Baksels van Erwin
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Baksels van Erwin
In dit draadje zal ik regelmatig mijn baksels posten, te beginnen met 2 volkoren desems en een pruimenvlaai.
De desembroden zijn van ongezeefde volkorentarwe, zelf laten malen bij de molenaar in de buurt.
Deeg kort mengen met een houten lepel, autolyse en stretch & fold doen de rest.
De desembroden zijn van ongezeefde volkorentarwe, zelf laten malen bij de molenaar in de buurt.
Deeg kort mengen met een houten lepel, autolyse en stretch & fold doen de rest.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Helaas geen foto's van na het bakken, iets met sneeuw en zon................
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Baksels van Erwin
We zijn toch wel erg benieuwd naar foto's van die inpandige houtoven...
't moet een aardig apparaat zijn als je dat allemaal in 1 keer kwijt kan...
Laat em smaken Erwin
't moet een aardig apparaat zijn als je dat allemaal in 1 keer kwijt kan...
Laat em smaken Erwin
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Het is in één van de 3 houtovens waar ik af en toe kan bakken op locatie.
Mijn eigen keuken is nog lang niet af, en pas dan kan er begonnen worden aan de eigen houtoven.
Mijn eigen keuken is nog lang niet af, en pas dan kan er begonnen worden aan de eigen houtoven.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Gisteren nog een paar pizza's en 2 volkoren broden met zaden gebakken in de houtoven, niet mijn eigen oven dus.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Zaterdag wat vlaaitjes en 2 volk. desembroden gebakken om mee te nemen naar een tuinfeestje op 1,5 m. afstand tot iedereen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Maar weer eens iets posten behalve de wekelijkse desem-volkoren broden.
Het zgn bietenbrood moest ik ook eens uitproberen, temeer daar ik zelf diverse bietensoorten teel.
Vooraf de bietenblokjes beetgaar gekookt, en het sap nog wat laten indikken.
Gekozen voor gist, maar volgende keer zeker icm desem. 1/3 volkoren, 2/3 tarwebloem, altijd zonnepit en lijnzaad.
Verder nog 2 pudding/kruimel vlaaitjes op verzoek.
Het zgn bietenbrood moest ik ook eens uitproberen, temeer daar ik zelf diverse bietensoorten teel.
Vooraf de bietenblokjes beetgaar gekookt, en het sap nog wat laten indikken.
Gekozen voor gist, maar volgende keer zeker icm desem. 1/3 volkoren, 2/3 tarwebloem, altijd zonnepit en lijnzaad.
Verder nog 2 pudding/kruimel vlaaitjes op verzoek.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Baksels van Erwin
Dat bietenbrood trekt mijn volle aandacht.
Het ziet er van binnen erg lekker uit.
Het ziet er van binnen erg lekker uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Baksels van Erwin
Ziet er fraai uit Erwin...
Biet al een paar keer gemaakt... kan ook met rauwe biet (geraspt) en spekjes...
Biet al een paar keer gemaakt... kan ook met rauwe biet (geraspt) en spekjes...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Thanxs heren, en spekjes toevoegen is idd een goede tip.
De eerste en tweede rijs was bijzonder goed, waarschijnlijk door azijn en suiker in het bietensap.
De eerste en tweede rijs was bijzonder goed, waarschijnlijk door azijn en suiker in het bietensap.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Weer eens een paar baksels posten.
Tarte aux citron Andere bloem uitgeprobeerd voor pizzadeeg.....mwahhhh....
Tarte aux citron Andere bloem uitgeprobeerd voor pizzadeeg.....mwahhhh....
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Baksels van Erwin
Allemaal lekkere lekkernijen.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Noknead desemvolkoren met zonnepit, gebroken en heel lijnzaad,
en rijstevlaai van rauwe melk,
en rijstevlaai van rauwe melk,
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Baksels van Erwin
Ziet er lekker uit Erwin!
Wat is jouw recept voor rijstevlaai?
Wat is jouw recept voor rijstevlaai?
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Per liter rauwe melk 135 gr. risottorijst en 175 gr. suiker toevoegen. Bij volle melk voeg ik half pakje slagroom toe.
Vandaag gekookt met kaneelpijpje, maar meestal met hele vanillepeul.
Binden met 1 heelei. Voor het bakken afstrijken met eidooier om een mooie huid te krijgen.
Electr. bakken op 225 graden voor rond de 25 minuten. Succes !
Vandaag gekookt met kaneelpijpje, maar meestal met hele vanillepeul.
Binden met 1 heelei. Voor het bakken afstrijken met eidooier om een mooie huid te krijgen.
Electr. bakken op 225 graden voor rond de 25 minuten. Succes !
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Baksels van Erwin
Bedankt Erwin!
Maar uhm hoe lang jij je de rijst?
Maar uhm hoe lang jij je de rijst?
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Rond de 45 minuten, maar laag opzetten. De gaarheid van de korrel geeft de tijd aan. Andere rijstsoorten worden intussen vaak melig.
Eerst met gesloten deksel, later roerend zonder deksel zodat voldoende vocht kan verdampen.
Bij gewenste dikte vuur uitzetten en af en toe roeren om velvorming te voorkomen, of afdekken met folie.
Nachtje in de koelkast en voor gebruik een heelei eronder mengen met de hand. (1 ei per liter melk)
Gewoon een paar keer proberen. Een goede rijstevlaai is baveuse aan de punt. Bij het aansnijden loopt de punt ietsje uit.
Er is al een groot verschil hier in de regio tussen plaatselijke rijstevlaai, de Belgische, en de Duitse.
Ik zie de vlaaien wel voorbij komen in je topic
Eerst met gesloten deksel, later roerend zonder deksel zodat voldoende vocht kan verdampen.
Bij gewenste dikte vuur uitzetten en af en toe roeren om velvorming te voorkomen, of afdekken met folie.
Nachtje in de koelkast en voor gebruik een heelei eronder mengen met de hand. (1 ei per liter melk)
Gewoon een paar keer proberen. Een goede rijstevlaai is baveuse aan de punt. Bij het aansnijden loopt de punt ietsje uit.
Er is al een groot verschil hier in de regio tussen plaatselijke rijstevlaai, de Belgische, en de Duitse.
Ik zie de vlaaien wel voorbij komen in je topic
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Halfvolkorendesem brood gebakken, en 2 vlaaien, kersenkruimel en pruimenvlaai.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Baksels van Erwin
Mooie desembroden Erwin!
De vlaaien zien er ook weer lekker uit
De vlaaien zien er ook weer lekker uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Baksels van Erwin
Nog steeds dezelfde desembroden 2x per week, alleen nu met 15% roggemeel.
Verder maar meel-en bloemvoorraad aanleggen voor het geval dat
Verder maar meel-en bloemvoorraad aanleggen voor het geval dat
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.