Pagina 1 van 1

Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 07:42
door willemsingapore
Toch maar eens een onderwerp aangemaakt voor mijn baksels. Meeste dingen die ik bak zijn vrij standaard maar af en toe maak ik wels eens wat "speciaals" ;) ;) . Zoals dit weekend een paas brood. Het is gebaseerd op de Colomba Pasquale een Italiaanse paas brood. Eigenlijk moet het in de vorm van een duif gemaakt worden en is daarvoor een speciale mal nodig. Maarja die had ik niet en ik had ook geen tijd om die te kopen. Ik betwijfel trouwens of die hier zelfs te koop is.
Het recept is voor een zoet gist deeg en zou men gewone bloem moeten gebruiken. Ik heb echter sterke bloem gebruikt, Dat zal wel de reden zijn dat het brood zo groot geworden is. Ook de vorm die ik had was eigenlijk te klein maar door een rand van bakpapier te maken kon ik de vorm wat verhogen :2th:

AfbeeldingEaster bread 3
AfbeeldingEaster bread 5

Het brood is erg luchtig geworden. De smaak is niet te zoet en de korst van amandel is erg knapperig :2th: :kwijl:

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 07:50
door 1md65
Ziet er lekker uit ! Knap :kwijl:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 09:38
door allema
Dat ziet er heerlijk uit :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 10:17
door BakkerGerrit
Leuk zo in een ronde vorm! Ga ik ook eens proberen😊

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 10:18
door CarlaB
Je brood heeft nu nog het meeste weg van de klassieke Italiaanse panettone. Die eten ze daar vooral met de kerst. Wat maakt ‘t ook uit, ik vind je extra luchtige brood juist zeer geslaagd, ook voor Paasdagen Heb je het recept voor ons?

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 10:45
door willemsingapore
Het brood is gebaseerd op dit recept;
http://oneperfectbite.blogspot.sg/2013/ ... -cake.html
Ik ben begonnen met 400gr bloem voor het hoofd deeg maar toen was het veel te nat. Toen bloem lepeltje voor lepeltje bijgevoegd to het een hanteerbaar deeg werd. Ik denk dat ik uiteindlijk bij de 500gr uit kwam.

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 02 apr 2018, 17:41
door CarlaB
Leuk recept!

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: wo 04 apr 2018, 09:49
door Melinda
Ziet er lekker uit hoor. :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: wo 04 apr 2018, 19:17
door Maciek
Het ziet erg lekker uit. Ik ga dit recept onthouden.

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 30 apr 2018, 10:08
door willemsingapore
Afgelopen zaterdag snert gemaakt :kwijl: . Moet kunnen ook al is het buiten 32 graden :2th: :2th: Ik had op TV een programma gezien waar men "green pea soup" at en kreeg gelijk trek. Toen ook maar wat ciabattas gebakken :G :G

AfbeeldingSnert

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 30 apr 2018, 10:55
door Melinda
Lekker hoor. :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 mei 2018, 10:25
door allema
Heerlijk :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 mei 2018, 10:48
door lekkermelig
Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2: maar dan moet er natuurlijk wel ROGGEbrood bij :D, en niet van dat italiaanse liflafjes brood :DB2:

Wil

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 mei 2018, 11:30
door Molenbroodje
Wat mij betreft kan snert altijd, elke dag :kwijl: . Maar dan inderdaad wel met roggebrood en spek! Maar jouw broodjes zien er ook heerlijk uit.

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 mei 2018, 12:00
door Melinda
lekkermelig schreef: Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2:
Wil
In de tropen doen ze niet anders. Als je in Suriname wacht tot het winter is, eet je nooit snert.... :crazy: En het is juist daar zo lekker, heerlijk met een Madam Jeanet erin. :kwijl:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 01 mei 2018, 13:32
door lekkermelig
O, ik geloof best dat het lekker is , ook als het heet is. En wanneer eet je anders snert als je in Singapore woont? Maar ik moest even wennen aan het idee, ook al kom ik net terug van een tripje waar het de hele dag al 30 °C was. Weinig van gemerkt, van de ene airco naar de andere.....

