De baksels van Anita

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

De baksels van Anita

Bericht door Anita61 » zo 14 feb 2021, 13:32

Eindelijk! Vanaf november vorig jaar ben ik me, vanwege de gezonde eigenschappen ervan, gaan verdiepen in het bakken van zuurdesembrood. Vroeger ooit met behulp van een broodbakmachine brood gebakken maar ik ga nu voor het ambachtelijke handwerk. Met nul ervaring de afgelopen tijd een aantal broden gebakken, waaronder met een met gist en dat ging redelijk goed. Maar met zuurdesem lukte dat nog niet zo.
Na veel te hebben gelezen, filmpjes te hebben bekeken en niet in de laatste plaats de hulp van enthousiaste broodbakforumleden heb ik dan toch echt m’n allereerste geslaagde tarwe volkoren zuurdesembrood gebakken! Een eerdere poging mislukte door het ontbreken van stoom in de oven, niet goed ingesneden en het deeg was niet goed onder spanning gebracht (dank voor de feedback Goku!). Dat ging dit keer beter en ik heb het deeg in een gietijzeren pan in de oven gebakken. Ik ben als beginneling blij met het resultaat. Het kruim is wat vast, er zitten weinig luchtbellen in, maar de smaak is prima! Uiteraard kan er nog veel aan het brood verbeterd worden maar het begin is er en ik ben er best wel een beetje trots op :). Uiteraard zijn opmerkingen/verbeterpunten van harte welkom!

IMG_0696.JPG
IMG_0703.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Anita61 op zo 14 feb 2021, 18:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24

Re: De baksels van Anita

Bericht door Bantam » zo 14 feb 2021, 14:40

Dat ziet er prima uit. ! :thumbup:
Proficiat. :clap:
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts » zo 14 feb 2021, 14:41

Brood ziet er mooi uit. De korst lijkt mij lekker knapperig :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Anita

Bericht door Levinebaktbrood » ma 15 feb 2021, 02:16

Top :thumbup: En al doende leert men :D
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Goku
Gaat de goede kant op
Berichten: 51
Lid geworden op: di 15 sep 2020, 11:00

Re: De baksels van Anita

Bericht door Goku » ma 15 feb 2021, 22:16

Ziet er goed uit! Mag je zomaar trots op zijn!
Als de smaak maar goed is, en blijven oefenen tot het nu van goed naar straks geweldiger wordt.

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 289
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: De baksels van Anita

Bericht door oudbakken » di 16 feb 2021, 01:03

zien er smakelijk uit, mooi brood.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen

Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 » di 16 feb 2021, 16:29

Dank jullie wel voor de positieve reacties. Erg leuk om die te mogen ontvangen :thumbup:

Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

De baksels van Anita

Bericht door Anita61 » za 20 feb 2021, 20:07

Voor het eerst een Sourdough Focaccia gemaakt (recept van Foodgeek). Eigenlijk de eerste keer dat een brood met zuurdesem goed gelukt is. Ben er blij mee! En hij is nog lekker ook :) !

IMG_0726.JPG
IMG_0730.JPG
IMG_0732.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts » za 20 feb 2021, 20:30

Ondanks dat ik niet zo van de olijven ben ziet het brood er lekker uit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 » za 27 feb 2021, 18:55

Hier een blije beginnend bakker 😀. De Levientjes van Levine gemaakt. Ik vond het wel spannend want ik heb nog niet veel ervaring. Eigenlijk ben ik heel erg tevreden met het resultaat. De smaak is fantastisch! Het kruim is nog wel wat te compact. Ik heb gelezen dat meer mensen hiermee te maken hebben gehad en dat een mogelijk oplossing zou zijn om aan het eind van de kneedtijd meer water toe te voegen. Dus dat ga ik de volgende keer doen. Want dat ik deze heerlijke broodjes vaker ga bakken, dat staat wel vast!

IMG_0741.JPG
IMG_0742.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts » za 27 feb 2021, 21:23

Ziet er lekker uit Anita!
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Gebruikersavatar
Victory
Opboller
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: De baksels van Anita

Bericht door Victory » za 27 feb 2021, 21:50

Leuk (en lekker)
Dat ze wat steviger zijn heeft ook gewoon met het gewicht van de vulling te maken 😉
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.

Gebruikersavatar
Anita61
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03

Re: De baksels van Anita

Bericht door Anita61 » vr 02 apr 2021, 16:24

Vandaag dan een grote Levien!
Ik ben zo trots als een ..... Paashaas . M'n eerste echt geslaagde Levien(tje). De rozijntjes zijn wel een beetje verbrand, maar dat neem ik op de koop toe. Met dank aan het heerlijke recept van Leviene van Doorne. Morgen pas aansnijden, beetje roomboter erop, heerlijk 😋. Ik ben benieuwd 🤞.
Allemaal een heel fijn Paasweekend gewenst!
IMG_0829.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1280
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: De baksels van Anita

Bericht door BakkerGerrit » vr 02 apr 2021, 17:26

Topbrood Anita! :D

Gebruikersavatar
hjeverts
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: De baksels van Anita

Bericht door hjeverts » vr 02 apr 2021, 20:50

Mooi brood Anita!
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven

Plaats reactie