Baksels van Vitamine C
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Vitamine C
Zo, dat zijn mooie broden
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Vitamine C
Mooie broden!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Thx. Levine bedankt voor het desem
Desem doet het echt super. In de koelkast blijft het zelfs nog even actief, dat deed mijn desem niet.
Desem doet het echt super. In de koelkast blijft het zelfs nog even actief, dat deed mijn desem niet.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Vitamine C
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Nog maar is een broodje naar recept van levine. Boek brood 2, brood zonder koortje dit keer
Uiteraard de desem variant. Super luchtig deegje geworden.
Uiteraard de desem variant. Super luchtig deegje geworden.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Vitamine C
Idd goed luchtig geworden
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Ben bezig om wat recepten uit het boek van issa niemeijer, Een boek over brood. Te leren/maken.
Issa werkt met weinig (instant) gist en lange rijstijden.
Het eerste recept is de Pave, deze wel aangepast naar grijsbrood. 20% volkoren meel en een bolvorm omdat ik een rijsmandje te kort heb om 3 pave te maken :S
De eerste poging met 0,2 % gist had te weinig ontwikkeling, deegtemperatuur was ongeveer 23 graden.
Aanpassing 2: 0,4 % gist zelfde rijstijden, deegtemperatuur ca 24/25 graden. Bulkrijs 4 uur, waarvan 1x omslaan na 3 uur.
Afwegen en opbollen. 15 minuten rust. Opmaken en narijs kamertemperatuur 1 uur. Daarna narijs in koelkast ca 20 uur.
Vanmiddag bak ik de broden, foto's volgen.
Issa werkt met weinig (instant) gist en lange rijstijden.
Het eerste recept is de Pave, deze wel aangepast naar grijsbrood. 20% volkoren meel en een bolvorm omdat ik een rijsmandje te kort heb om 3 pave te maken :S
De eerste poging met 0,2 % gist had te weinig ontwikkeling, deegtemperatuur was ongeveer 23 graden.
Aanpassing 2: 0,4 % gist zelfde rijstijden, deegtemperatuur ca 24/25 graden. Bulkrijs 4 uur, waarvan 1x omslaan na 3 uur.
Afwegen en opbollen. 15 minuten rust. Opmaken en narijs kamertemperatuur 1 uur. Daarna narijs in koelkast ca 20 uur.
Vanmiddag bak ik de broden, foto's volgen.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Broden zijn goed te eten, voor een gist brood goede smaak maar nog niet helemaal zoals ik ze wil. Kruim is nog een beetje te dicht, op de foto lijkt het steviger kruim maar bij andere snede meer open structuur.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Vitamine C
Broodjes zien er prima uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Dank je:)
Versie 3 staat in de koelkast:
Versie 0,4 % gist zelfde rijstijden, deegtemperatuur ca 24/25 graden. Bulkrijs 4 uur, waarvan 1x omslaan na 3 uur.
Afwegen en opbollen. 15 minuten rust. Opmaken en narijs kamertemperatuur 0 uur . Daarna narijs in koelkast ca 20 uur.
Aanpassing: geen narijs, (behalve koeling) en percentage water van 66% naar 72% verhoogd.
Versie 3 staat in de koelkast:
Versie 0,4 % gist zelfde rijstijden, deegtemperatuur ca 24/25 graden. Bulkrijs 4 uur, waarvan 1x omslaan na 3 uur.
Afwegen en opbollen. 15 minuten rust. Opmaken en narijs kamertemperatuur 0 uur . Daarna narijs in koelkast ca 20 uur.
Aanpassing: geen narijs, (behalve koeling) en percentage water van 66% naar 72% verhoogd.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Versie 3 foto's.Vitamine C schreef: ↑wo 05 okt 2022, 09:43 Dank je:)
Versie 3 staat in de koelkast:
Versie 0,4 % gist zelfde rijstijden, deegtemperatuur ca 24/25 graden. Bulkrijs 4 uur, waarvan 1x omslaan na 3 uur.
Afwegen en opbollen. 15 minuten rust. Opmaken en narijs kamertemperatuur 0 uur . Daarna narijs in koelkast ca 20 uur.
Aanpassing: geen narijs, (behalve koeling) en percentage water van 66% naar 72% verhoogd.
Smakelijk broodje. Ik zou graag nog wat meer openingen zien. Rijstijden ga ik nog iets verlengen/ of iets meer gist en dezelfde rijstijden...
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Baksels van Vitamine C
Desem batard nu aan het proberen uit het boek.
Eerste versie redelijk gelukt.
Versie die nu in koelkast staat 1, brood uur na vormen nog laten narijzen en 1 direct in koelkast. Kijken of het verschil te zien is. Verder ook iets volkoren en speltbloem toegevoegd.
Eerste versie redelijk gelukt.
Versie die nu in koelkast staat 1, brood uur na vormen nog laten narijzen en 1 direct in koelkast. Kijken of het verschil te zien is. Verder ook iets volkoren en speltbloem toegevoegd.