Baksels van Anke

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Hier wil ik mijn baksels laten zien.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Krentenbrood

Bericht door Anke »

Krentenbrood van de website van Levine.
Ik heb ongeveer 200 gram rozijnen en 100 gram krenten gebruikt.

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Anke op wo 02 sep 2020, 14:30, 3 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Vloerbrood

Bericht door Anke »

Volkoren vloerbrood met het recept van Petraskeukenpraat.

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Anke op wo 02 sep 2020, 14:31, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Ciabatta

Bericht door Anke »

Basis ciabatta van Jamie Oliver.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Anke op wo 02 sep 2020, 14:31, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Busbrood

Bericht door Anke »

Mini busbrood. Mix van de recepten van Rutger bakt en xandrabaktbrood.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Focaccia

Bericht door Anke »

Focaccia met recept van Rutger bakt.
DSC_2407.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Meringuetaart

Bericht door Anke »

Meringuetaart met aardbeien en slagroom met het recept van Carola bakt zoethoudertje.
DSC_2420.jpg
DSC_2422.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Anke

Bericht door Rik59 »

Een Pavlova met drie verdiepingen... fraai hoor....
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Kleine knoop broodjes volgens de recepten van Laura's Bakery & Uit de keuken van Levine.
DSC_2446.jpg
DSC_2445.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door Levinebaktbrood »

Lekker hoor allemaal :).

Tip: als ik naar je foto's kijk dan denk ik dat je het deeg beter/langer moet kneden. En wat voor bloem/meel gebruik je?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Ik ga het eens proberen om langer te kneden, ik twijfel nu altijd als ik een vliesje maak. Wordt het dan luchtiger?

Ik gebruik huismerk tarwebloem van de AH. Ik heb nu ook de volkoren versie voor de volkoren broden.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door Levinebaktbrood »

Met betere bloem krijg je ook een beter resultaat. De bloem en meel van AH is leuk om mee te beginnen maar niet de beste bloem.

Vliesje trekken
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Bedankt voor je filmpje, ik zie dat ik veel verder moet kneden dan ik deed!

Ik heb nu patentbloem gekocht en als ik in de buurt van een molen ben dan ga ik kijken of ik daar goede bloem kan kopen.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Mini stolletjes (recept Laura 's bakery).

Ik had nog een beetje spijs over, dus 4 stolletjes met spijs en 4 zonder.
DSC_2456.jpg
DSC_2457.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Anke

Bericht door Rik59 »

Met iets dunnere rolletjes spijs had je ze wellicht alle acht gevuld...
Je hebt nog even tot kerst... dus nog een paar keer en.... de poging telt :thumbup: :thumbup:

De sportschool niet vergeten!! :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Anke

Bericht door RedYssel »

Anke schreef: za 05 sep 2020, 14:11 Kleine knoop broodjes volgens de recepten van Laura's Bakery & Uit de keuken van Levine.
DSC_2446.jpg
DSC_2445.jpg
Ziet er goed uit!. Wat je nog kunt doen om iets meer glans op de knnopjes te krijgen is direct na het bakken iets nevelen met een plantenspuit!. Dit doen wij in de bakkerij op het werk ook met grootbrood en bolletjes!.

Groeten Red!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Quichedeeg gemaakt (recept uit de boodschappen).
Eerst een gerookte zalm, bloemkool en broccoli quiche (recept uit de margriet), de volgende dag mini quiches met restjes uit de koelkast (eigen recept).
DSC_2460.jpg
DSC_2463.jpg
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Zachte witte bolletjes (recept van Levine).

