Baksels van Anke
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Baksels van Anke
Hier wil ik mijn baksels laten zien.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Krentenbrood
Krentenbrood van de website van Levine.
Ik heb ongeveer 200 gram rozijnen en 100 gram krenten gebruikt.
Ik heb ongeveer 200 gram rozijnen en 100 gram krenten gebruikt.
Laatst gewijzigd door Anke op wo 02 sep 2020, 14:30, 3 keer totaal gewijzigd.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Vloerbrood
Volkoren vloerbrood met het recept van Petraskeukenpraat.
Laatst gewijzigd door Anke op wo 02 sep 2020, 14:31, 2 keer totaal gewijzigd.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Meringuetaart
Meringuetaart met aardbeien en slagroom met het recept van Carola bakt zoethoudertje.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Baksels van Anke
Een Pavlova met drie verdiepingen... fraai hoor....
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Kleine knoop broodjes volgens de recepten van Laura's Bakery & Uit de keuken van Levine.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Lekker hoor allemaal .
Tip: als ik naar je foto's kijk dan denk ik dat je het deeg beter/langer moet kneden. En wat voor bloem/meel gebruik je?
Tip: als ik naar je foto's kijk dan denk ik dat je het deeg beter/langer moet kneden. En wat voor bloem/meel gebruik je?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Ik ga het eens proberen om langer te kneden, ik twijfel nu altijd als ik een vliesje maak. Wordt het dan luchtiger?
Ik gebruik huismerk tarwebloem van de AH. Ik heb nu ook de volkoren versie voor de volkoren broden.
Ik gebruik huismerk tarwebloem van de AH. Ik heb nu ook de volkoren versie voor de volkoren broden.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Met betere bloem krijg je ook een beter resultaat. De bloem en meel van AH is leuk om mee te beginnen maar niet de beste bloem.
Vliesje trekken
Vliesje trekken
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Bedankt voor je filmpje, ik zie dat ik veel verder moet kneden dan ik deed!
Ik heb nu patentbloem gekocht en als ik in de buurt van een molen ben dan ga ik kijken of ik daar goede bloem kan kopen.
Ik heb nu patentbloem gekocht en als ik in de buurt van een molen ben dan ga ik kijken of ik daar goede bloem kan kopen.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Mini stolletjes (recept Laura 's bakery).
Ik had nog een beetje spijs over, dus 4 stolletjes met spijs en 4 zonder.
Ik had nog een beetje spijs over, dus 4 stolletjes met spijs en 4 zonder.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Baksels van Anke
Met iets dunnere rolletjes spijs had je ze wellicht alle acht gevuld...
Je hebt nog even tot kerst... dus nog een paar keer en.... de poging telt
De sportschool niet vergeten!!
Je hebt nog even tot kerst... dus nog een paar keer en.... de poging telt
De sportschool niet vergeten!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Baksels van Anke
Ziet er goed uit!. Wat je nog kunt doen om iets meer glans op de knnopjes te krijgen is direct na het bakken iets nevelen met een plantenspuit!. Dit doen wij in de bakkerij op het werk ook met grootbrood en bolletjes!.
Groeten Red!
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Quichedeeg gemaakt (recept uit de boodschappen).
Eerst een gerookte zalm, bloemkool en broccoli quiche (recept uit de margriet), de volgende dag mini quiches met restjes uit de koelkast (eigen recept). Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Eerst een gerookte zalm, bloemkool en broccoli quiche (recept uit de margriet), de volgende dag mini quiches met restjes uit de koelkast (eigen recept). Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Zachte witte bolletjes (recept van Levine).
Het kneden en bakken gaat steeds beter, ook 'gewone' busbroden en vloerbrood. Ik heb al veel geleerd van dit forum! Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Het kneden en bakken gaat steeds beter, ook 'gewone' busbroden en vloerbrood. Ik heb al veel geleerd van dit forum! Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Ziet er prachtig uit!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Baksels van Anke
Ziet er top uit!. Heb zelf wel eens quiches gemaakt met getoerd gerezen deg (croisantjes deeg). Dat was ook erg lekker!.
