Baksels van Willem

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 02 apr 2018, 07:42

Toch maar eens een onderwerp aangemaakt voor mijn baksels. Meeste dingen die ik bak zijn vrij standaard maar af en toe maak ik wels eens wat "speciaals" ;) ;) . Zoals dit weekend een paas brood. Het is gebaseerd op de Colomba Pasquale een Italiaanse paas brood. Eigenlijk moet het in de vorm van een duif gemaakt worden en is daarvoor een speciale mal nodig. Maarja die had ik niet en ik had ook geen tijd om die te kopen. Ik betwijfel trouwens of die hier zelfs te koop is.
Het recept is voor een zoet gist deeg en zou men gewone bloem moeten gebruiken. Ik heb echter sterke bloem gebruikt, Dat zal wel de reden zijn dat het brood zo groot geworden is. Ook de vorm die ik had was eigenlijk te klein maar door een rand van bakpapier te maken kon ik de vorm wat verhogen :2th:

AfbeeldingEaster bread 3
AfbeeldingEaster bread 5

Het brood is erg luchtig geworden. De smaak is niet te zoet en de korst van amandel is erg knapperig :2th: :kwijl:

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 244
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Baksels van Willem

Bericht door 1md65 » ma 02 apr 2018, 07:50

Ziet er lekker uit ! Knap :kwijl:

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 435
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » ma 02 apr 2018, 09:38

Dat ziet er heerlijk uit :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1280
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » ma 02 apr 2018, 10:17

Leuk zo in een ronde vorm! Ga ik ook eens proberen😊

Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Baksels van Willem

Bericht door CarlaB » ma 02 apr 2018, 10:18

Je brood heeft nu nog het meeste weg van de klassieke Italiaanse panettone. Die eten ze daar vooral met de kerst. Wat maakt ‘t ook uit, ik vind je extra luchtige brood juist zeer geslaagd, ook voor Paasdagen Heb je het recept voor ons?
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 02 apr 2018, 10:45

Het brood is gebaseerd op dit recept;
http://oneperfectbite.blogspot.sg/2013/ ... -cake.html
Ik ben begonnen met 400gr bloem voor het hoofd deeg maar toen was het veel te nat. Toen bloem lepeltje voor lepeltje bijgevoegd to het een hanteerbaar deeg werd. Ik denk dat ik uiteindlijk bij de 500gr uit kwam.

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Baksels van Willem

Bericht door CarlaB » ma 02 apr 2018, 17:41

Leuk recept!
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: niet alles quoten!
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » wo 04 apr 2018, 09:49

Ziet er lekker uit hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Maciek
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: za 24 mar 2018, 15:29

Re: Baksels van Willem

Bericht door Maciek » wo 04 apr 2018, 19:17

Het ziet erg lekker uit. Ik ga dit recept onthouden.

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 30 apr 2018, 10:08

Afgelopen zaterdag snert gemaakt :kwijl: . Moet kunnen ook al is het buiten 32 graden :2th: :2th: Ik had op TV een programma gezien waar men "green pea soup" at en kreeg gelijk trek. Toen ook maar wat ciabattas gebakken :G :G

AfbeeldingSnert

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » ma 30 apr 2018, 10:55

Lekker hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 435
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » di 01 mei 2018, 10:25

Heerlijk :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3597
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door lekkermelig » di 01 mei 2018, 10:48

Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2: maar dan moet er natuurlijk wel ROGGEbrood bij :D, en niet van dat italiaanse liflafjes brood :DB2:

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: Baksels van Willem

Bericht door Molenbroodje » di 01 mei 2018, 11:30

Wat mij betreft kan snert altijd, elke dag :kwijl: . Maar dan inderdaad wel met roggebrood en spek! Maar jouw broodjes zien er ook heerlijk uit.
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » di 01 mei 2018, 12:00

lekkermelig schreef: Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2:
Wil
In de tropen doen ze niet anders. Als je in Suriname wacht tot het winter is, eet je nooit snert.... :crazy: En het is juist daar zo lekker, heerlijk met een Madam Jeanet erin. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3597
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door lekkermelig » di 01 mei 2018, 13:32

O, ik geloof best dat het lekker is , ook als het heet is. En wanneer eet je anders snert als je in Singapore woont? Maar ik moest even wennen aan het idee, ook al kom ik net terug van een tripje waar het de hele dag al 30 °C was. Weinig van gemerkt, van de ene airco naar de andere.....

