken, drogen ze minder gauw uit.
Succes ermee en we kjiken uit naar je resultaat.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: eierkoeken
Dank voor het recept. Ik heb het opgeslagen.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: eierkoeken
dank je Cor. ik ga er mee aan de slag.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: eierkoeken
Cor, even een jargon check.
bakken op kleur betekent oven op maximale stand, en als ze dan gaan kleuren uit de oven ?
bakken op kleur betekent oven op maximale stand, en als ze dan gaan kleuren uit de oven ?
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: eierkoeken
Helemaal correct Erik :2th: Stook je oven maar zo heet mogelijk op.
En op deze manier worden ook Boterkoeken gebakken.
En op deze manier worden ook Boterkoeken gebakken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.