De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
- ClaudiaD
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59
De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Ik heb broodjes gebakken zonder BBM en zonder gebruik van een broodmix! Voor het recept : zie het onderwerp van forumlid “Henkbakt” in het onderdeel “aan de Bak” en “ Wat ging er mis”. viewtopic.php?f=78&t=6981&p=71151#p71151
Dit is het recept:
Duitse “frūhstūckbrotchen” uit mijn bakboek. 300 gram meel, 1 pakje poedergist , 5 gram zout, 5 gram suiker , 1 eetlepel olie, 200 gram water. Voor het bestuiven: wat meel. Voor het bestrijken: 1 ei, beetje zout.
- meel zorgvuldig met de poedergist vermengen. Zout, suiker olie en water toevoegen.
- met een handmixer met kneedhaken eerst kort op de laagste stand, daarna 5 minuten op de hoogste stand tot het een glad deeg is
- het deeg op een warme plek laten rijzen totdat het zichtbaar vergroot is
- het deeg licht met meel bestuiven en uit de kom nemen. Op een bemeeld arbeidsvlak goed doorkneden en tot een rol vormen. Deegrol in 12 stukken snijden.
- elk stuk tot een rond broodje vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. Het oppervlak kruisgewijs 1cm diep insnijden. ( niet drukken) De oven voorverwarmen. De broodjes op een warme plaats laten rijzen tot ze zichtbaar vergroot zijn.
- ei met zout kloppen, het deegoppervlak hiermee bestrijken en met meel bestuiven.
- het bakblik in de voorverwarmde oven schuiven : 200 graden of 180 graden ( resp.boveneonderwarmte resp hete lucht), baktijd 20 minuten. De broodjes tijdens het bakken eventueel nogmaals met het geklopte ei bestrijken.
Dit is het recept:
Duitse “frūhstūckbrotchen” uit mijn bakboek. 300 gram meel, 1 pakje poedergist , 5 gram zout, 5 gram suiker , 1 eetlepel olie, 200 gram water. Voor het bestuiven: wat meel. Voor het bestrijken: 1 ei, beetje zout.
- meel zorgvuldig met de poedergist vermengen. Zout, suiker olie en water toevoegen.
- met een handmixer met kneedhaken eerst kort op de laagste stand, daarna 5 minuten op de hoogste stand tot het een glad deeg is
- het deeg op een warme plek laten rijzen totdat het zichtbaar vergroot is
- het deeg licht met meel bestuiven en uit de kom nemen. Op een bemeeld arbeidsvlak goed doorkneden en tot een rol vormen. Deegrol in 12 stukken snijden.
- elk stuk tot een rond broodje vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. Het oppervlak kruisgewijs 1cm diep insnijden. ( niet drukken) De oven voorverwarmen. De broodjes op een warme plaats laten rijzen tot ze zichtbaar vergroot zijn.
- ei met zout kloppen, het deegoppervlak hiermee bestrijken en met meel bestuiven.
- het bakblik in de voorverwarmde oven schuiven : 200 graden of 180 graden ( resp.boveneonderwarmte resp hete lucht), baktijd 20 minuten. De broodjes tijdens het bakken eventueel nogmaals met het geklopte ei bestrijken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door ClaudiaD op do 22 okt 2020, 12:24, 2 keer totaal gewijzigd.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Tsja, wat zal ik er eens van zeggen? Leuk geprobeerd maar dat kan echt beter
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Ach, ieder moet lekker zelf weten wat ie bakt. Maar ga dit soort recepten inderdaad niet aanraden aan andere forumleden als je het zelf nog niet eens gebakken hebt, neem dan liever een goed recept uit een broodbak boek.
Slechte adviezen zit namelijk niemand op te wachten. Eigen ervaringen vaak wel.
Wil
Slechte adviezen zit namelijk niemand op te wachten. Eigen ervaringen vaak wel.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Als ik foto van een brood zie wil ik (summier)het recept weten maar ik heb geen zin om er naar op zoek te moeten zoals hier wordt gedaan: Voor het recept : zie het onderwerp van forumlid “Henkbakt” in het onderdeel “aan de Bak” en “ Wat ging er mis”.
