Baksels van Erwin

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » wo 13 mei 2020, 11:46

In dit draadje zal ik regelmatig mijn baksels posten, te beginnen met 2 volkoren desems en een pruimenvlaai.
De desembroden zijn van ongezeefde volkorentarwe, zelf laten malen bij de molenaar in de buurt.
Deeg kort mengen met een houten lepel, autolyse en stretch & fold doen de rest.
Photo1300.jpg
Photo1302.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » ma 13 jul 2020, 12:52

Photo1416.jpg
Buiten de wekelijkse broden, gisteren 13 pizza's en 2 volk. gistbroden in 1 keer gebakken in de houtoven.
Helaas geen foto's van na het bakken, iets met sneeuw en zon................ :cool:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Rik59 » ma 13 jul 2020, 13:33

We zijn toch wel erg benieuwd naar foto's van die inpandige houtoven...
't moet een aardig apparaat zijn als je dat allemaal in 1 keer kwijt kan...

Laat em smaken Erwin :thumbup: :thumbup:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » ma 13 jul 2020, 21:50

Het is in één van de 3 houtovens waar ik af en toe kan bakken op locatie.
Mijn eigen keuken is nog lang niet af, en pas dan kan er begonnen worden aan de eigen houtoven.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 18 jul 2020, 13:32

Gisteren nog een paar pizza's en 2 volkoren broden met zaden gebakken in de houtoven, niet mijn eigen oven dus.
Photo1430.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » zo 20 sep 2020, 14:06

Zaterdag wat vlaaitjes en 2 volk. desembroden gebakken om mee te nemen naar een tuinfeestje op 1,5 m. afstand tot iedereen :roll:
Photo1596.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 330
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Erwin

Bericht door RedYssel » di 22 sep 2020, 18:30

Ziet er top uit vooral de pizza,s. Honger!.
Passie voor de ambacht!.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » zo 06 dec 2020, 21:58

Maar weer eens iets posten behalve de wekelijkse desem-volkoren broden.
Het zgn bietenbrood moest ik ook eens uitproberen, temeer daar ik zelf diverse bietensoorten teel.
Vooraf de bietenblokjes beetgaar gekookt, en het sap nog wat laten indikken.
Gekozen voor gist, maar volgende keer zeker icm desem. 1/3 volkoren, 2/3 tarwebloem, altijd zonnepit en lijnzaad.
Verder nog 2 pudding/kruimel vlaaitjes op verzoek.
Photo1708.jpg
Photo1710.jpg
Photo1713.jpg
Photo1705.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Bantam » zo 06 dec 2020, 22:41

Dat bietenbrood trekt mijn volle aandacht. :P
Het ziet er van binnen erg lekker uit. :thumbup:
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Rik59 » ma 07 dec 2020, 09:06

Ziet er fraai uit Erwin...

Biet al een paar keer gemaakt... kan ook met rauwe biet (geraspt) en spekjes...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » ma 07 dec 2020, 11:05

Thanxs heren, en spekjes toevoegen is idd een goede tip.
De eerste en tweede rijs was bijzonder goed, waarschijnlijk door azijn en suiker in het bietensap.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » wo 03 feb 2021, 14:25

Weer eens een paar baksels posten.
Photo1741.jpg
Photo1770.jpg
Tarte aux citron
Photo1765.jpg
Andere bloem uitgeprobeerd voor pizzadeeg.....mwahhhh....
Photo1769.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Bantam » do 04 feb 2021, 00:12

Allemaal lekkere lekkernijen. :thumbup:
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 06 mar 2021, 11:38

Noknead desemvolkoren met zonnepit, gebroken en heel lijnzaad,
Photo1781.jpg
en rijstevlaai van rauwe melk,
Photo1784.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Victory
Opboller
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Victory » za 06 mar 2021, 12:26

Ziet er lekker uit Erwin!

Wat is jouw recept voor rijstevlaai?
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 06 mar 2021, 20:06

Per liter rauwe melk 135 gr. risottorijst en 175 gr. suiker toevoegen. Bij volle melk voeg ik half pakje slagroom toe.
Vandaag gekookt met kaneelpijpje, maar meestal met hele vanillepeul.
Binden met 1 heelei. Voor het bakken afstrijken met eidooier om een mooie huid te krijgen.
Electr. bakken op 225 graden voor rond de 25 minuten. Succes !

Gebruikersavatar
Victory
Opboller
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Victory » za 06 mar 2021, 21:38

Bedankt Erwin!
Maar uhm hoe lang jij je de rijst? :D
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 06 mar 2021, 22:28

Rond de 45 minuten, maar laag opzetten. De gaarheid van de korrel geeft de tijd aan. Andere rijstsoorten worden intussen vaak melig.
Eerst met gesloten deksel, later roerend zonder deksel zodat voldoende vocht kan verdampen.
Bij gewenste dikte vuur uitzetten en af en toe roeren om velvorming te voorkomen, of afdekken met folie.
Nachtje in de koelkast en voor gebruik een heelei eronder mengen met de hand. (1 ei per liter melk)
Gewoon een paar keer proberen. Een goede rijstevlaai is baveuse aan de punt. Bij het aansnijden loopt de punt ietsje uit.
Er is al een groot verschil hier in de regio tussen plaatselijke rijstevlaai, de Belgische, en de Duitse.
Ik zie de vlaaien wel voorbij komen in je topic :idea:

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Baksels van Erwin

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 27 mar 2021, 22:17

Halfvolkorendesem brood gebakken, en 2 vlaaien, kersenkruimel en pruimenvlaai.
Photo1802.jpg
Photo1803.jpg
Photo1808.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Erwin

Bericht door hjeverts » zo 28 mar 2021, 08:39

Mooie desembroden Erwin!

De vlaaien zien er ook weer lekker uit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Plaats reactie