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » wo 02 mei 2018, 11:44

Ook wel eens in die contreien gezworven maar het meest gekke vond ik toch als je liep te puffen van de hitte en je een shopping mall binnenliep waar de Kerstman je achterna komt ... of buiten 30 graden en je loopt nog zo'n warenhuis in van vijf grote verdiepingen en de onderste verdieping is een grote ijsbaan.. (waar dan alle verdiepingen op uit kijken)...

Maar inderdaad snert in Azië... met een vergrootglas zoeken...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » vr 06 jul 2018, 05:44

Ik was afgelopen maand een paar weken in de Filipijnen bij mijn schoon familie. Zoals gewoon probeer ik dan ook om wat brood te bakken. Maar ja met een oven die volgens mij niet eens de 200 graden haalt en zonder Bear is het toch een hele uitdaging. Met wat stretch en folds was het toch een aardig deeg geworden. Het enige wat mij echter opviel was dat het deeg vrij droog was alhoewel ik een vochtigheidsgraad van ruim 60% zou moeten hebben. De tweede keer het vocht verhoogd naar 67% toen was het wel wat beter. Zou het komen omdat ik lang houdbare (UHT) melk gebruikte? Weet iemand het water gehalte is van UHT melk?

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y711]Filipijns brood

Groetjes,
Willem

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » vr 06 jul 2018, 05:51

Stokbrood... deze keer lange broden gemaakt naar recept van Levine. Ik had alleen wel een voordeeg gemaakt, het recept is zonder. Ik vind dat het brood knapperiger is wanneer je een voordeeg gebruikt.

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y96d]Stokbrood

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » vr 06 jul 2018, 06:35

Prachtige stokbroden, Willem. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » vr 06 jul 2018, 07:52

Chapeau Willem...
Een prachtresultaat met jou mogelijkheden!!

Ik wed dat je een dansje gemaakt hebt.. :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1280
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » vr 06 jul 2018, 08:48

Mooie stokken!

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5287
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door Levinebaktbrood » vr 06 jul 2018, 15:25

:2th: :G.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » di 29 jan 2019, 03:39

Aardbeienvlaai

AfbeeldingAardbeienvlaai

Dit weekend een aardbeienvlaai gebakken. Ze hadden in de supermarkt mooie Koreanse aardbeien en kreeg direct zin om er een mooi baksel mee te maken :kwijl: . In Singapore wordt al het fruit geimporteerd en je kan eigenlijk het hele jaar rond aardbeien kopen. De lekkerste komen uit Korea :2th: . Amerikaanse of Australiaanse zijn vaak smaakloos.
De vlaai was ook heel goed gelukt en smaakte heerlijk.

Groetjes,
Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » di 29 jan 2019, 08:38

Dat ziet er :kwijl: uit. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bioloogje » di 29 jan 2019, 09:35

Heurluk!!!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1280
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » di 29 jan 2019, 12:31

De aqua loopt me uit de mond..... :2th:
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 29 jan 2019, 18:09, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksels van Willem

Bericht door brood daar zit wat in » di 29 jan 2019, 13:39

Prachtige aardbeienvlaai :2th: :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3289
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door bakplaat » di 29 jan 2019, 21:31

Heel mooie Aardbeienvlaai Willem :2th: en ongetwijfeld smaakt ie zo: :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 435
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » wo 30 jan 2019, 11:47

Ziet er heerlijk uit. :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 11 feb 2019, 06:55

Pan de Sal.
AfbeeldingPan de Sal
Dit weekend kwamen er wat vriendinnen van mijn vrouw op visite. Daar die allen van de Filipijnen kwamen maar wat Pan de Sal gebakken. Dat is daar het nationale broodje. Het zal ooit in het verleden door de Spanjaarden zijn geintroduceerd. Het wordt hoofdzakelijk in de ochtend gegeten. Letterlijk betekend het zout brood. Maarja het heeft gewoon 2% zout dus echt zout is het niet. Het is eerder zoet met 10% suiker. De term zout brood zal wel komen omdat het wordt bestrooid met fijn paneermeel voor het bakken. Als het uit de oven komt lijkt het of er zout op de broodjes zit...