Het kneden en bakken gaat steeds beter, ook 'gewone' busbroden en vloerbrood. Ik heb al veel geleerd van dit forum!
DSC_2469.jpg
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door Jay-R »

Ziet er prachtig uit!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Anke

Bericht door RedYssel »

Ziet er top uit!. Heb zelf wel eens quiches gemaakt met getoerd gerezen deg (croisantjes deeg). Dat was ook erg lekker!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
masrya
Chef stoffer en blik
Berichten: 19
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57

Re: Baksels van Anke

Bericht door masrya »

Ziet er mooi uit!
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

RedYssel schreef:Ziet er top uit!. Heb zelf wel eens quiches gemaakt met getoerd gerezen deg (croisantjes deeg). Dat was ook erg lekker!.
Dankjewel!

Een getoerd deeg staat ook nog op mijn lijstje met wat ik eens wil maken.

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

masrya schreef:Ziet er mooi uit!
Dankjewel. Het is erg leuk om te maken!

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Volkoren vloerbrood (recept van Petraskeukenpraat).
Mijn eerste keer brood inkerven, ik zie dat ik nog voorzichtig ben geweest.
Na het zien van de broden van oa Red en Jay-R wil ik hier ook mee gaan beginnen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Anke

Bericht door RedYssel »

Hey Anke leuk dat je ook met insnijden bent begonnen!. Je laatste brood oogt me een beetje vlak!. Wat is je werkwijze ?. Ik werk zelf altijd met een koude narijs van circa 90 minuten en bak dan regstreeks uit de koelkast!. Het deeg heeft zo meer tijd om ovenrijs te krijgen en ook de snedes komen hierdoor beter uit!. Ook moet ik zeggen dat ik echt maar heel oppervlakkig snijd dus ook totaal niet diep!. Als je echte kleine sier snedes wilt hebben zul je ook met grotere snedes elders moeten werken!. De sneden sturen namelijk de ovenrijs en je creëert door de inkepingen zwakke plekken waar het deeg naar toe groeit!. Ook zijn mijn degen nat met minimaal 70 tot 80% water ligt eraan of dit wit tarwe of volkoren is. Het deeg fold ik 3 keer om!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Mijn brood was ingezakt, ik was vergeten de oven voor te verwarmen (in gedachten bij het snijden), dus het heeft helaas moeten wachten.
Smaak was gelukkig nog goed en weer wat geleerd!

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Fries suikerbrood (recept van marielleindekeuken.nl).
DSC_2480.jpg
DSC_2481.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Bruin vloerbrood (recept van Bartbakt.nl).
Voor het eerst met een autolyse stap gebakken.
Ik heb het deeg de eerste keer in tweeën verdeeld, vandaag een groter brood gebakken.
DSC_2484.jpg
DSC_2483.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
masrya
Chef stoffer en blik
Berichten: 19
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57

Re: Baksels van Anke

Bericht door masrya »

Zien er mooi uit!
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

masrya schreef:Zien er mooi uit!
Dankjewel! Ze smaakten goed.


Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Knip bruin

Franse tarwebloem t65 65%,
Volkorenbloem 35%,
Water 65%,
Droge gist 1,5%,
Zout 1,8%
DSC_2498.jpg
DSC_2500.jpg


Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 60
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Anke

Bericht door bakkerijremon »

Lijkt me een lekker broodje! Misschien een idee wat ik persoonlijk altijd fijn/lekker vind. 3% Olijfolie toevoegen, ik merk dat hij dan iets malser is en dat ik hem wat langer kan bewaren :thumbup: Ik reken de olijfolie trouwens niet mee in de hydratatie.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Voor de houdbaarheid hoef ik niets te veranderen, gisteravond gebakken en nu alweer op!
Waar normaal 2 broden in 3 dagen opgaan, is het met zelfgebakken brood zelfs 1 brood per dag...

Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Vanmiddag heb ik voor het eerst stokbroden (recept Bartbakt.nl) gebakken.
Voor het avondeten gegeten met kruidenboter (peterselie, bieslook, knoflook en citroen) en tomatensoep (verspakket AH) .
DSC_2501.jpg
DSC_2503.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 60
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Anke

Bericht door bakkerijremon »

Goedzo! Het was ook alleen maar een suggestie haha. Brood moet je natuurlijk altijd bakken zoals je het zelf het lekkerste vindt :thumbup:
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door bakplaat »

Levinebaktbrood schreef: di 08 sep 2020, 11:41 Met betere bloem krijg je ook een beter resultaat. De bloem en meel van AH is leuk om mee te beginnen maar niet de beste bloem.
Als je aan deze bloem/meel van de AH

Afbeelding

wat Tarwegluten toevoegt, wordt de bakaard hiervan aanmerkelijk verbeterd.
Gebruik hiervan 2-3 % (= 20-30 gram/kilo) En ga voor je recepten uit van 100 % bloem/meel.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Bedankt voor jullie tips!
Ik ben na het advies van Levine gaan kijken of er betere / andere meelsoorten zijn. Ik heb nu al 2 keer een bestelling bij Bouwhuis gedaan en daar meel van molen de Hoop gekocht. Nu gaat mijn gebakken brood nog sneller op :D

Ik ben qua 'gewoon brood' recept teruggegaan naar een heel basic recept met alleen meel, water, zout en gist, hiermee ben ik nu aan het varieren door er langzaam meer water bij te doen en bijv rijsmandjes te gebruiken.
@bakkrijremon en @bakplaat, als ik dit (en het inkerven waar ik nog steeds moeite mee heb) onder de knie heb, dan ga ik me zeker verdiepen in toevoegingen. Naast olie voor smeuigheid en de broodverbeteraar voor de gaten wil ik ook gaan 'spelen' met pitten en zaden.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Wat broden van de afgelopen dagen.
Het volkoren brood en het maisbrood zijn volgens het recept uit de broodbijbel.
Het rozijnenbrood was een heel snel baksel volgens itsnotaboutcooking.nl. Deze laatste heb ik wel een paar minuten langer in de oven gehad.
DSC_2511.jpg
DSC_2513.jpg
DSC_2515.jpg
DSC_2516.jpg
DSC_2517.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door Jay-R »

Je bent lekker bezig! Er wordt lekker gegeten bij jullie!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Weer wat gebakken en dingen uitgeprobeerd.
Een 6-vlechtbrood 100% tarwebloem met 65% hydratatie (melk)
Een pompoenvorm maisbrood (30% maismeel, 70% tarwebloem met 60% hydratatie en 10% verbeteraar), het was de eerste keer dat ik verbeteraar gebruikte, ik moet de volgende keer de rijstijd iets inkorten, want hij zakte wat in. Toch nog een redelijke pompoenvorm

Twee bruine broden van hetzelfde deeg (30% bloem, 70% volkorenmeel, 65% hydratatie), 1 als vloerbrood en 1 als busbrood. Ik wilde kijken wat de verschillen zouden zijn, maar qua brood en smaak weinig verschil: beide goed voor een 'dagelijks' brood.

DSC_2443.jpg
DSC_2438.jpg
DSC_2437.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksels van Anke

Bericht door brood daar zit wat in »

Lekker gebakken Anke!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Baksels van Anke

Bericht door TigerManZ »

Ziet er goed uit Anke :thumbup:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Nu de basis beter gaat, ga ik verder met uitproberen :

Bruin brood (70% volkorenmeel, 30% tarwebloem, 65% hydratatie) in 2 maten bakblik, een grotere van 1,4 liter en verdeeld over 2 kleinere van 0,9 liter. Ik was benieuwd wat het effect van de maat blik zou zijn, omdat ik het gevoel had dat ik te weinig deeg in mijn blik deed. Het is inderdaad beter met ca 850 gram deeg in het 1,4 liter blik.
Mijn eerste toevoeging van zaden. Een pompoenbrood volgens het recept van Levine. Het was goed gelukt en heel snel op!
Een maisbrood met 3 soorten meel: 30% maismeel, 50% tarwebloem en 20% volkorentarwemeel

