Eindelijk redelijk tevreden: volkoren- en teffbrood

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MariJ
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: za 10 okt 2020, 16:46

Eindelijk redelijk tevreden: volkoren- en teffbrood

Bericht door MariJ » do 19 nov 2020, 17:30

Hèhè, het heeft even geduurd voor ik redelijk tevreden was over een brood. Maar dit is een heerlijk luchtig en vooral lekker volkorenbrood geworden. Alleen over de ovenrijs ben ik nog niet zo tevreden. En qua insnijden valt er ook nog wel wat te leren, hier heb ik gewoon geknipt met een schaar, maar ik zit te wachten op een goed mesje.
Het andere brood is een teff-brood. Erg lekker met kaas of appelstroop en blijkbaar erg gezond. Altijd wel een watten vast brood, maar dat hoort erbij!
Ik houd me aanbevolen voor tips!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 289
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Eindelijk redelijk tevreden: volkoren- en teffbrood

Bericht door oudbakken » di 02 feb 2021, 19:26

dat was bij mij ook zo, het wou maar niet lukken.
maar de aanhouder wint je moet echt je spullen leren kennen want broodbakken is een weg die we alle moeten wandelen en de ene is snel met lopen en een ander weer niet. maar de de bestemming is altijd het zelfde.
ik ben nog steeds busbrood aan het bakken dit is een weg die ik loop.
volkoren(spelt), zelf malen van tarwe. ook een ding.
ik gebruik toch enzymen want wat ik ook doe zonder enzymen lukt het gewoon niet.
maar je broden zien er goed uit.
grt. ewoud
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen

Plaats reactie