Ik heb mijn eerste witte broodje op nieuw gebakken volgen de aanwijzigingen van Levine, zie:
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=5700
Ingredienten:
Patentbloem gezeefd 500 gr.
Water 300 ml.
Gist 4 gr.
Zout 7,5 gr.
Boter 20 gr.
Melkpoeder 9 gr.
2 fijngemaakte vitamine C tabletjes à 70 mg
Ik heb eerst het water en het zout en de melkpoeder in het bakblik gedaan toen de gezeefde patentbloem erop halve wegen heb ik de vit. C poeder gedaan en de rest van de bloem erbij, toen een klein kuiltje in het midden gemaakt, daar de gedroogde gist in gedaan en ietsjes toegedekt. In de hoeken heb ik het boter verdeeld.
Ik heb alles opgeschreven en goed afgewogen.
Het bakblik in de machine gezet, stekker erin en gekozen voor het programma Basis 1.
Start.
Na 3:00 uur later is dit het resultaat:
Foto 1. https://photos.app.goo.gl/797XOqYYDHCjM1Fp2
Foto 2. https://photos.app.goo.gl/YJXpQcsbr8MVsPPL8
Hij is heel ander dan mijn vorig broodje en hij is best goed gerezen en toch nog wat kleine deukjes...
misschien iets te veel vloeistof?
De smaak is goed!
Ik hoor het graag jullie van jullie...
Lieve bakgroetjes van Annelies
BBM baksels van Annelies
- Annelies
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: BBM baksels van Annelies
Wat zou je nog willen verbeteren Annelies..
Goed is goed.. toch??
Ik vind het er tenminste goed uitzien en als jij zegt dat het ook nog lekker is...
Het belangrijkste is denk ik dat je leert van wat je doet en gedaan hebt.. Op naar de volgende..
Goed is goed.. toch??
Ik vind het er tenminste goed uitzien en als jij zegt dat het ook nog lekker is...
Het belangrijkste is denk ik dat je leert van wat je doet en gedaan hebt.. Op naar de volgende..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: BBM baksels van Annelies
Mooi brood en ook nog lekker, dan heb jij nu je eerste recept dat werkt. En nu op naar weer iets anders want er kan nog zoveel leuks (en lekkers) met een bbm [emoji4]
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- Annelies
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21
Re: BBM baksels van Annelies
Dank je Rik voor je reactie!
Ze is goed hoor, maar ik zou haar toch nog wat luchtiger willen hebben.
Maar het is net wat je zegt... op naar de volgende.
- Annelies
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 30 apr 2018, 11:21
Re: BBM baksels van Annelies
Dankjewel, Carla!
De basis is er... en ik weet nu dat ik veel te veel gist hebt gebruikt.
Op naar de volgende...