DSC_2453.jpg
DSC_2452.jpg
DSC_2450.jpg
DSC_2449.jpg
DSC_2448.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Een paar vrije dagen gehad met wat tijd om te bakken.
De rozijnenbollen, hamburgerbroodjes en tijgerbrood komen van de mooie receptenlijst op de website van Levine.
DSC_2436.jpg
DSC_2438.jpg
DSC_2463_1.jpg
Het meergranen knipbrood komt van de site van Xandrabaktbrood, het volkoren vloerbrood van broodsmakelijk.nl
DSC_2425.jpg
Daarna een maisbrood naar eigen aanpassing (42% mais, 58 % T65)
DSC_2466_1.jpg
Het tomaat -kaasbrood is van een broodmix die ik bij de molen in santpoort kocht.
DSC_2462_1.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Anke op zo 15 nov 2020, 20:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door BakkerGerrit »

Mooie collectie Anke :thumbup:
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

BakkerGerrit schreef: zo 15 nov 2020, 20:43 Mooie collectie Anke :thumbup:
Dankjewel!
Ik begin er steeds meer lol in te krijgen! Ook meer gevoel voor het deeg, ik merk steeds beter wanneer het lang genoeg gerezen heeft.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Baksels van Anke

Bericht door TigerManZ »

Ziet er lekker uit Anke :)
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door Bantam »

Die zijn allemaal mooi.
Lekkere collectie. :thumbup:
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Anke

Bericht door Anke »

Ik heb afgelopen weken weer aardig wat gebakken.

Verschillende broden (niet alles op de foto), ook wat lekkere dingen.

Zachte bruine bolletjes (marielleindekeuken.nl/2019/01/26/zachte-bruine-puntjes/). Ze waren erg lekker en snel op!
_20201202_160336.jpg

Een probeersel: Knackebrod (lekkertafelen.nl/recepten/ontbijt-en-lunch/knackebrod-maak-zelf/). Ik had geen rogge, dus ik ging op zoek naar knackebrod van tarwe. De smaak was wel goed, maar ik moet het de volgende keer nog dunner uitrollen en waarschijnlijk langer (op lagere temp) bakken.
_20201202_154533.jpg

Een maisbrood en bruin vloerbrood (al aangesneden ;) ). Het maisbrood is met 36% mais en 62% hydratatie (water en melk), het bruine brood is met 61% volkoren en 65% hydratatie.
_20201202_163348.jpg

Gevuld speculaas. Het spijs (1 portie ipv 1 ¼, gemaakt volgens rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-amandelspijs/) 2 dagen in de koelkast laten rusten, toen het speculaas gemaakt (rutgerbakt.nl/sinterklaas-recepten/recept-gevuld-speculaas/). Het was erg lekker, zeker een aanrader!
_20201201_100728.jpg
_20201130_121214.jpg

Tijgerbolletjes volgens het recept van de site van Levine, ik was alleen vergeten om het papje iets dunner te maken, maar wel een lekker knapperig korstje.
_20201129_110356.jpg

Deze broden maak ik geregeld en zijn een succes hier in huis. De rozijnenbolletjes van Marielle (marielleindekeuken.nl/2018/11/19/rozijnenbollen-of-krentenbollen/), het viergranenmeel brood volgens het recept van xandra bakt (www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/meergran ... t-de-oven/) en het pompoenpittenbrood van Levine.
DSC_2454.jpg
DSC_2460.jpg
_20201129_020601.jpg

Een probeersel nav een tv uitzending waar ik langs zapte: breekbrood van Max (www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-d ... reekbrood/ ), bij erwtensoep van een verspakket van de AH. Misschien een beetje rare combinatie (Italiaans gekruid brood) bij oerhollandse pot, maar wel lekker.
DSC_2475.jpg
DSC_2464.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Anke

Bericht door BakkerGerrit »

Anke schreef: wo 02 dec 2020, 17:40 Ik heb afgelopen weken weer aardig wat gebakken.

Verschillende broden (niet alles op de foto), ook wat lekkere dingen.
Mijn brood is wél lekker........ 🤭
Plaats reactie