Passie voor de ambacht!.
- masrya
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 19
- Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57
Re: Baksels van Anke
Ziet er mooi uit!
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Dankjewel!RedYssel schreef:Ziet er top uit!. Heb zelf wel eens quiches gemaakt met getoerd gerezen deg (croisantjes deeg). Dat was ook erg lekker!.
Een getoerd deeg staat ook nog op mijn lijstje met wat ik eens wil maken.
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Dankjewel. Het is erg leuk om te maken!masrya schreef:Ziet er mooi uit!
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Volkoren vloerbrood (recept van Petraskeukenpraat).
Mijn eerste keer brood inkerven, ik zie dat ik nog voorzichtig ben geweest.
Na het zien van de broden van oa Red en Jay-R wil ik hier ook mee gaan beginnen.
Mijn eerste keer brood inkerven, ik zie dat ik nog voorzichtig ben geweest.
Na het zien van de broden van oa Red en Jay-R wil ik hier ook mee gaan beginnen.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Baksels van Anke
Hey Anke leuk dat je ook met insnijden bent begonnen!. Je laatste brood oogt me een beetje vlak!. Wat is je werkwijze ?. Ik werk zelf altijd met een koude narijs van circa 90 minuten en bak dan regstreeks uit de koelkast!. Het deeg heeft zo meer tijd om ovenrijs te krijgen en ook de snedes komen hierdoor beter uit!. Ook moet ik zeggen dat ik echt maar heel oppervlakkig snijd dus ook totaal niet diep!. Als je echte kleine sier snedes wilt hebben zul je ook met grotere snedes elders moeten werken!. De sneden sturen namelijk de ovenrijs en je creëert door de inkepingen zwakke plekken waar het deeg naar toe groeit!. Ook zijn mijn degen nat met minimaal 70 tot 80% water ligt eraan of dit wit tarwe of volkoren is. Het deeg fold ik 3 keer om!.
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Mijn brood was ingezakt, ik was vergeten de oven voor te verwarmen (in gedachten bij het snijden), dus het heeft helaas moeten wachten.
Smaak was gelukkig nog goed en weer wat geleerd!
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Smaak was gelukkig nog goed en weer wat geleerd!
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Fries suikerbrood (recept van marielleindekeuken.nl).
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Bruin vloerbrood (recept van Bartbakt.nl).
Voor het eerst met een autolyse stap gebakken.
Ik heb het deeg de eerste keer in tweeën verdeeld, vandaag een groter brood gebakken.
Voor het eerst met een autolyse stap gebakken.
Ik heb het deeg de eerste keer in tweeën verdeeld, vandaag een groter brood gebakken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- masrya
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 19
- Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57
Re: Baksels van Anke
Zien er mooi uit!
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Dankjewel! Ze smaakten goed.masrya schreef:Zien er mooi uit!
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Knip bruin
Franse tarwebloem t65 65%,
Volkorenbloem 35%,
Water 65%,
Droge gist 1,5%,
Zout 1,8%
Franse tarwebloem t65 65%,
Volkorenbloem 35%,
Water 65%,
Droge gist 1,5%,
Zout 1,8%
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Baksels van Anke
Lijkt me een lekker broodje! Misschien een idee wat ik persoonlijk altijd fijn/lekker vind. 3% Olijfolie toevoegen, ik merk dat hij dan iets malser is en dat ik hem wat langer kan bewaren Ik reken de olijfolie trouwens niet mee in de hydratatie.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Voor de houdbaarheid hoef ik niets te veranderen, gisteravond gebakken en nu alweer op!
Waar normaal 2 broden in 3 dagen opgaan, is het met zelfgebakken brood zelfs 1 brood per dag...
Waar normaal 2 broden in 3 dagen opgaan, is het met zelfgebakken brood zelfs 1 brood per dag...
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Vanmiddag heb ik voor het eerst stokbroden (recept Bartbakt.nl) gebakken.
Voor het avondeten gegeten met kruidenboter (peterselie, bieslook, knoflook en citroen) en tomatensoep (verspakket AH) .
Voor het avondeten gegeten met kruidenboter (peterselie, bieslook, knoflook en citroen) en tomatensoep (verspakket AH) .
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Baksels van Anke
Goedzo! Het was ook alleen maar een suggestie haha. Brood moet je natuurlijk altijd bakken zoals je het zelf het lekkerste vindt
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Als je aan deze bloem/meel van de AHLevinebaktbrood schreef: ↑di 08 sep 2020, 11:41 Met betere bloem krijg je ook een beter resultaat. De bloem en meel van AH is leuk om mee te beginnen maar niet de beste bloem.
wat Tarwegluten toevoegt, wordt de bakaard hiervan aanmerkelijk verbeterd.
Gebruik hiervan 2-3 % (= 20-30 gram/kilo) En ga voor je recepten uit van 100 % bloem/meel.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Bedankt voor jullie tips!
Ik ben na het advies van Levine gaan kijken of er betere / andere meelsoorten zijn. Ik heb nu al 2 keer een bestelling bij Bouwhuis gedaan en daar meel van molen de Hoop gekocht. Nu gaat mijn gebakken brood nog sneller op
Ik ben qua 'gewoon brood' recept teruggegaan naar een heel basic recept met alleen meel, water, zout en gist, hiermee ben ik nu aan het varieren door er langzaam meer water bij te doen en bijv rijsmandjes te gebruiken.
@bakkrijremon en @bakplaat, als ik dit (en het inkerven waar ik nog steeds moeite mee heb) onder de knie heb, dan ga ik me zeker verdiepen in toevoegingen. Naast olie voor smeuigheid en de broodverbeteraar voor de gaten wil ik ook gaan 'spelen' met pitten en zaden.
Ik ben na het advies van Levine gaan kijken of er betere / andere meelsoorten zijn. Ik heb nu al 2 keer een bestelling bij Bouwhuis gedaan en daar meel van molen de Hoop gekocht. Nu gaat mijn gebakken brood nog sneller op
Ik ben qua 'gewoon brood' recept teruggegaan naar een heel basic recept met alleen meel, water, zout en gist, hiermee ben ik nu aan het varieren door er langzaam meer water bij te doen en bijv rijsmandjes te gebruiken.
@bakkrijremon en @bakplaat, als ik dit (en het inkerven waar ik nog steeds moeite mee heb) onder de knie heb, dan ga ik me zeker verdiepen in toevoegingen. Naast olie voor smeuigheid en de broodverbeteraar voor de gaten wil ik ook gaan 'spelen' met pitten en zaden.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Wat broden van de afgelopen dagen.
Het volkoren brood en het maisbrood zijn volgens het recept uit de broodbijbel.
Het rozijnenbrood was een heel snel baksel volgens itsnotaboutcooking.nl. Deze laatste heb ik wel een paar minuten langer in de oven gehad.
Het volkoren brood en het maisbrood zijn volgens het recept uit de broodbijbel.
Het rozijnenbrood was een heel snel baksel volgens itsnotaboutcooking.nl. Deze laatste heb ik wel een paar minuten langer in de oven gehad.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Je bent lekker bezig! Er wordt lekker gegeten bij jullie!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Weer wat gebakken en dingen uitgeprobeerd.
Een 6-vlechtbrood 100% tarwebloem met 65% hydratatie (melk)
Een pompoenvorm maisbrood (30% maismeel, 70% tarwebloem met 60% hydratatie en 10% verbeteraar), het was de eerste keer dat ik verbeteraar gebruikte, ik moet de volgende keer de rijstijd iets inkorten, want hij zakte wat in. Toch nog een redelijke pompoenvorm
Twee bruine broden van hetzelfde deeg (30% bloem, 70% volkorenmeel, 65% hydratatie), 1 als vloerbrood en 1 als busbrood. Ik wilde kijken wat de verschillen zouden zijn, maar qua brood en smaak weinig verschil: beide goed voor een 'dagelijks' brood.
