Broodje van Sander
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Broodje van Sander
Gisteren de KA 7580 binnen gekregen en dat moest natuurlijk gelijk getest worden.
Recept van Levine gebruik voor 'bruin desembrood'. Wel 50% patentbloem en 50% volkoren meel.
Schema grotendeels aangehouden van de Perfect Loaf 'Simple Weekday Sourdough Bread'.
Recept van Levine gebruik voor 'bruin desembrood'. Wel 50% patentbloem en 50% volkoren meel.
Schema grotendeels aangehouden van de Perfect Loaf 'Simple Weekday Sourdough Bread'.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Broodje van Sander
Ik zie een mooi brood Sander!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Broodje van Sander
Inderdaad mooi brood. Ik ga de werkwijze is bekijken.
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Broodje van Sander
Ik heb de werkwijze en receptuur niet exact aangehouden, maar wel grotendeels.
Gisterochtend rond 8.00 uur heb ik 75 gr. desem ververst met 100 gr. bloem en 100 gr. water.
Na mijn werk rond 17.00 uur het deeg gemaakt (voor 2 broden):
- 200 gram actief desem
- 400 gram water
- 300 gram patentbloem
- 300 gram volkoren meel.
30 min. autolyse.
Vervolgens 12 gr. zout toegevoegd en in de machine het deeg gekneed totdat ik een mooi vliesje kon trekken.
1e rijs in combinatie met 3x stretch & fold (na 30 min / 60 min / 90 min) en in totaal 180 min laten rijzen.
Deeg vormen en 30 minuten laten rusten.
Deeg opbollen, in een rijsmandje en de koelkast in.
Vanmorgen rond 8.00 uur de oven in op een ovensteen met een mosselpan erover
(Het 2e deeg staat nog in de koelkast en bak ik vanavond)
Gisterochtend rond 8.00 uur heb ik 75 gr. desem ververst met 100 gr. bloem en 100 gr. water.
Na mijn werk rond 17.00 uur het deeg gemaakt (voor 2 broden):
- 200 gram actief desem
- 400 gram water
- 300 gram patentbloem
- 300 gram volkoren meel.
30 min. autolyse.
Vervolgens 12 gr. zout toegevoegd en in de machine het deeg gekneed totdat ik een mooi vliesje kon trekken.
1e rijs in combinatie met 3x stretch & fold (na 30 min / 60 min / 90 min) en in totaal 180 min laten rijzen.
Deeg vormen en 30 minuten laten rusten.
Deeg opbollen, in een rijsmandje en de koelkast in.
Vanmorgen rond 8.00 uur de oven in op een ovensteen met een mosselpan erover
(Het 2e deeg staat nog in de koelkast en bak ik vanavond)
- Inge
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: zo 02 feb 2020, 16:14
Re: Broodje van Sander
Ziet er goed uit!
Zie ook dat ik nog heel veel moet oefenenen mijn broodjes zijn nog niet zo mooi
Maar aan mijn apparaat zal het niet liggen
Zie ook dat ik nog heel veel moet oefenenen mijn broodjes zijn nog niet zo mooi
Maar aan mijn apparaat zal het niet liggen
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Broodje van Sander
Ook het 2e broodje is goed gelukt. Voor de 2e rijs heeft het deeg 19 uur in de koelkast gestaan.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Broodje van Sander
Binnenkant is goed, maar nog iets aan de kleffe kant. Smaak is top! Dit is gemaakt met meel en bloem uit de supermarkt. Vandaag meel en bloem van Hollandmeel binnengekregen (Patent Extra en Volkoren GLX). Ik ben benieuwd of dat het brood nog lekkerder en luchtiger maakt.
Vanmiddag nog snel Italiaanse bollen gemaakt. Of zoals mijn vriend zei: coronabollen
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Broodje van Sander
Bravo voor de bakker die italiaanse bollen in de aanbieding doet onder de naam Corona bol xd, Holland heeft een uitstekend aanbod aan meel en bloem, Zelf heb ik de T65 franse bloem van hun, Ik kan dat type wel aanraden voor franse baguettes of desem broden!. Volkoren bloem koop ik eigenlijk alleen maar bij de super omdat ik anders tientallen kilo,s bloem/meel heb liggenBakkerSander schreef: ↑wo 11 mar 2020, 20:12Binnenkant is goed, maar nog iets aan de kleffe kant. Smaak is top! Dit is gemaakt met meel en bloem uit de supermarkt. Vandaag meel en bloem van Hollandmeel binnengekregen (Patent Extra en Volkoren GLX). Ik ben benieuwd of dat het brood nog lekkerder en luchtiger maakt.
Vanmiddag nog snel Italiaanse bollen gemaakt. Of zoals mijn vriend zei: coronabollen
Passie voor de ambacht!.
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Broodje van Sander
Gisteren voor het eerst stokbrood gemaakt. Vrij goed gelukt voor een eerste keer.
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Broodje van Sander
En weer twee stuks desembroden met zonnebloem- en pompoenpitten. De ovenrijs blijf bij mij nog wat achter. Het lukt mij niet om goed stoom te creëeren in de oven. Morgen komt de Lodge 5qt pan binnen, dan zou het beter moeten lukken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Broodje van Sander
Ik bak zelf ook altijd in een dutch oven!. Werkt geweldig
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Broodje van Sander
Voor meer ovenrijs, iets eerder de oven in.... dus vormrijs iets korter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit