Pagina 2 van 2

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 dec 2020, 20:50
door Rik59
Sedap!!! Sedap!! Vergeet je schoen niet te zetten Willem!! :thumbup: :thumbup:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 dec 2020, 21:45
door Bantam
Die speculaas ziet er heel lekker uit. Prachtig. :thumbup:
Vermoedelijk is die daarom al opgegeten voordat de Sint er is. :D

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 05 apr 2021, 08:21
door willemsingapore
Eerste vloerbrood met desem

Afbeeldingzuurdesem brood

To nu toe bakte ik altijd mijn brood in blik. Sinds kort heb ik twee rijs mandjes en dit is het eerst baksel uit de mand.
Ik heb het zelfde recept aangehouden voor mijn busbrood. Ook de baktijd maar ik denk dat die wel iets korter had gekund. Vooral de bodem is vrij hard en het brood is een beetje droog als je het mij vraagt .
Ik bak op een steen, eerst op 250 graden voor 20 minuten en dan draai ik de temperatuur terug naar 220 en bak dan nog 15 minuten.
Hoe lang bakken jullie meestal je vloerbrood???

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 05 apr 2021, 09:40
door hjeverts
Je brood is nog mooi in de oven gerezen Willem! :)

Het ligt geheel aan de oven en hydratatie hoe lang je brood nodig heeft. Je zou eventueel een kernthermometer kunnen gebruik om het juiste moment van uit de oven halen te bepalen voor jouw brood.

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: zo 16 mei 2021, 10:48
door willemsingapore
Afbeeldingsourdough bread
Het lukt steed beter :thumbup: :thumbup:

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: zo 16 mei 2021, 11:05
door allema
Prachtige broden :thumbup:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: zo 16 mei 2021, 13:38
door nietzoluchtig
Ziet er super smakelijk uit!

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: zo 16 mei 2021, 18:30
door hjeverts
Mooie oren aan je brood! :thumbup:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 09 mei 2022, 06:57
door willemsingapore
Banh Mi.

Banh Mi is een Vietnamese broodje. Het lijkt op een kort stok brood waarschijnlijk afgeleid van de Franse baguette.
Ik probeer al een tijdje een goede versie te maken en heb verschillende recepten geprobeert. Deze keer is het heel goed gelukt :thumbup:

AfbeeldingBahn Mi

Het vreemde wat ik veel recepten tegenkom is de toevoeging van azijn aan het deeg. Wat hier de reden voor is weet ik niet en ook niet wat het doel hiervan is. Misschien dat iemand hier meer over weet?
Het recept dat is volgde : https://youtu.be/I4wQ3qPnl18

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 09 mei 2022, 10:12
door allema
Mooie broodjes Willem :thumbup: