Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ChrisWbD150
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: za 26 dec 2020, 00:54

Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Bericht door ChrisWbD150 » zo 24 jan 2021, 14:39

Heerlijk deeg! Goed te vormen en hele mooie dunne bodem te creëren. Mooie aveoles in de rand. Wel 2 dagen de tijd voor nemen...

Proces in het kort voor 5 kleine pizza's: Autolyse van 45 min met pizzabloem '00' en klein beetje semolina, hydratatie 65-70%. Bijna 38 uur langzame rijs in de koelkast. Af en toe omvouwen. Vormen en weer in de koelkast en 3 uur voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Afbakken op 300 graden op een pizzaplaat (The Pizza Steel, 6 mm dik staal) met grill op hoogste stand en dan 3-5 min.

Pizza met buffelmozzarella, parmaham en rucola
Pizza met tonijn, ui, buffelmozzarella en kappertjes
Pizza met ham, champignons en buffelmozzarella
Pizza met buffelmozzarella en ui


AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Bericht door hjeverts » zo 24 jan 2021, 14:49

Ziet er lekker uit.
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Heersje
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: di 30 jun 2020, 20:47

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Bericht door Heersje » zo 24 jan 2021, 15:09

Zien er mooi uit, gebruik je gist of desem? Ik gebruik meestal een combinatie en maak het 24 uur van tevoren met ook 00 en 10% semolina, 1.8 % zout met koud water uit de kraan en gelijk de koelkast in. Eerder bolde ik het op maar laatse keer heb ik het bulk in de koelkast gelaten en de volgende dag bolletjes gemaakt. Nadeel van de eerste methode is dat je veel plek nodig hebt om ze niet aan elkaar te laten plakken, bij de 2e methode moet je natuurlijk nog wat meer laten rijzen uit de koelkast. Ik bak ze in een ferrari pizzaoven, aanrader wat mij betreft.
Kenwood chef met super doughhook en reguliere oven

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Bericht door Bantam » zo 24 jan 2021, 16:42

Dat ziet er lekker uit. :thumbup:
Om honger van te krijgen. :P
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
ChrisWbD150
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: za 26 dec 2020, 00:54

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Bericht door ChrisWbD150 » ma 25 jan 2021, 00:37

Ik gebruik ongeveer 2 gram gist op 500 gram meel

Plaats reactie