Wil

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: wo 02 mei 2018, 11:44
door Rik59
Ook wel eens in die contreien gezworven maar het meest gekke vond ik toch als je liep te puffen van de hitte en je een shopping mall binnenliep waar de Kerstman je achterna komt ... of buiten 30 graden en je loopt nog zo'n warenhuis in van vijf grote verdiepingen en de onderste verdieping is een grote ijsbaan.. (waar dan alle verdiepingen op uit kijken)...

Maar inderdaad snert in Azië... met een vergrootglas zoeken...

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 05:44
door willemsingapore
Ik was afgelopen maand een paar weken in de Filipijnen bij mijn schoon familie. Zoals gewoon probeer ik dan ook om wat brood te bakken. Maar ja met een oven die volgens mij niet eens de 200 graden haalt en zonder Bear is het toch een hele uitdaging. Met wat stretch en folds was het toch een aardig deeg geworden. Het enige wat mij echter opviel was dat het deeg vrij droog was alhoewel ik een vochtigheidsgraad van ruim 60% zou moeten hebben. De tweede keer het vocht verhoogd naar 67% toen was het wel wat beter. Zou het komen omdat ik lang houdbare (UHT) melk gebruikte? Weet iemand het water gehalte is van UHT melk?

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y711]Filipijns brood

Groetjes,
Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 05:51
door willemsingapore
Stokbrood... deze keer lange broden gemaakt naar recept van Levine. Ik had alleen wel een voordeeg gemaakt, het recept is zonder. Ik vind dat het brood knapperiger is wanneer je een voordeeg gebruikt.

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y96d]Stokbrood

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 06:35
door Melinda
Prachtige stokbroden, Willem. :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 07:52
door Rik59
Chapeau Willem...
Een prachtresultaat met jou mogelijkheden!!

Ik wed dat je een dansje gemaakt hebt.. :DB2: :DB2:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 08:48
door BakkerGerrit
Mooie stokken!

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: vr 06 jul 2018, 15:25
door Levinebaktbrood
:2th: :G.

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 03:39
door willemsingapore
Aardbeienvlaai

AfbeeldingAardbeienvlaai

Dit weekend een aardbeienvlaai gebakken. Ze hadden in de supermarkt mooie Koreanse aardbeien en kreeg direct zin om er een mooi baksel mee te maken :kwijl: . In Singapore wordt al het fruit geimporteerd en je kan eigenlijk het hele jaar rond aardbeien kopen. De lekkerste komen uit Korea :2th: . Amerikaanse of Australiaanse zijn vaak smaakloos.
De vlaai was ook heel goed gelukt en smaakte heerlijk.

Groetjes,
Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 08:38
door Melinda
Dat ziet er :kwijl: uit. :G

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 09:35
door Bioloogje
Heurluk!!!

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 12:31
door BakkerGerrit
De aqua loopt me uit de mond..... :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 13:39
door brood daar zit wat in
Prachtige aardbeienvlaai :2th: :kwijl:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 29 jan 2019, 21:31
door bakplaat
Heel mooie Aardbeienvlaai Willem :2th: en ongetwijfeld smaakt ie zo: :kwijl:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: wo 30 jan 2019, 11:47
door allema
Ziet er heerlijk uit. :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 11 feb 2019, 06:55
door willemsingapore
Pan de Sal.
AfbeeldingPan de Sal
Dit weekend kwamen er wat vriendinnen van mijn vrouw op visite. Daar die allen van de Filipijnen kwamen maar wat Pan de Sal gebakken. Dat is daar het nationale broodje. Het zal ooit in het verleden door de Spanjaarden zijn geintroduceerd. Het wordt hoofdzakelijk in de ochtend gegeten. Letterlijk betekend het zout brood. Maarja het heeft gewoon 2% zout dus echt zout is het niet. Het is eerder zoet met 10% suiker. De term zout brood zal wel komen omdat het wordt bestrooid met fijn paneermeel voor het bakken. Als het uit de oven komt lijkt het of er zout op de broodjes zit...

Groetjes,

Willem

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 11 feb 2019, 10:43
door allema
Prachtige broodjes, ziet er heerlijk uit. :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: ma 11 feb 2019, 12:02
door Rik59
Ha Willem... Broodshop begonnen??

Oh.. nee ik zie het al een feestmaal gehad ALOY - ALOY :2th: :2th:

Re: Baksels van Willem

Geplaatst: di 12 feb 2019, 17:20
door BakkerGerrit
Mooie oogst Willem! :2th: