De broodjes van ClaudiaD zonder BBM
Geplaatst: wo 21 okt 2020, 16:14
Ik heb broodjes gebakken zonder BBM en zonder gebruik van een broodmix! Voor het recept : zie het onderwerp van forumlid “Henkbakt” in het onderdeel “aan de Bak” en “ Wat ging er mis”. viewtopic.php?f=78&t=6981&p=71151#p71151
Dit is het recept:
Duitse “frūhstūckbrotchen” uit mijn bakboek. 300 gram meel, 1 pakje poedergist , 5 gram zout, 5 gram suiker , 1 eetlepel olie, 200 gram water. Voor het bestuiven: wat meel. Voor het bestrijken: 1 ei, beetje zout.
- meel zorgvuldig met de poedergist vermengen. Zout, suiker olie en water toevoegen.
- met een handmixer met kneedhaken eerst kort op de laagste stand, daarna 5 minuten op de hoogste stand tot het een glad deeg is
- het deeg op een warme plek laten rijzen totdat het zichtbaar vergroot is
- het deeg licht met meel bestuiven en uit de kom nemen. Op een bemeeld arbeidsvlak goed doorkneden en tot een rol vormen. Deegrol in 12 stukken snijden.
- elk stuk tot een rond broodje vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. Het oppervlak kruisgewijs 1cm diep insnijden. ( niet drukken) De oven voorverwarmen. De broodjes op een warme plaats laten rijzen tot ze zichtbaar vergroot zijn.
- ei met zout kloppen, het deegoppervlak hiermee bestrijken en met meel bestuiven.
- het bakblik in de voorverwarmde oven schuiven : 200 graden of 180 graden ( resp.boveneonderwarmte resp hete lucht), baktijd 20 minuten. De broodjes tijdens het bakken eventueel nogmaals met het geklopte ei bestrijken.
Dit is het recept:
Duitse “frūhstūckbrotchen” uit mijn bakboek. 300 gram meel, 1 pakje poedergist , 5 gram zout, 5 gram suiker , 1 eetlepel olie, 200 gram water. Voor het bestuiven: wat meel. Voor het bestrijken: 1 ei, beetje zout.
- meel zorgvuldig met de poedergist vermengen. Zout, suiker olie en water toevoegen.
- met een handmixer met kneedhaken eerst kort op de laagste stand, daarna 5 minuten op de hoogste stand tot het een glad deeg is
- het deeg op een warme plek laten rijzen totdat het zichtbaar vergroot is
- het deeg licht met meel bestuiven en uit de kom nemen. Op een bemeeld arbeidsvlak goed doorkneden en tot een rol vormen. Deegrol in 12 stukken snijden.
- elk stuk tot een rond broodje vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. Het oppervlak kruisgewijs 1cm diep insnijden. ( niet drukken) De oven voorverwarmen. De broodjes op een warme plaats laten rijzen tot ze zichtbaar vergroot zijn.
- ei met zout kloppen, het deegoppervlak hiermee bestrijken en met meel bestuiven.
- het bakblik in de voorverwarmde oven schuiven : 200 graden of 180 graden ( resp.boveneonderwarmte resp hete lucht), baktijd 20 minuten. De broodjes tijdens het bakken eventueel nogmaals met het geklopte ei bestrijken.