tijger wit
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
tijger wit
ik zag nog rijstmeel staan in de kast. aangezien ik maar weinig recepten ken waar rijstmeel gebruikt wordt heb ik maar naar tijgerbrood gezocht.
zie hier mijn eerste tijgerwit.
ik had verwacht dat ik get papje eroverheen zou kunnen gieten, maar het werd toch spatelen.
op 75g rijstmeel heb ik 60g water gebruikt en een paar gram arachideolie. 2g zout en 2g gist.
wat gebruiken jullie voor het papje ?
zie hier mijn eerste tijgerwit.
ik had verwacht dat ik get papje eroverheen zou kunnen gieten, maar het werd toch spatelen.
op 75g rijstmeel heb ik 60g water gebruikt en een paar gram arachideolie. 2g zout en 2g gist.
wat gebruiken jullie voor het papje ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: tijger wit
Voor de pappen van mijn Tijgerbrood
Broodjes
... gebruik ik NOOIT rijstmeel Erik.
Maar wel paneermeel in ong. dezelfde hoeveelheden en daarbij ook nog wat suiker.
Ik maak mijn papje direkt na het kneden van het deeg, aan het begin van de voorrijs.
Broodjes
... gebruik ik NOOIT rijstmeel Erik.
Maar wel paneermeel in ong. dezelfde hoeveelheden en daarbij ook nog wat suiker.
Ik maak mijn papje direkt na het kneden van het deeg, aan het begin van de voorrijs.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: tijger wit
dag cor, ga ik zeker even proberen. rijstmeel is niet echt wat ik vaak in huis heb.
kan ik de rest van het recept aanhouden en alleen rijstmeel door paneer vervangen en een beetje suiker ?
kan ik de rest van het recept aanhouden en alleen rijstmeel door paneer vervangen en een beetje suiker ?
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: tijger wit
Ik heb zowel rijstemeel als paneermeel gebruikt, en vind tijgerpap van rijstemeel toch wel lekkerder.
Kwestie van smaak zeker.
Kwestie van smaak zeker.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: tijger wit
Mijn tijgerpapje:
15 g rijstemeel
15 g paneermeel
3 g suiker
Snufje zout
Ca 85 g kokend water bij bovenstaand mengsel
Na afkoelen 1 g gist erbij
Zonodig verdunnen met zonnebloemolie
Aanbrengen met een kwastje
De dikte moet je naar eigen inzicht bepalen.
Ik breng het aan met een kwast omdat als het te dun is en op de plaat lekt, je brood aan de plaat vastbrandt.
15 g rijstemeel
15 g paneermeel
3 g suiker
Snufje zout
Ca 85 g kokend water bij bovenstaand mengsel
Na afkoelen 1 g gist erbij
Zonodig verdunnen met zonnebloemolie
Aanbrengen met een kwastje
De dikte moet je naar eigen inzicht bepalen.
Ik breng het aan met een kwast omdat als het te dun is en op de plaat lekt, je brood aan de plaat vastbrandt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: tijger wit
Dat kan zeker Erik. En voor de suiker gebruik je dezelfde hoeveelheid als de gist en het zout. In plaats van arachideolie kun je ook zonnebloemolie gebruiken. Houd je papje wel even in de gaten, of er kort voor het gebruik misschien nog wat water bij kan, het brood moet er gemakkelijk mee te bestrijken zijn. zou het te stug zijn, dan zou het in kunnen zakken.
O ja wat ik nog vergat te zeggen... Je witte Tijgerbrood ziet er ook prachtig uit hoor. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: tijger wit
dank voor de tips
- rvldj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: do 20 aug 2020, 16:28
Re: tijger wit
Goedemiddag,
Ik heb het recept gevolgd maar het werd een tamelijk dikke massa. Ik heb er vervolgens water en olie aan toegevoegd om er een smeerbare substantie van te maken. Na het bakken krijg ik een brood met een mooie kleur maar niet het tijgerpatroon. Graag je mening. Bij voorbaat dank voor je moeite, Groet, Rob
Ik heb het recept gevolgd maar het werd een tamelijk dikke massa. Ik heb er vervolgens water en olie aan toegevoegd om er een smeerbare substantie van te maken. Na het bakken krijg ik een brood met een mooie kleur maar niet het tijgerpatroon. Graag je mening. Bij voorbaat dank voor je moeite, Groet, Rob
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: tijger wit
Hallo Rob...
Als je het recept van de tijgerpap hebt gevolgd en het blijkt toch wat te dik te zijn, hoef je het alleen maar af te slappen met wat water, dus geen extra toevoeging van olie. De pap moet goed smeuïg/smeerbaar over je brood zijn. Door het regelmatig te doen weet je de juiste verhouding blindelings te maken. Zelf maak ik ik m'n tijgerpap telkens nog uit de vrije hand.
Ben benieuwd of het je een volgende keer wel lukt om een mooi Tijgerbrood te bakken. Succes en laat het ons eens weten.
Als je het recept van de tijgerpap hebt gevolgd en het blijkt toch wat te dik te zijn, hoef je het alleen maar af te slappen met wat water, dus geen extra toevoeging van olie. De pap moet goed smeuïg/smeerbaar over je brood zijn. Door het regelmatig te doen weet je de juiste verhouding blindelings te maken. Zelf maak ik ik m'n tijgerpap telkens nog uit de vrije hand.
Ben benieuwd of het je een volgende keer wel lukt om een mooi Tijgerbrood te bakken. Succes en laat het ons eens weten.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.