Vandaag afgetrapt met een tarwebrood met meergranen meel vd AH omdat het meel vd molen op is.
500 gram tarwemeel.
325 gr water van 28 graden
9 gr gist
10 gr zout
2 eetlepels arachide olie.
2 eetlepels honing
Eerst meel en 300 gr water gemengd en 20 minuten laten rusten.
De rest erbij gedaan 8 minuten gekneed.
Uurtje rijzen in een ingevette kom.
Busbroodje gevormd .
Bovenkant wat nat gespoten met water en door de granen gerold.
En nu rijst hij in een bakblik en ik ga proberen hierna een foto te plaatsen, eerst van voor het bakken en later van na het bakken,
Tarwebroodje
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Tarwebroodje
Voor het bakken,
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Tarwebroodje
Nu kwam ik er net pas achter dat ik al tijden steeds te weinig meel gebruik... :rofl:
Al doende leert men.
Ik pak steeds het recept met 500gr bloem maar ik las net dat ik de inhoud van mijn blik door 4 moet delen en dat als basis voor de hoeveelheid meel moet gebruiken.
Dat is 700 gram meel.
Nu weet ik gelijk waarom ik steeds de indruk heb dat mijn broden onvoldoende rijzen,.
Al doende leert men.
Ik pak steeds het recept met 500gr bloem maar ik las net dat ik de inhoud van mijn blik door 4 moet delen en dat als basis voor de hoeveelheid meel moet gebruiken.
Dat is 700 gram meel.
Nu weet ik gelijk waarom ik steeds de indruk heb dat mijn broden onvoldoende rijzen,.
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Tarwebroodje
Na het bakken.
Ben best tevreden hiermee, de oorzaak van het wat kleinere brood zit hem gewoon in de hoeveelheid meel.
Morgen begin ik eraan...
Ben best tevreden hiermee, de oorzaak van het wat kleinere brood zit hem gewoon in de hoeveelheid meel.
Morgen begin ik eraan...
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.