Pizza's met koud gerezen deeg van Niemeijer
Geplaatst: zo 24 jan 2021, 14:39
Heerlijk deeg! Goed te vormen en hele mooie dunne bodem te creƫren. Mooie aveoles in de rand. Wel 2 dagen de tijd voor nemen...
Proces in het kort voor 5 kleine pizza's: Autolyse van 45 min met pizzabloem '00' en klein beetje semolina, hydratatie 65-70%. Bijna 38 uur langzame rijs in de koelkast. Af en toe omvouwen. Vormen en weer in de koelkast en 3 uur voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Afbakken op 300 graden op een pizzaplaat (The Pizza Steel, 6 mm dik staal) met grill op hoogste stand en dan 3-5 min.
Pizza met buffelmozzarella, parmaham en rucola
Pizza met tonijn, ui, buffelmozzarella en kappertjes
Pizza met ham, champignons en buffelmozzarella
Pizza met buffelmozzarella en ui
Proces in het kort voor 5 kleine pizza's: Autolyse van 45 min met pizzabloem '00' en klein beetje semolina, hydratatie 65-70%. Bijna 38 uur langzame rijs in de koelkast. Af en toe omvouwen. Vormen en weer in de koelkast en 3 uur voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Afbakken op 300 graden op een pizzaplaat (The Pizza Steel, 6 mm dik staal) met grill op hoogste stand en dan 3-5 min.
Pizza met buffelmozzarella, parmaham en rucola
Pizza met tonijn, ui, buffelmozzarella en kappertjes
Pizza met ham, champignons en buffelmozzarella
Pizza met buffelmozzarella en ui