Pagina 3 van 3

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: za 03 apr 2021, 17:04
door hjeverts
Dan komt het de volgende keer met het donkere brood vast goed :thumbup:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: za 08 mei 2021, 15:48
door Halfje Bruin
Afbeelding

Vandaag in de weer geweest met de laatste resten bloem van mijn grote bestelling van oktober. 25 kg meel weggebakken in min of meer (of minder) gelukte broden. Dit zijn 4 hamburgerbroodjes zonder zaadjes (kon nergens sesamzaad kopen). 4 pistolets en 3 stokbroden.
Bij mijn volgende bestelling toch ook maar een lamΓ© bestellen, het mooie scherpe mesje dat ik had leeft niet meer en het mesje dat ik nu dacht te gebruiken komt niet goed door het deeg heen. De snedes waren wat oppervlakkig waardoor het deeg niet mooi openbarstte. Brood is wel luchtig genoeg, ik had voor het eerst zichtbare ovenrijs. Lekker door het ruitje in de oven zitten kijken hoe het brood omhoog kwam.

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: ma 10 mei 2021, 08:13
door hjeverts
Mooie broodjes! :)

Een scheermesje van een safety razor werkt ook behoorlijk goed. Zelf van een aluminium strip een handvat maken en je hebt low budget een lame ;)

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: za 13 nov 2021, 13:00
door Halfje Bruin
Na een bakpauze in de zomer ben ik sinds een week of 5 weer brood aan het bakken. De eerste 3 baksels waren eetbaar maar niet fotowaardig. Die van vorig weekend was goed maar zat gedeeltelijk in de pubermaag voordat ik een foto kon maken.
Afbeelding

Deze zijn van gisteren. 1 groot en 2 kleine broden met pompoenpitten. 4 kleine broodjes voor een uitgebreid ontbijt op zondag. Op de foto staat ook nog een trommel havermoutkoek en een pan soep.
Was een lekker hobbydagje gisteren.

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: zo 28 nov 2021, 15:20
door Halfje Bruin
Afbeelding

Een krentenbrood gebakken, heerlijk zacht en luchtig. Zelfs het kind dat normaal niet eet van mijn eigen broodbaksels is er dol op.

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: ma 29 nov 2021, 22:00
door Anna
Een mooier compliment kan je niet krijgen van je kinderen toch? ;)

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: di 30 nov 2021, 12:14
door hjeverts
Het krentenbrood ziet er mooi uit! :)

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: za 22 jan 2022, 16:09
door Halfje Bruin
Na wat goede en minder goede baksels nu een heel goed brood en 4 bollen gebakken.
Afbeelding

Deeg heeft een autolyse gehad van 4 uur. Toen ik bezig was water en meel te mengen kwam zoon beneden met een positieve corona zelftest. School bellen, testafspraak maken, kapper afbellen, naar de teststraat en toen was het 4 uur later toen ik aan mijn deeg begon.
Voorzichtig gekneed en het resultaat valt niet tegen. Heerlijk zacht kruim.

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: za 22 jan 2022, 17:13
door Victory
Je hebt in elk geval brood tochπŸ˜‰. Netjes hoor en fijn dat je net een autolyse klaar maakte anders was de boel voer voor de kliko geworden😬.

Succes met de isolatie/quarantaine 😬 hier ook wel bekend als staycation🀣 zit er ook middeninπŸ˜‰

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: zo 23 jan 2022, 16:16
door Halfje Bruin
Ik vond het brood juist uitzonderlijk goed gelukt. Die lange autolyse vond ik "eng", omdat het brood dan misschien snel overkneed zou worden. Dat valt alles mee. Ga het binnenkort een keer expres doen. Brood was vandaag nog steeds lekker.

Re: Baksels van Halfje Bruin

Geplaatst: zo 23 jan 2022, 19:14
door Victory
Beetje onhandig mijn zin in elkaar geknutseldπŸ˜…. Mooi broodπŸ˜‰ hopelijk lukt het de volgende keer weer zo mooi πŸ™ƒ. Je kunt ook eentje met bvb helft van de tijd autolyse ofzoiets uitproberen. Gewoon om het verschil te kunnen zien. Of Mini beetje gist erin en dan veel stretch and folds. Isa Niemeijer heeft dat mooi beschreven in zijn boek πŸ™‚. Als je inderdaad in quarantaine zit heb je wat meer tijd, althans als je kinderen zelfstandig kunnen werken..