Ik heb liever dat het recept erbij staat, dan heb je gelijk de info die bij het resultaat hoort.
Ik heb liever dat het recept erbij staat, dan heb je gelijk de info die bij het resultaat hoort.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Het recept staat er nu bij, bij het 1e bericht.
Claudia: met een handmixer met deeghaken kan je geen goed deeg kneden. Al staat het 100 keer in je bakboek, het kan echt niet.
Claudia: met een handmixer met deeghaken kan je geen goed deeg kneden. Al staat het 100 keer in je bakboek, het kan echt niet.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Ik zou echt geen deeg kneden met een handmixer, die kneedt het deeg niet goed en je helpt je handmixer ermee om zeep
- ClaudiaD
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Ik heb nu ook goede resultaten met zoet brood deeg. Ik heb Zimt-schnecken=cinnamon rolls gemaakt. En ook Nuss Hornchen = noten hoorntjes. Allebei gewoon met de handmixer met deeghaken. 5 minuten is voldoende. Ik gebruik wel maar 250 gram bloem.
Recept:
250 g bloem, 4,5 gram poedergist, 5 gram zout, 30 gram suiker, 100 ml melk, 1 ei en 40 gram boter. Boter en melk samen in magnetron verwarmen. De hoorntjes zijn gemaakt met RUF Grundmischung fur Hefeteig.
Recept:
250 g bloem, 4,5 gram poedergist, 5 gram zout, 30 gram suiker, 100 ml melk, 1 ei en 40 gram boter. Boter en melk samen in magnetron verwarmen. De hoorntjes zijn gemaakt met RUF Grundmischung fur Hefeteig.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door lekkermelig op do 26 nov 2020, 19:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: materiaal met copyright verwijderd.
Reden: materiaal met copyright verwijderd.
- ClaudiaD
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Zonder BBM, van 250 gram Plus Patent bloem, 100 ml water, poedergist, 5 gram zout, 2 tl suiker en I ei maakte ik vanochtend deze 2 kleine bollen. Met de handmixer met deeghaken 5 minuten, 1 uur 1-e rijs in elektrische oven, doorslaan, opbollen, 20 minuten 2-e rijs. Bakken bij 190 graden. 15 minuten.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- ClaudiaD
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
En nog de foto van de Zimt Schnecken (=cinnamon rolls):
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Die rollen hierboven lijken me erg smakelijk!
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Goed gelukt!
- ClaudiaD
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Een paar dagen geleden heb ik met volle milde kwark ‚ croissant-vormige fijne witte broodjes gemaakt. Ik ben verbaasd dat het maken van een croissant vorming broodje zo gemakkelijk is. De manier om ze te vormen is het uitrollen tot een cirkel van 35 cm doorsnede, en dan 8 of 12 taartpunten maken, en deze punten vanaf de brede kant oprollen. Het recept :
125 ml melk,
50 g boter of margarine
500 g patent bloem
7 gram poedergist
50 g suiker
9 gram zout
geraspte citroenschil
1 eiwit
250 g kwark.
Het gerezen deeg in 2 delen uitrollen. Totaal worden dit 2x8 broodjes. De broodjes bestrijken met de losgeklopte dooier na de narijs.
125 ml melk,
50 g boter of margarine
500 g patent bloem
7 gram poedergist
50 g suiker
9 gram zout
geraspte citroenschil
1 eiwit
250 g kwark.
Het gerezen deeg in 2 delen uitrollen. Totaal worden dit 2x8 broodjes. De broodjes bestrijken met de losgeklopte dooier na de narijs.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Een grappig recept met die kwark. Waar heb je dat vandaan?
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Ze zien er leuk uit. Merk je iets van de gebruikte kwark in het resultaat?
Maakt het de broodjes anders dan de gemiddelde witte bolletjes?
Maakt het de broodjes anders dan de gemiddelde witte bolletjes?
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...