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 435
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » ma 11 feb 2019, 10:43

Prachtige broodjes, ziet er heerlijk uit. :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » ma 11 feb 2019, 12:02

Ha Willem... Broodshop begonnen??

Oh.. nee ik zie het al een feestmaal gehad ALOY - ALOY :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1280
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » di 12 feb 2019, 17:20

Mooie oogst Willem! :2th:

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » wo 08 apr 2020, 15:29

AfbeeldingEerste desem brood. on Flickr

Vanwege het corona virus moeten we hier in Singapore ook van huis werken. Nu is dat wel een beetje moeilijk als je in de scheepsvaart werkt :think: :think: maar als ik niet aan boord hoef blijf ik dus thuis. Met al die vrije tijd toch eens geprobeert om een desem op te starten. Eerste dagen ging die als een tierelier maar op dag 3 en 4 gebeurde er weinig. Ik dacht het is te warm want ik had ergens gelezen dat 27 graden wel het maximale voor een desem is. Hier in de keuken is het al gauw boven de 30 graden... Maar op dag 5 kwam er weer wat leven in en nu na ruim een week verdubbelt het in 2 uur en na 3 uur is het verdrievoudigd :thumbup: :thumbup:
Dus vandaag eens geprobeerd om een brood te bakken. Ruw weg het Veluws desem recept van Wil gevolgd. Morgen ochtend eens proberen hoe het smaakt :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Groetjes

Willem

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bioloogje » do 09 apr 2020, 09:43

Ik ben benieuwd! Ziet er in ieder geval uit als een mooi broodje! Veel sterkte daar, vind het hier met de Lock down light al lastig. Laat staan de veel striktere regels bij jullie met zulke hoge temperaturen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Willem

Bericht door RedYssel » do 09 apr 2020, 14:48

Dat ziet er goed uit !
Passie voor de ambacht!.

Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Baksels van Willem

Bericht door Arie » vr 10 apr 2020, 22:28

Knappe bol :thumbup:
Mijn dagelijks brood... :D

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » di 21 apr 2020, 06:39

Mislukt... :oops: :oops: :oops:
Gisteren geprobeert om een desem brood te bakken. Ik was uitgegaan van mijn standaard brood recept;
650 gram brood meel
200 gram schrot (meel van hele tarwe graan)
100 gram rogge bloem
300 gram water
350 gram volle melk
7 gram gist
17 gram zout
Normaal maak ik van het schrot, rogge en water een poolish met 0.4gr gist. Als dit dan verdubbelt is in volume, dat duurt hier zo'n 6 uur, maak ik het deeg met de rest van de ingredienten. Dan tot slot voeg ik 60gr Chia, 15 gram Nigella en 100 gram water bij. Dat extra water is omdat de Chia veel water opneemt. Ik meng de zaadjes met het water een half uur van te voren zodat het water wordt opgenomen.
Voor de desem versie had ik het gist weggelaten en vervangen door 15% desem (150 gram) en het water en meel verminderd met 75 gram.
Ik had 's-ochtens het desem uit de koelkast gehaald en gevoerd met 75 gram water en meel. Het desem was na 2 en half uur verdubbelt en bubbelde.
AfbeeldingDesem
Toen 150 gram desem gemengd met alle ingredienten behalve het zout en 30 minuten laten staan.
Daarna het zout erbij en het deeg gekneed voor een minuut of 10, toen de zaadjes erbij en nog eens 5 minuten gekneed. Ik moet zeggen het deeg was erg nat, veel natter dan gewoon. De eerste rijs duurde ongeveer 3 en half uur. Ik heb ook nog 2 S&F gedaan na 45 en 90 minuten. Het deeg in tweeen gedeeld en geprobeerd op te bollen en te vormen maar zoals gezegd het deeg was erg nat. In het blik gedaan en nog eens 3 en half uur late rijzen. Het deeg kwam net boven het blik uit, in de oven op 235 graden en 35 minuten gebakken. .. Het brood was eerder gezakt dan gerezen in de oven.
AfbeeldingMislukt

Wat doe ik fout? is het desem niet klaar? Kan desem samen met melk gebruikt worden? Ik merk dat het desem na 3 ½ uur alweer zakt. Let wel het is hier 31 a 32 graden in de keuken..

groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » di 21 apr 2020, 09:59

Ga het zaad eens bij je meel tellen en het water van het zaad ook dan zie je een vrij hoog percentage vocht.. 71% ipv 68%

Pas je vocht aan naar lager en voeg bij wat nodig is om een soepel deeg te krijgen..

