buitenbrood
Geplaatst: za 09 feb 2019, 12:15
Ik bak zowat elk weekend thuis maar laatst heb ik geprobeerd in de buitenlucht in een dutch oven van 6 liter (!) een brood te bakken (gist, T55).
Dit vergt nog een hoop nadenken van tevoren dus even thuis uitgeprobeerd in de tuin. Toen ik het bij een tipi weekend buiten de tent gemaakt heb, ben ik vergeten foto's te maken, dus eindresultaat is dat vh proefbakken thuis.
Uitdagingen: rijstemperatuur in november in een tent halen en behouden. Dit heb ik gedaan door een oude legerkist, waarin op ik een metalen bord een paar kooltjes uit het kampvuur gelegd heb (ecobrasa ) en het deeg afgedekt in metalen bak. Dan slaapzak eroverheen en prima temperatuur (niet gemeten).
Dan vlg dutch oven kookboek van Qvist.nl 21 kooltjes op de dutch oven, en 7 eronder (dit is aantal voor deze maat pan.) Pan goed heetmaken zo, en gerezen brood erin. na een uur was het klaar! Het ging geweldig! Geen enkel probleem, en na het bakken van het brood gebruikten we de dutch oven als soeppan, boven het vuur. Helemaal leuk...
Dit vergt nog een hoop nadenken van tevoren dus even thuis uitgeprobeerd in de tuin. Toen ik het bij een tipi weekend buiten de tent gemaakt heb, ben ik vergeten foto's te maken, dus eindresultaat is dat vh proefbakken thuis.
Uitdagingen: rijstemperatuur in november in een tent halen en behouden. Dit heb ik gedaan door een oude legerkist, waarin op ik een metalen bord een paar kooltjes uit het kampvuur gelegd heb (ecobrasa ) en het deeg afgedekt in metalen bak. Dan slaapzak eroverheen en prima temperatuur (niet gemeten).
Dan vlg dutch oven kookboek van Qvist.nl 21 kooltjes op de dutch oven, en 7 eronder (dit is aantal voor deze maat pan.) Pan goed heetmaken zo, en gerezen brood erin. na een uur was het klaar! Het ging geweldig! Geen enkel probleem, en na het bakken van het brood gebruikten we de dutch oven als soeppan, boven het vuur. Helemaal leuk...