Baksels van Willem

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » di 01 dec 2020, 20:50

Sedap!!! Sedap!! Vergeet je schoen niet te zetten Willem!! :thumbup: :thumbup:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bantam » di 01 dec 2020, 21:45

Die speculaas ziet er heel lekker uit. Prachtig. :thumbup:
Vermoedelijk is die daarom al opgegeten voordat de Sint er is. :D
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 157
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 05 apr 2021, 08:21

Eerste vloerbrood met desem

Afbeeldingzuurdesem brood

To nu toe bakte ik altijd mijn brood in blik. Sinds kort heb ik twee rijs mandjes en dit is het eerst baksel uit de mand.
Ik heb het zelfde recept aangehouden voor mijn busbrood. Ook de baktijd maar ik denk dat die wel iets korter had gekund. Vooral de bodem is vrij hard en het brood is een beetje droog als je het mij vraagt .
Ik bak op een steen, eerst op 250 graden voor 20 minuten en dan draai ik de temperatuur terug naar 220 en bak dan nog 15 minuten.
Hoe lang bakken jullie meestal je vloerbrood???

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 280
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Willem

Bericht door hjeverts » ma 05 apr 2021, 09:40

Je brood is nog mooi in de oven gerezen Willem! :)

Het ligt geheel aan de oven en hydratatie hoe lang je brood nodig heeft. Je zou eventueel een kernthermometer kunnen gebruik om het juiste moment van uit de oven halen te bepalen voor jouw brood.
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Plaats reactie