Pagina 1 van 1

Baksels van Erwin

Geplaatst: wo 13 mei 2020, 11:46
door Kneedhaak 2.0
In dit draadje zal ik regelmatig mijn baksels posten, te beginnen met 2 volkoren desems en een pruimenvlaai.
De desembroden zijn van ongezeefde volkorentarwe, zelf laten malen bij de molenaar in de buurt.
Deeg kort mengen met een houten lepel, autolyse en stretch & fold doen de rest.
Photo1300.jpg
Photo1302.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: ma 13 jul 2020, 12:52
door Kneedhaak 2.0
Photo1416.jpg
Buiten de wekelijkse broden, gisteren 13 pizza's en 2 volk. gistbroden in 1 keer gebakken in de houtoven.
Helaas geen foto's van na het bakken, iets met sneeuw en zon................ :cool:

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: ma 13 jul 2020, 13:33
door Rik59
We zijn toch wel erg benieuwd naar foto's van die inpandige houtoven...
't moet een aardig apparaat zijn als je dat allemaal in 1 keer kwijt kan...

Laat em smaken Erwin :thumbup: :thumbup:

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: ma 13 jul 2020, 21:50
door Kneedhaak 2.0
Het is in één van de 3 houtovens waar ik af en toe kan bakken op locatie.
Mijn eigen keuken is nog lang niet af, en pas dan kan er begonnen worden aan de eigen houtoven.

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 18 jul 2020, 13:32
door Kneedhaak 2.0
Gisteren nog een paar pizza's en 2 volkoren broden met zaden gebakken in de houtoven, niet mijn eigen oven dus.
Photo1430.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: zo 20 sep 2020, 14:06
door Kneedhaak 2.0
Zaterdag wat vlaaitjes en 2 volk. desembroden gebakken om mee te nemen naar een tuinfeestje op 1,5 m. afstand tot iedereen :roll:
Photo1596.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: di 22 sep 2020, 18:30
door RedYssel
Ziet er top uit vooral de pizza,s. Honger!.

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: zo 06 dec 2020, 21:58
door Kneedhaak 2.0
Maar weer eens iets posten behalve de wekelijkse desem-volkoren broden.
Het zgn bietenbrood moest ik ook eens uitproberen, temeer daar ik zelf diverse bietensoorten teel.
Vooraf de bietenblokjes beetgaar gekookt, en het sap nog wat laten indikken.
Gekozen voor gist, maar volgende keer zeker icm desem. 1/3 volkoren, 2/3 tarwebloem, altijd zonnepit en lijnzaad.
Verder nog 2 pudding/kruimel vlaaitjes op verzoek.
Photo1708.jpg
Photo1710.jpg
Photo1713.jpg
Photo1705.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: zo 06 dec 2020, 22:41
door Bantam
Dat bietenbrood trekt mijn volle aandacht. :P
Het ziet er van binnen erg lekker uit. :thumbup:

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: ma 07 dec 2020, 09:06
door Rik59
Ziet er fraai uit Erwin...

Biet al een paar keer gemaakt... kan ook met rauwe biet (geraspt) en spekjes...

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: ma 07 dec 2020, 11:05
door Kneedhaak 2.0
Thanxs heren, en spekjes toevoegen is idd een goede tip.
De eerste en tweede rijs was bijzonder goed, waarschijnlijk door azijn en suiker in het bietensap.

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: wo 03 feb 2021, 14:25
door Kneedhaak 2.0
Weer eens een paar baksels posten.
Photo1741.jpg
Photo1770.jpg
Tarte aux citron
Photo1765.jpg
Andere bloem uitgeprobeerd voor pizzadeeg.....mwahhhh....
Photo1769.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: do 04 feb 2021, 00:12
door Bantam
Allemaal lekkere lekkernijen. :thumbup:

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 06 mar 2021, 11:38
door Kneedhaak 2.0
Noknead desemvolkoren met zonnepit, gebroken en heel lijnzaad,
Photo1781.jpg
en rijstevlaai van rauwe melk,
Photo1784.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 06 mar 2021, 12:26
door Victory
Ziet er lekker uit Erwin!

Wat is jouw recept voor rijstevlaai?

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 06 mar 2021, 20:06
door Kneedhaak 2.0
Per liter rauwe melk 135 gr. risottorijst en 175 gr. suiker toevoegen. Bij volle melk voeg ik half pakje slagroom toe.
Vandaag gekookt met kaneelpijpje, maar meestal met hele vanillepeul.
Binden met 1 heelei. Voor het bakken afstrijken met eidooier om een mooie huid te krijgen.
Electr. bakken op 225 graden voor rond de 25 minuten. Succes !

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 06 mar 2021, 21:38
door Victory
Bedankt Erwin!
Maar uhm hoe lang jij je de rijst? :D

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 06 mar 2021, 22:28
door Kneedhaak 2.0
Rond de 45 minuten, maar laag opzetten. De gaarheid van de korrel geeft de tijd aan. Andere rijstsoorten worden intussen vaak melig.
Eerst met gesloten deksel, later roerend zonder deksel zodat voldoende vocht kan verdampen.
Bij gewenste dikte vuur uitzetten en af en toe roeren om velvorming te voorkomen, of afdekken met folie.
Nachtje in de koelkast en voor gebruik een heelei eronder mengen met de hand. (1 ei per liter melk)
Gewoon een paar keer proberen. Een goede rijstevlaai is baveuse aan de punt. Bij het aansnijden loopt de punt ietsje uit.
Er is al een groot verschil hier in de regio tussen plaatselijke rijstevlaai, de Belgische, en de Duitse.
Ik zie de vlaaien wel voorbij komen in je topic :idea:

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: za 27 mar 2021, 22:17
door Kneedhaak 2.0
Halfvolkorendesem brood gebakken, en 2 vlaaien, kersenkruimel en pruimenvlaai.
Photo1802.jpg
Photo1803.jpg
Photo1808.jpg

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: zo 28 mar 2021, 08:39
door hjeverts
Mooie desembroden Erwin!

De vlaaien zien er ook weer lekker uit :)

Re: Baksels van Erwin

Geplaatst: zo 13 mar 2022, 21:17
door Kneedhaak 2.0
Nog steeds dezelfde desembroden 2x per week, alleen nu met 15% roggemeel.
Verder maar meel-en bloemvoorraad aanleggen voor het geval dat :?
20220227_170935.jpg
20220305_155814.jpg
20220313_142301.jpg