Een 6-vlechtbrood 100% tarwebloem met 65% hydratatie (melk)
Een pompoenvorm maisbrood (30% maismeel, 70% tarwebloem met 60% hydratatie en 10% verbeteraar), het was de eerste keer dat ik verbeteraar gebruikte, ik moet de volgende keer de rijstijd iets inkorten, want hij zakte wat in. Toch nog een redelijke pompoenvorm
Twee bruine broden van hetzelfde deeg (30% bloem, 70% volkorenmeel, 65% hydratatie), 1 als vloerbrood en 1 als busbrood. Ik wilde kijken wat de verschillen zouden zijn, maar qua brood en smaak weinig verschil: beide goed voor een 'dagelijks' brood.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksels van Anke
Lekker gebakken Anke!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Nu de basis beter gaat, ga ik verder met uitproberen :
Bruin brood (70% volkorenmeel, 30% tarwebloem, 65% hydratatie) in 2 maten bakblik, een grotere van 1,4 liter en verdeeld over 2 kleinere van 0,9 liter. Ik was benieuwd wat het effect van de maat blik zou zijn, omdat ik het gevoel had dat ik te weinig deeg in mijn blik deed. Het is inderdaad beter met ca 850 gram deeg in het 1,4 liter blik.
Mijn eerste toevoeging van zaden. Een pompoenbrood volgens het recept van Levine. Het was goed gelukt en heel snel op!
Een maisbrood met 3 soorten meel: 30% maismeel, 50% tarwebloem en 20% volkorentarwemeel
Bruin brood (70% volkorenmeel, 30% tarwebloem, 65% hydratatie) in 2 maten bakblik, een grotere van 1,4 liter en verdeeld over 2 kleinere van 0,9 liter. Ik was benieuwd wat het effect van de maat blik zou zijn, omdat ik het gevoel had dat ik te weinig deeg in mijn blik deed. Het is inderdaad beter met ca 850 gram deeg in het 1,4 liter blik.
Mijn eerste toevoeging van zaden. Een pompoenbrood volgens het recept van Levine. Het was goed gelukt en heel snel op!
Een maisbrood met 3 soorten meel: 30% maismeel, 50% tarwebloem en 20% volkorentarwemeel
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Een paar vrije dagen gehad met wat tijd om te bakken.
De rozijnenbollen, hamburgerbroodjes en tijgerbrood komen van de mooie receptenlijst op de website van Levine.
Het meergranen knipbrood komt van de site van Xandrabaktbrood, het volkoren vloerbrood van broodsmakelijk.nl
Daarna een maisbrood naar eigen aanpassing (42% mais, 58 % T65)
Het tomaat -kaasbrood is van een broodmix die ik bij de molen in santpoort kocht.
De rozijnenbollen, hamburgerbroodjes en tijgerbrood komen van de mooie receptenlijst op de website van Levine.
Het meergranen knipbrood komt van de site van Xandrabaktbrood, het volkoren vloerbrood van broodsmakelijk.nl
Daarna een maisbrood naar eigen aanpassing (42% mais, 58 % T65)
Het tomaat -kaasbrood is van een broodmix die ik bij de molen in santpoort kocht.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Anke op zo 15 nov 2020, 20:48, 1 keer totaal gewijzigd.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Dankjewel!
Ik begin er steeds meer lol in te krijgen! Ook meer gevoel voor het deeg, ik merk steeds beter wanneer het lang genoeg gerezen heeft.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 268
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Die zijn allemaal mooi.
Lekkere collectie.
Lekkere collectie.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Baksels van Anke
Ik heb afgelopen weken weer aardig wat gebakken.
