Baksels van Willem
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Baksels van Willem
Sedap!!! Sedap!! Vergeet je schoen niet te zetten Willem!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Baksels van Willem
Die speculaas ziet er heel lekker uit. Prachtig.
Vermoedelijk is die daarom al opgegeten voordat de Sint er is.
Vermoedelijk is die daarom al opgegeten voordat de Sint er is.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
Re: Baksels van Willem
Eerste vloerbrood met desem
zuurdesem brood
To nu toe bakte ik altijd mijn brood in blik. Sinds kort heb ik twee rijs mandjes en dit is het eerst baksel uit de mand.
Ik heb het zelfde recept aangehouden voor mijn busbrood. Ook de baktijd maar ik denk dat die wel iets korter had gekund. Vooral de bodem is vrij hard en het brood is een beetje droog als je het mij vraagt .
Ik bak op een steen, eerst op 250 graden voor 20 minuten en dan draai ik de temperatuur terug naar 220 en bak dan nog 15 minuten.
Hoe lang bakken jullie meestal je vloerbrood???
Groetjes,
Willem
zuurdesem brood
To nu toe bakte ik altijd mijn brood in blik. Sinds kort heb ik twee rijs mandjes en dit is het eerst baksel uit de mand.
Ik heb het zelfde recept aangehouden voor mijn busbrood. Ook de baktijd maar ik denk dat die wel iets korter had gekund. Vooral de bodem is vrij hard en het brood is een beetje droog als je het mij vraagt .
Ik bak op een steen, eerst op 250 graden voor 20 minuten en dan draai ik de temperatuur terug naar 220 en bak dan nog 15 minuten.
Hoe lang bakken jullie meestal je vloerbrood???
Groetjes,
Willem
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Willem
Je brood is nog mooi in de oven gerezen Willem!
Het ligt geheel aan de oven en hydratatie hoe lang je brood nodig heeft. Je zou eventueel een kernthermometer kunnen gebruik om het juiste moment van uit de oven halen te bepalen voor jouw brood.
Het ligt geheel aan de oven en hydratatie hoe lang je brood nodig heeft. Je zou eventueel een kernthermometer kunnen gebruik om het juiste moment van uit de oven halen te bepalen voor jouw brood.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- nietzoluchtig
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: za 24 apr 2021, 09:26
Re: Baksels van Willem
Ziet er super smakelijk uit!
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Willem
Mooie oren aan je brood!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
Re: Baksels van Willem
Banh Mi.
Banh Mi is een Vietnamese broodje. Het lijkt op een kort stok brood waarschijnlijk afgeleid van de Franse baguette.
Ik probeer al een tijdje een goede versie te maken en heb verschillende recepten geprobeert. Deze keer is het heel goed gelukt
Bahn Mi
Het vreemde wat ik veel recepten tegenkom is de toevoeging van azijn aan het deeg. Wat hier de reden voor is weet ik niet en ook niet wat het doel hiervan is. Misschien dat iemand hier meer over weet?
Het recept dat is volgde : https://youtu.be/I4wQ3qPnl18
Groetjes,
Willem
Banh Mi is een Vietnamese broodje. Het lijkt op een kort stok brood waarschijnlijk afgeleid van de Franse baguette.
Ik probeer al een tijdje een goede versie te maken en heb verschillende recepten geprobeert. Deze keer is het heel goed gelukt
Bahn Mi
Het vreemde wat ik veel recepten tegenkom is de toevoeging van azijn aan het deeg. Wat hier de reden voor is weet ik niet en ook niet wat het doel hiervan is. Misschien dat iemand hier meer over weet?
Het recept dat is volgde : https://youtu.be/I4wQ3qPnl18
Groetjes,
Willem
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37