Vandaag weer een poging gewaagd om het meest simpele voor elkaar te krijgen.. witbrood.
Een beetje uit het boek van Levine en een beetje gepruts van mezelf.
Eerst 220 graden met een klein beetje stoom en daarna nog 20 minuten op 200 graden.
Morgen ga ik het proberen met iets meer stoom omdat ik denk dat de bovenkant iets te hard is gegaan.
Nu ik dit schrijf bedenk ik mij dat ik nog nieuwsgierig was naar de kern temperatuur... hopelijk vergeet ik die morgen niet te meten.
Ook vraag ik mij af hoe ik het brood moet bollen na de eerste rijs na het slaan van het deeg want dan is het al een groot plak deeg dat op mn werkblad ligt.
Hopelijk ga ik dat morgen ondervinden want ook dat was ik vergeten te doen voordat ik het deeg 20 minuten liet rusten.
Anyway.. hier de foto’s
Het gaat steeds beter
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Het gaat steeds beter
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Het gaat steeds beter
Vandaag twee broden gebakken.
De eerste was niet mooi gelukt.
Over de tweede ben ik erg nieuwsgierig naar het kruim maar dat resultaat laat nog even op zich wachten.
Een foto van het vliesje en het deeg na de eerste rijs: Daarna hoe het de bus in is gegaan en hoe het er uit is gekomen:
De eerste was niet mooi gelukt.
Over de tweede ben ik erg nieuwsgierig naar het kruim maar dat resultaat laat nog even op zich wachten.
Een foto van het vliesje en het deeg na de eerste rijs: Daarna hoe het de bus in is gegaan en hoe het er uit is gekomen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Het gaat steeds beter
Dnakjewel!
Ik heb nog een lange weg te gaan maar het deeg kneden lijkt wel al wat meer te lukken
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Het gaat steeds beter
Het gaat de goede kant op! Gewoon rustig doorgaan en vragen stellen. Komt goed.
Niet bij brood alleen....
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Het gaat steeds beter
Dankjewel!
Er zit momenteel een brood in de oven maar zie nu al dat het brood weer niet hoog wordt.
Ik ga het straks nog een keer proberen en zal uiteraard vragen blijven stellen.
Eerst maar eens kijken of het kruim weer zo compact is.
Er zit momenteel een brood in de oven maar zie nu al dat het brood weer niet hoog wordt.
Ik ga het straks nog een keer proberen en zal uiteraard vragen blijven stellen.
Eerst maar eens kijken of het kruim weer zo compact is.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.