S&F is fraai maar kost ook lucht.. mijn ervaring is dat als ik een stevig deeg wil dan voer ik veel S&F uit

Je zegt dat je starter binnen noodtime verdubbelt en je deeg moet dan 3,5 uur in de bulkrijs???

Willem hoe is het met Corona daar??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bioloogje » di 21 apr 2020, 10:20

Ik kom zelfs met het vocht van de zaadjes op 79%... En met nigella en chiazaad zou ik dat vocht toch wel degelijk mee laten tellen.
Dergelijke natte degen fermenteren bij hoge temperaturen ook nog eens wat sneller dus: Ik denk: overrezen...
Probeer- gezien de temperatuur bij jou - eens je deeg na de s&f’s verder in de koelkast te laten bulkrijzen. En wellicht terug naar 72% vocht...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » wo 29 apr 2020, 11:10

AfbeeldingBaguette
Baguette volgens recept 2 van Levine met desem. Een week geleden gebakken en de meeste in de vriezer gedaan maar nu zijn ze alweer op :D . Morgen nog maar een batch bakken...

AfbeeldingBread
Ook mijn dagelijkse brood lukt nu wel goed. Het vocht gehalte toch weer op 67% gedaan, desem verhoogd naar 250gr en 1 gr droge gist toegevoegd. De zaadjes toch weer met 100ml water geweld. Ik had de laatste keer het water met de helft verminderd maar toen was het deeg veel te droog geworden na de eerst rijs. Chia staat er om bekend dat het heel veel water op kan nemen.

Rik, Met de Corona gaat het hier niet goed. iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven. Indien mogelijk vanuit huis werken. Veel van de buitenlandse gastarbeiders wonen in zogenaamde dormitoriums. Nu is de Corona onder deze arbeiders uitgebroken en vele zijn ziek. Gelukkig zorgt de regering goed voor deze mensen en zijn de ziekte symptomen mild.

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bioloogje » wo 29 apr 2020, 11:26

Brood ziet er goed uit! De berichten over het virus zijn minder mooi; nogmaals sterkte!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » wo 29 apr 2020, 12:38

Mooi brood!! Blijf gezond...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » wo 29 apr 2020, 15:13

Mooi gebakken, Willem. :thumbup:
En inderdaad, blijf gezond.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Baksels van Willem

Bericht door Arie » wo 29 apr 2020, 15:59

Je baguettes zien er geweldig uit, Willem, tòch heb ik een zwak voor busbrood. Man, man, echte power broden... :D
De gezondheid van jezelf en je familie goed in de gaten houden hoor! Doe ik hier ook voor mij en m'n vrouw :!:

Groet,
Arie
Mijn dagelijks brood... :D

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » di 01 dec 2020, 09:48

AfbeeldingSpeculaas

Hallo iedereen,

Hier een bericht vanuit Singapore. Ik werk nog steeds van huis, dus heb meer tijd voor bakken. Ik eet ook meer brood omdat ik vaker thuis ben. Ik bak gemiddeld 4 busbroden per week...
Vandaag speculaas gebakken ivm de Sinterklaas. Smaakt is goed maar het kon meer krokant. Ik will ook nog pepernoten proberen te maken, misschien morgen..

Groetjes

Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » di 01 dec 2020, 09:56

Ziet er lekker uit hoor. :thumbup:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 435
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » di 01 dec 2020, 11:51

Ziet er heerlijk uit. :thumbup:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Willem

Bericht door RedYssel » di 01 dec 2020, 20:23

Ziet er perfect uit!. ik vind het juist zachter lekkerder!
Passie voor de ambacht!.

Plaats reactie