Baquette, gist en/of desem met Mathijs.
Geplaatst: ma 08 mar 2021, 10:24
Bij deze mijn broden gebakken met Italiaans meel van harde tarwe.
Brood by Mathijs Gorter, on Flickr
Voordeel van dit meel vond ik vooral dat het geen samenstelling is en geen enkele toevoeging.
Ik gebruik
1kg Italiaans meel zoals op de foto.
660 m,l water
18 gr zeezout
200gr desem
8gr verse bakkersgist
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Opbollen. Mooie gele kleur!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
nog een uurtje laten rijzen op 25C
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
geduld...
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Het vormen van de broden en weer 2 uur geduld...
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Na het rijzen, klaar voor de oven!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Hier doe je het voor!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Even op vakantie in Italiƫ...
Brood by Mathijs Gorter, on Flickr
Misschien nog niet 100% perfect, maar wel erg lekker!
Het is net of brood met dit meel meer zout nodig heeft. In vergelijking met de Emilie van Minoterie heeft dit brood wat minder smaak. Daarom uitstekend geschikt om te eten met biologische olijfolie en zeezout.
Dat zal ook de reden zijn dat meel van Emilie een samenstelling is met o.a. gemout tarwemeel. Meer smaak.
Brood by Mathijs Gorter, on Flickr
Voordeel van dit meel vond ik vooral dat het geen samenstelling is en geen enkele toevoeging.
Ik gebruik
1kg Italiaans meel zoals op de foto.
660 m,l water
18 gr zeezout
200gr desem
8gr verse bakkersgist
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Opbollen. Mooie gele kleur!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
nog een uurtje laten rijzen op 25C
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
geduld...
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Het vormen van de broden en weer 2 uur geduld...
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Na het rijzen, klaar voor de oven!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Hier doe je het voor!
Brood Italiaans meel by Mathijs Gorter, on Flickr
Even op vakantie in Italiƫ...
Brood by Mathijs Gorter, on Flickr
Misschien nog niet 100% perfect, maar wel erg lekker!
Het is net of brood met dit meel meer zout nodig heeft. In vergelijking met de Emilie van Minoterie heeft dit brood wat minder smaak. Daarom uitstekend geschikt om te eten met biologische olijfolie en zeezout.
Dat zal ook de reden zijn dat meel van Emilie een samenstelling is met o.a. gemout tarwemeel. Meer smaak.