Glutenvrije baksels van Renske

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » za 05 jan 2019, 23:03

Eigenlijk bak ik niet zo vaak brood, maar dit jaar heb ik me voorgenomen om het toch weer serieus op te pakken. Ik was op eerste Kerstdag al begonnen. Toen had ik drie glutenvrije broden gebakken. Ze zijn alle drie gelukt en smaakte ook goed.
Het Noorse kerstbrood en mueslibrood zijn met de hand gekneden en het anijsbroodje met de handmixer. Het anijsbroodje is ook niet echt met glutenvrij broodmeel gemaakt, maar met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, maar is wel echt een broodje en geen cake.

Dit is het resultaat:

Glutenvrij Noorse Kerstbrood
Afbeelding
Glutenvrij anijsbrood
Afbeelding
Glutenvrij mueslibrood
Afbeelding.

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » di 08 jan 2019, 22:45

Glutenvrij zuurdesembrood. Deze foto heb ik al een hele tijd terug gemaakt, maar ik maak dit heerlijke brood nog steeds.

Afbeelding

Voor het maken van de glutenvrije zuurdesem had ik me eerst goed ingelezen hoe dat met glutenmeel en glutenvrije meel ging. Toen ben ik het maar gewoon gaan uitproberen met verschillende soorten glutenvrij meel en na 5 dagen begon het ineens te werken en na 7 dagen was de zuurdesemstarter klaar voor gebruik en kon ik mijn eerste glutenvrij zuurdesembrood maken. https://glutenvrijkookhoekje.nl/glutenv ... arter.html
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » wo 01 jan 2020, 20:24

Mijn eerste glutenvrije brood van dit jaar. Hij is zo goed gelukt en mooi gerezen. :D
Afbeelding
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » za 09 jan 2021, 14:22

Van de week vier halfjes gebakken. Normaal bak ik mijn brood in de heteluchtoven, maar die is kapot. Daarom heb ik het brood nu met de functie boven en onderwarmte gebakken. Ik wist niet precies op welke temperatuur ik de oven moest instellen. Ik had hem op 230 ingesteld en voor 60 minuten. De broodjes zijn gaar geworden, alleen wel donker uitgevallen.

Afbeelding

Op welke temperatuur bakken jullie het brood?
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1281
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door BakkerGerrit » za 09 jan 2021, 14:42

Ik bak altijd met boven en onderwarmte, zo laag mogelijk in de oven. Starten oo 235°C. en dan evt terug, afhankelijk van het brood. Mijn halfjes (gist) bak ik max 30 minuten.

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » za 09 jan 2021, 22:39

Dank je Gerrit.
Ik heb ook gist in mijn brood gebruikt. Ik zal de oven de volgende keer op 235 graden of 240 graden als ik het niet op 235 graden kan zetten en iets lager in de oven. .
Bak jij ze echt maar 30 minuten?
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » vr 29 jan 2021, 21:42

Vandaag glutenvrij brood met gebroken linzenzaad en zonnebloempitjes:

Afbeelding

en glutenvrij rozijnenbrood gebakken:

Afbeelding

Gebakken in de oven met boven en onderwarmte.
Op het laagste niveau in de oven gezet op 230 graden, 30 minuten. Daarna nog 30 minuten op 210 graden.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door GK-Renske » zo 07 feb 2021, 18:46

Dit weekend weer vier gewone halve glutenvrije broden gebakken. Even geen foto hiervan, want ze zien er precies zo uit als de foto hier boven.

Vandaag heb ik ook een gv mueslibrood met zonnebloempitjes, cashewnoten, gebroken lijnzaad, chiazaad en diverse kruiden gebakken.

1A53C08F-A22F-46DE-8B8F-137ECE6A718C.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 289
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Bericht door oudbakken » ma 08 feb 2021, 00:10

al je broden zien er mooi uit, :thumbup: :thumbup:
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen

Plaats reactie