Pagina 1 van 1

Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Geplaatst: zo 24 jan 2021, 14:39
door ChrisWbD150
Heerlijk deeg! Goed te vormen en hele mooie dunne bodem te creƫren. Mooie aveoles in de rand. Wel 2 dagen de tijd voor nemen...

Proces in het kort voor 5 kleine pizza's: Autolyse van 45 min met pizzabloem '00' en klein beetje semolina, hydratatie 65-70%. Bijna 38 uur langzame rijs in de koelkast. Af en toe omvouwen. Vormen en weer in de koelkast en 3 uur voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Afbakken op 300 graden op een pizzaplaat (The Pizza Steel, 6 mm dik staal) met grill op hoogste stand en dan 3-5 min.

Pizza met buffelmozzarella, parmaham en rucola
Pizza met tonijn, ui, buffelmozzarella en kappertjes
Pizza met ham, champignons en buffelmozzarella
Pizza met buffelmozzarella en ui


AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Geplaatst: zo 24 jan 2021, 14:49
door hjeverts
Ziet er lekker uit.

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Geplaatst: zo 24 jan 2021, 15:09
door Heersje
Zien er mooi uit, gebruik je gist of desem? Ik gebruik meestal een combinatie en maak het 24 uur van tevoren met ook 00 en 10% semolina, 1.8 % zout met koud water uit de kraan en gelijk de koelkast in. Eerder bolde ik het op maar laatse keer heb ik het bulk in de koelkast gelaten en de volgende dag bolletjes gemaakt. Nadeel van de eerste methode is dat je veel plek nodig hebt om ze niet aan elkaar te laten plakken, bij de 2e methode moet je natuurlijk nog wat meer laten rijzen uit de koelkast. Ik bak ze in een ferrari pizzaoven, aanrader wat mij betreft.

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Geplaatst: zo 24 jan 2021, 16:42
door Bantam
Dat ziet er lekker uit. :thumbup:
Om honger van te krijgen. :P

Re: Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer

Geplaatst: ma 25 jan 2021, 00:37
door ChrisWbD150
Ik gebruik ongeveer 2 gram gist op 500 gram meel