Verschillende broden (niet alles op de foto), ook wat lekkere dingen.
Zachte bruine bolletjes (marielleindekeuken.nl/2019/01/26/zachte-bruine-puntjes/). Ze waren erg lekker en snel op!
Een probeersel: Knackebrod (lekkertafelen.nl/recepten/ontbijt-en-lunch/knackebrod-maak-zelf/). Ik had geen rogge, dus ik ging op zoek naar knackebrod van tarwe. De smaak was wel goed, maar ik moet het de volgende keer nog dunner uitrollen en waarschijnlijk langer (op lagere temp) bakken.
Een maisbrood en bruin vloerbrood (al aangesneden ). Het maisbrood is met 36% mais en 62% hydratatie (water en melk), het bruine brood is met 61% volkoren en 65% hydratatie.
Gevuld speculaas. Het spijs (1 portie ipv 1 ¼, gemaakt volgens rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-amandelspijs/) 2 dagen in de koelkast laten rusten, toen het speculaas gemaakt (rutgerbakt.nl/sinterklaas-recepten/recept-gevuld-speculaas/). Het was erg lekker, zeker een aanrader!
Tijgerbolletjes volgens het recept van de site van Levine, ik was alleen vergeten om het papje iets dunner te maken, maar wel een lekker knapperig korstje.
Deze broden maak ik geregeld en zijn een succes hier in huis. De rozijnenbolletjes van Marielle (marielleindekeuken.nl/2018/11/19/rozijnenbollen-of-krentenbollen/), het viergranenmeel brood volgens het recept van xandra bakt (www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/meergran ... t-de-oven/) en het pompoenpittenbrood van Levine.
Een probeersel nav een tv uitzending waar ik langs zapte: breekbrood van Max (www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-d ... reekbrood/ ), bij erwtensoep van een verspakket van de AH. Misschien een beetje rare combinatie (Italiaans gekruid brood) bij oerhollandse pot, maar wel lekker.
Verschillende broden (niet alles op de foto), ook wat lekkere dingen.
Zachte bruine bolletjes (marielleindekeuken.nl/2019/01/26/zachte-bruine-puntjes/). Ze waren erg lekker en snel op!
Een probeersel: Knackebrod (lekkertafelen.nl/recepten/ontbijt-en-lunch/knackebrod-maak-zelf/). Ik had geen rogge, dus ik ging op zoek naar knackebrod van tarwe. De smaak was wel goed, maar ik moet het de volgende keer nog dunner uitrollen en waarschijnlijk langer (op lagere temp) bakken.
Een maisbrood en bruin vloerbrood (al aangesneden ). Het maisbrood is met 36% mais en 62% hydratatie (water en melk), het bruine brood is met 61% volkoren en 65% hydratatie.
Gevuld speculaas. Het spijs (1 portie ipv 1 ¼, gemaakt volgens rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-amandelspijs/) 2 dagen in de koelkast laten rusten, toen het speculaas gemaakt (rutgerbakt.nl/sinterklaas-recepten/recept-gevuld-speculaas/). Het was erg lekker, zeker een aanrader!
Tijgerbolletjes volgens het recept van de site van Levine, ik was alleen vergeten om het papje iets dunner te maken, maar wel een lekker knapperig korstje.
Deze broden maak ik geregeld en zijn een succes hier in huis. De rozijnenbolletjes van Marielle (marielleindekeuken.nl/2018/11/19/rozijnenbollen-of-krentenbollen/), het viergranenmeel brood volgens het recept van xandra bakt (www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/meergran ... t-de-oven/) en het pompoenpittenbrood van Levine.
Een probeersel nav een tv uitzending waar ik langs zapte: breekbrood van Max (www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-d ... reekbrood/ ), bij erwtensoep van een verspakket van de AH. Misschien een beetje rare combinatie (Italiaans gekruid brood) bij oerhollandse pot, maar wel lekker.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Baksels van Anke
Mijn brood is wél lekker........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit