Pagina 1 van 1

Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: za 05 jan 2019, 23:03
door GK-Renske
Eigenlijk bak ik niet zo vaak brood, maar dit jaar heb ik me voorgenomen om het toch weer serieus op te pakken. Ik was op eerste Kerstdag al begonnen. Toen had ik drie glutenvrije broden gebakken. Ze zijn alle drie gelukt en smaakte ook goed.
Het Noorse kerstbrood en mueslibrood zijn met de hand gekneden en het anijsbroodje met de handmixer. Het anijsbroodje is ook niet echt met glutenvrij broodmeel gemaakt, maar met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, maar is wel echt een broodje en geen cake.

Dit is het resultaat:

Glutenvrij Noorse Kerstbrood
Afbeelding
Glutenvrij anijsbrood
Afbeelding
Glutenvrij mueslibrood
Afbeelding.

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: di 08 jan 2019, 22:45
door GK-Renske
Glutenvrij zuurdesembrood. Deze foto heb ik al een hele tijd terug gemaakt, maar ik maak dit heerlijke brood nog steeds.

Afbeelding

Voor het maken van de glutenvrije zuurdesem had ik me eerst goed ingelezen hoe dat met glutenmeel en glutenvrije meel ging. Toen ben ik het maar gewoon gaan uitproberen met verschillende soorten glutenvrij meel en na 5 dagen begon het ineens te werken en na 7 dagen was de zuurdesemstarter klaar voor gebruik en kon ik mijn eerste glutenvrij zuurdesembrood maken. https://glutenvrijkookhoekje.nl/glutenv ... arter.html

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: wo 01 jan 2020, 20:24
door GK-Renske
Mijn eerste glutenvrije brood van dit jaar. Hij is zo goed gelukt en mooi gerezen. :D
Afbeelding

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: za 09 jan 2021, 14:22
door GK-Renske
Van de week vier halfjes gebakken. Normaal bak ik mijn brood in de heteluchtoven, maar die is kapot. Daarom heb ik het brood nu met de functie boven en onderwarmte gebakken. Ik wist niet precies op welke temperatuur ik de oven moest instellen. Ik had hem op 230 ingesteld en voor 60 minuten. De broodjes zijn gaar geworden, alleen wel donker uitgevallen.

Afbeelding

Op welke temperatuur bakken jullie het brood?

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: za 09 jan 2021, 14:42
door BakkerGerrit
Ik bak altijd met boven en onderwarmte, zo laag mogelijk in de oven. Starten oo 235°C. en dan evt terug, afhankelijk van het brood. Mijn halfjes (gist) bak ik max 30 minuten.

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: za 09 jan 2021, 22:39
door GK-Renske
Dank je Gerrit.
Ik heb ook gist in mijn brood gebruikt. Ik zal de oven de volgende keer op 235 graden of 240 graden als ik het niet op 235 graden kan zetten en iets lager in de oven. .
Bak jij ze echt maar 30 minuten?

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 21:42
door GK-Renske
Vandaag glutenvrij brood met gebroken linzenzaad en zonnebloempitjes:

Afbeelding

en glutenvrij rozijnenbrood gebakken:

Afbeelding

Gebakken in de oven met boven en onderwarmte.
Op het laagste niveau in de oven gezet op 230 graden, 30 minuten. Daarna nog 30 minuten op 210 graden.

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: zo 07 feb 2021, 18:46
door GK-Renske
Dit weekend weer vier gewone halve glutenvrije broden gebakken. Even geen foto hiervan, want ze zien er precies zo uit als de foto hier boven.

Vandaag heb ik ook een gv mueslibrood met zonnebloempitjes, cashewnoten, gebroken lijnzaad, chiazaad en diverse kruiden gebakken.

1A53C08F-A22F-46DE-8B8F-137ECE6A718C.jpeg

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: ma 08 feb 2021, 00:10
door oudbakken
al je broden zien er mooi uit, :thumbup: :thumbup:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: do 04 nov 2021, 16:01
door GK-Renske
Gisterenavond vijf glutenvrije rozijnenbroden gebakken. Het ging niet helemaal goed, want ik was bij de eerste twee broden uitgeschoten met de gist. Dat proef en ruik je. En bij de laatste drie broden was ik het zout vergeten. En als laatste liet ik het bakblik waar ik alle broden op had staan om te laten rijzen, uit mijn handen vallen. Ik zag het brood in elkaar zakken. Dat was niet echt handig van mij. Maar het brood is wel gelukt. Het lijken alleen wel casinobroden omdat de bovenkant plat is.

FC536AA2-178A-4968-B9DF-70158010FBC2.jpeg

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: do 04 nov 2021, 18:47
door Victory
Hè wat balen dat er zoveel mis ging. Soms heb je gewoon zo'n dag of deeg😬
Fijn dat je toch nog, al zij het wat ingestort, rozijnenbrood hebt.

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 18:53
door GK-Renske
Ja, gelukkig wel en met een plak kaas proef je haast niet dat het zoutloos brood is. Dat komt waarschijnlijk ook een beetje door de zoete rozijnen. Het brood met te veel gist, heb ik doorgeschoven naar mijn man. :roll:

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 20:22
door Steve
Hallo Renske,
Mijn complimenten voor je bijzondere glutenvrije recepten! Aangezien ik een gluten- allergie heb, wil ik glutenvrij gaan bakken. Nu zag ik op broodbakforum.nl (Glutenvrije baksels van Renske) twee foto’s van een door jouw gebakken brood met lijnzaad en zonnenbloempitjes. Staat het recept van dit brood ook op deze (jouw)site. Ik vind hem namelijk niet terug in de receptenlijst. Ik vond de foto’s er namelijk heel goed en smakelijk uitzien. Graag ben ik geinteresseerd in dit recept. Keep the good work going on! Groetjes, Steven

Re: Glutenvrije baksels van Renske

Geplaatst: ma 22 nov 2021, 20:36
door GK-Renske
Dank je Steve.

Ik heb dit recept gebruikt. Behalve deze ingrediënten voeg ik ook gewoon wat linzen en/of zonnebloempitjes of rozijnen toe. Eigenlijk is dit mijn basisrecept voor brood, omdat dit meelmengsel mij goed smaakt.

Stel je jezelf ook nog even voor op het forum. Dit wordt verwacht van nieuwe leden op het broodforum.