Fraaie reactie!Hoh Frens!! Jullie hebben wel erg grote eieren daar in eh...??
Was het moeilijk om er een eierdop bij te vinden??
Ga je em schilderen voor pasen...??
Eén ei genoeg voor al die prachtige broden denk ik nie??
Ik denk dat je voor het tweede deeg/brood wat liever geweest ben.. daarom zal ie groter zijn.. beetje meer praten volgende keer..
Maar ik denk dat velen zullen zeggen "ik heb er niet naast gestaan en dan is een oorzaak moeilijk aan te wijzen"..
Brood & Gebak van Frens
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood & Gebak van Frens
@Rick59
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood & Gebak van Frens
wat is je maat van je bussen?(staat vast al ergens maar kan het niet vinden )
Je kan ook een keer bv 1 bus later bakken, kijken wat het verschil oplevert.
Het recept van levine ook al keer geprobeerd, is wel goed recept
Je kan ook een keer bv 1 bus later bakken, kijken wat het verschil oplevert.
Het recept van levine ook al keer geprobeerd, is wel goed recept
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood & Gebak van Frens
Afmetingen:wat is je maat van je bussen?(staat vast al ergens maar kan het niet vinden )
30x11x8,5 =2805
30x9x8,5=2295
Inhoud:
2805 + 2295= 5100:2=2550 ml
2550 ml bakblik (inhoud water)
2550/5=510 gram meel
2550/3= 850 gram deeg
Dan loop je wel weerhet risico van overrijs, het deeg veerde nu al niet meer terug na 2e rijs van 60 min.Je kan ook een keer bv 1 bus later bakken, kijken wat het verschil oplevert.
Het brood smaakt heerlijk!Het recept van levine ook al keer geprobeerd, is wel goed recept
Ik vermoed dat een 100% volkoren (gist) brood niet veel hoger gaat worden zonder dope (broodverbeteraar). Hetzelfde recept met een desem even buiten beschouwing gelaten.
Maar ik had nu ook voor een ander recept gekozen (Volkorenbrood van Levine) en dan maak je dat natuurlijk ook zo als het er staat en ga je niet zomaar weer direct van alles aanpassen en veranderen!
Het enige waaraan ik voor mijn gevoel nog wat zou kunnen sleutelen denk ik;
- gist verhogen (advies Bakker Gerrit)
- iets hogere hydratie
- iets kortere 2e rijs 30 à 40 min.
- heb ook nog een pizzasteen liggen (30x38x1cm), dat ik die op de gril (bol, vivo 1) ga leggen en mee voorverwarm om hierdoor wat meer ovenrijs te creëren!
Maar het gaat de goede kant op!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood & Gebak van Frens
Zoutienogbakken??
Stiekum alles alleen opeten denk ik...
Stiekum alles alleen opeten denk ik...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood & Gebak van Frens
Verdacht stil bij frens