Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62071
Mijn eerste desembrood. T110/T65 50/50 85%hydratatie.Ben aardig tevreden.het was wel een plakdeeg en alle begin is moeilijk en nieuw maar het resultaat is er . :D
Laatst gewijzigd door Rougedebordeaux op di 06 nov 2018, 05:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Rik59
#62072
Fraai broodje Riny :2th: :2th:

Mijn eerste was nog niet zo goed hoor...
Geen tekort aan hummm.. vezels zie ik.... :D, :D,

Al eens iets van Jean Luc Poujauran gezien??? De moeite waard!!
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62145
Even wat kleur tussen het brood door :D
Khorasan kamut desem pizza . Super zacht deeg .knapperige dunne bodem . Heel mooi meel van de molen
2 pizza’s
200gr khorasan kamut
50 gr desem
50 gr griesmeel
1 eetlepel olijfolie
+-130ml water
1tl zout
Autolyse meel en water +- 4 uur
Toevoegen actieve desem ,olijfolie,zout.
Goed mengen en kort kneden
Rust 4 tot 6 uur
2 bollen ,pizza’s vormen en beleggen.bakken in hete oven tot ze mooi bruin zijn
Door het griesmeel word het nog knapperiger :D,
Mjammie
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62165
Rougedebordeaux schreef:
vr 09 nov 2018, 23:37
Even wat kleur tussen het brood door :D
Khorasan kamut desem pizza . Super zacht deeg .knapperige dunne bodem . Heel mooi meel van de molen
2 pizza’s
200gr khorasan kamut
50 gr desem
50 gr griesmeel
1 eetlepel olijfolie
+-130ml water
De hoeveelheid water is een richtlijn, griesmeel absorbeert water, dus het is aan de bakker om meer water toetevoeg indien nodig .
1tl zout
Autolyse meel en water +- 4 uur
Toevoegen actieve desem ,olijfolie,zout.
Goed mengen en kort kneden
Rust 4 tot 6 uur
2 bollen ,pizza’s vormen en beleggen.bakken in hete oven tot ze mooi bruin zijn
Door het griesmeel word het nog knapperiger :D,
Mjammie
Door Rik59
#62166
Riny ik vind het (en ik denk een paar met mij) een fraaie pizza..
Je mag hem ook direct komen bezorgen.. maar ik vrees dat dat al....

Pizza's werken bij mij niet echt omdat ik niet het goede gereedschap hiervoor heb.. baktemperatuur te laag..
Dus zeg maar wanneer ik kan bestellen...
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62167
Denk dat als ik de pizza kom bezorgen,deze niet meer zo knapperig is na 1200 km :D
Het blijft het oog van de bakker,die aanvoelt wanneer het deeg goed is .
Ik bak pizza’s op de hoogste temperatuur in mijn oven (250 graden) op een met gaatjes voorzien bakblik,speciaal voor pizza’s. Ze bakken prima.
Bak ook wel eens pizza’s met wat meer gist. Waardoor ik een mooie luchtige dikkere bodem krijg,die ook niet verkeerd is ;)
Door Rik59
#62168
Zucht.. met mijn ogen is gelukkig niets mis.. maar die knapperigheid.. tja het hangt er van af waar je hem neerlegt en wanneer je komt.. ik bedoel met een graadje of 30 en onder de motorkap dan kun je na 1200 km de route er op schrijven of kun je hem in een chipszak doen...
Je kunt ook wachten tot volgend jaar september want dan verwacht ik wel weer praktisch langs je deur te komen... en te stoppen (al is het maar om de tol te betalen :D, :D, )

Het blijft emmeren hier.. ik heb het links en rechtsom wel geprobeerd.. type 00 en huis-tuin en keukenbloem.. deegjes waarvan ik wist dat er ook goed brood uitkwam er blijven bij mij frisbees tevoorschijn komen en dat is jammer want dan ligt alle saus bij de buren... ben gewoon geen pizzabakker.. en dat is maar goed ook want ik heb niet zo'n brommertje met een kistje er achterop...

Patisserie is ook geen sterk punt... maar kom je culinair... tja...dan...
Rougedebordeaux liked this
Door Rik59
#62173
Zat ie klem Riny?? tussen het nachtkastje?? of moest ie wachten op die druiven??

Niet verkeerd lijkt me zo.. beter dan een paar wapperbammen.. BRAVO RINY :2th: :2th:

Verwacht dat dit binnenkort een Catalaanse specialiteit zal zijn.. :D, :D,

Moest effe goochelen hoor.. Pain de seigle = roggebrood... ja nou snap ik em..
Die van mij zijn niet beter... lekker dat zoetje erin..
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62174
Haha,jij kunt het wel vertellen Rik :D Ja er stond hier een flinke tramontane wind, dus hij wilde zijn oren niet boven uit blik uitsteken :rofl:
Het is wel een mals broodje geworden,en met die gedroogde Catalaanse druifjes,erg lekker.leuk en makkelijk recept
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62459
Dankjewel gerrit, tis een erg lekker en mals brood.Ga voortaan de rijsmandjes bij de oven zetten, sinds ik dat deed gingen ze pas echt mooi rijzen.het deeg heeft mooie rijstemperatuur nodig .in huis wat aan de koude kant.
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#62613
AfbeeldingF4C6A015-9120-4EF2-85F8-B9C213D33165 by martinus bevers, on Flickr

Pain au blé de population.een variété van oude granen,hoge voedingswaarde veel lipides en caroteen.
....en wat ruikt het lekker naar tarwe in huis, dit is andere koek,wat een topmeel.al verscheidene broden gebakken met verschillende types meel en bloem, maar dit overtreft alles,kruim is super soepel en elastisch.een aanrader👍
BakkerGerrit, Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#63268
Die broden zien er weer gelikt uit zeg.
Laatst was de bewuste molen bij Des Racines et des Ailes op TV5 te zien. Was ook leuk.
Toch uitkijken in die buurt. Je weet waarschijnlijk wel hoe het de katharen daar is vergaan.
Gebruikersavatar
Door Rougedebordeaux
#63431
Afbeelding72B2E876-52CD-49B2-AC5B-308F2081FBAD by martinus bevers, on Flickr
Rouge de bordeaux mjammie. Levain dur 65%. Hydratatie 75% deeg heeft vannacht 13 uur buiten bij 8 a 10 gefermenteerd, daarna uurtje of 3 lekker knus binnen gerust . Helemaal rond gerezen. Topbrood. Jammer dat ik hier geen filmpjes kan plaatsen. Het brood was flink aan het zingen,toen het uit de pan kwam 😊
Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]

Hallo allemaal

Welkom Marcel, Waarom kneed je je deeg niet met de[…]

Bakken in een houtoven

Netjes Koos! :2th:

Paasstol

DAT zijn mooie stollen👍 Is nog even tot de kerst, […]