Baksels van Willem

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 »

Sedap!!! Sedap!! Vergeet je schoen niet te zetten Willem!! :thumbup: :thumbup:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bantam »

Die speculaas ziet er heel lekker uit. Prachtig. :thumbup:
Vermoedelijk is die daarom al opgegeten voordat de Sint er is. :D
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 159
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore »

Eerste vloerbrood met desem

Afbeeldingzuurdesem brood

To nu toe bakte ik altijd mijn brood in blik. Sinds kort heb ik twee rijs mandjes en dit is het eerst baksel uit de mand.
Ik heb het zelfde recept aangehouden voor mijn busbrood. Ook de baktijd maar ik denk dat die wel iets korter had gekund. Vooral de bodem is vrij hard en het brood is een beetje droog als je het mij vraagt .
Ik bak op een steen, eerst op 250 graden voor 20 minuten en dan draai ik de temperatuur terug naar 220 en bak dan nog 15 minuten.
Hoe lang bakken jullie meestal je vloerbrood???

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Willem

Bericht door hjeverts »

Je brood is nog mooi in de oven gerezen Willem! :)

Het ligt geheel aan de oven en hydratatie hoe lang je brood nodig heeft. Je zou eventueel een kernthermometer kunnen gebruik om het juiste moment van uit de oven halen te bepalen voor jouw brood.
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 159
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore »

Afbeeldingsourdough bread
Het lukt steed beter :thumbup: :thumbup:

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
allema
Warme bakker
Berichten: 537
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema »

Prachtige broden :thumbup:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Gebruikersavatar
nietzoluchtig
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: za 24 apr 2021, 09:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door nietzoluchtig »

Ziet er super smakelijk uit!
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Willem

Bericht door hjeverts »

Mooie oren aan je brood! :thumbup:
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 159
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore »

Banh Mi.

Banh Mi is een Vietnamese broodje. Het lijkt op een kort stok brood waarschijnlijk afgeleid van de Franse baguette.
Ik probeer al een tijdje een goede versie te maken en heb verschillende recepten geprobeert. Deze keer is het heel goed gelukt :thumbup:

AfbeeldingBahn Mi

Het vreemde wat ik veel recepten tegenkom is de toevoeging van azijn aan het deeg. Wat hier de reden voor is weet ik niet en ook niet wat het doel hiervan is. Misschien dat iemand hier meer over weet?
Het recept dat is volgde : https://youtu.be/I4wQ3qPnl18

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
allema
Warme bakker
Berichten: 537
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema »

Mooie broodjes Willem :thumbup:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Plaats reactie