De baksels van Anita
- Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
De baksels van Anita
Eindelijk! Vanaf november vorig jaar ben ik me, vanwege de gezonde eigenschappen ervan, gaan verdiepen in het bakken van zuurdesembrood. Vroeger ooit met behulp van een broodbakmachine brood gebakken maar ik ga nu voor het ambachtelijke handwerk. Met nul ervaring de afgelopen tijd een aantal broden gebakken, waaronder met een met gist en dat ging redelijk goed. Maar met zuurdesem lukte dat nog niet zo.
Na veel te hebben gelezen, filmpjes te hebben bekeken en niet in de laatste plaats de hulp van enthousiaste broodbakforumleden heb ik dan toch echt m’n allereerste geslaagde tarwe volkoren zuurdesembrood gebakken! Een eerdere poging mislukte door het ontbreken van stoom in de oven, niet goed ingesneden en het deeg was niet goed onder spanning gebracht (dank voor de feedback Goku!). Dat ging dit keer beter en ik heb het deeg in een gietijzeren pan in de oven gebakken. Ik ben als beginneling blij met het resultaat. Het kruim is wat vast, er zitten weinig luchtbellen in, maar de smaak is prima! Uiteraard kan er nog veel aan het brood verbeterd worden maar het begin is er en ik ben er best wel een beetje trots op . Uiteraard zijn opmerkingen/verbeterpunten van harte welkom!
Na veel te hebben gelezen, filmpjes te hebben bekeken en niet in de laatste plaats de hulp van enthousiaste broodbakforumleden heb ik dan toch echt m’n allereerste geslaagde tarwe volkoren zuurdesembrood gebakken! Een eerdere poging mislukte door het ontbreken van stoom in de oven, niet goed ingesneden en het deeg was niet goed onder spanning gebracht (dank voor de feedback Goku!). Dat ging dit keer beter en ik heb het deeg in een gietijzeren pan in de oven gebakken. Ik ben als beginneling blij met het resultaat. Het kruim is wat vast, er zitten weinig luchtbellen in, maar de smaak is prima! Uiteraard kan er nog veel aan het brood verbeterd worden maar het begin is er en ik ben er best wel een beetje trots op . Uiteraard zijn opmerkingen/verbeterpunten van harte welkom!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Anita61 op zo 14 feb 2021, 18:23, 1 keer totaal gewijzigd.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: De baksels van Anita
Dat ziet er prima uit. !
Proficiat.
Proficiat.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: De baksels van Anita
Brood ziet er mooi uit. De korst lijkt mij lekker knapperig
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Anita
Top En al doende leert men
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Goku
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 54
- Lid geworden op: di 15 sep 2020, 11:00
Re: De baksels van Anita
Ziet er goed uit! Mag je zomaar trots op zijn!
Als de smaak maar goed is, en blijven oefenen tot het nu van goed naar straks geweldiger wordt.
Als de smaak maar goed is, en blijven oefenen tot het nu van goed naar straks geweldiger wordt.
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: De baksels van Anita
zien er smakelijk uit, mooi brood.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
Re: De baksels van Anita
Dank jullie wel voor de positieve reacties. Erg leuk om die te mogen ontvangen
- Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
De baksels van Anita
Voor het eerst een Sourdough Focaccia gemaakt (recept van Foodgeek). Eigenlijk de eerste keer dat een brood met zuurdesem goed gelukt is. Ben er blij mee! En hij is nog lekker ook !
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: De baksels van Anita
Ondanks dat ik niet zo van de olijven ben ziet het brood er lekker uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
Re: De baksels van Anita
Hier een blije beginnend bakker . De Levientjes van Levine gemaakt. Ik vond het wel spannend want ik heb nog niet veel ervaring. Eigenlijk ben ik heel erg tevreden met het resultaat. De smaak is fantastisch! Het kruim is nog wel wat te compact. Ik heb gelezen dat meer mensen hiermee te maken hebben gehad en dat een mogelijk oplossing zou zijn om aan het eind van de kneedtijd meer water toe te voegen. Dus dat ga ik de volgende keer doen. Want dat ik deze heerlijke broodjes vaker ga bakken, dat staat wel vast!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: De baksels van Anita
Ziet er lekker uit Anita!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: De baksels van Anita
Leuk (en lekker)
Dat ze wat steviger zijn heeft ook gewoon met het gewicht van de vulling te maken
Dat ze wat steviger zijn heeft ook gewoon met het gewicht van de vulling te maken
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
Re: De baksels van Anita
Vandaag dan een grote Levien!
Ik ben zo trots als een ..... Paashaas . M'n eerste echt geslaagde Levien(tje). De rozijntjes zijn wel een beetje verbrand, maar dat neem ik op de koop toe. Met dank aan het heerlijke recept van Leviene van Doorne. Morgen pas aansnijden, beetje roomboter erop, heerlijk . Ik ben benieuwd .
Allemaal een heel fijn Paasweekend gewenst!
Ik ben zo trots als een ..... Paashaas . M'n eerste echt geslaagde Levien(tje). De rozijntjes zijn wel een beetje verbrand, maar dat neem ik op de koop toe. Met dank aan het heerlijke recept van Leviene van Doorne. Morgen pas aansnijden, beetje roomboter erop, heerlijk . Ik ben benieuwd .
Allemaal een heel fijn Paasweekend gewenst!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: De baksels van Anita
Mooi brood Anita!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist