Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
-
hermanb
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: di 26 jan 2021, 14:57
Bericht
door hermanb » ma 15 mar 2021, 17:30
Na veel geprobeer is het dan toch gelukt met het uploaden. Hierbij mijn baguettes. desem en gist, 24 uur bulkrijs in de koelkast. Smaakt prima en er komen tegenwoordig ook mooie 'oren' aan.
-
hjeverts
- Deegroller
- Berichten: 280
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Bericht
door hjeverts » ma 15 mar 2021, 18:13
Mooie broden Herman

Groeten Hans,
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
-
Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2256
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Bericht
door Melinda » wo 17 mar 2021, 01:31
Mooie baguettes.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 |
Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-)
Mijn foto's
-
RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 330
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Bericht
door RedYssel » wo 17 mar 2021, 19:16
Oehh prachtige oren!
Red
Passie voor de ambacht!.
-
Don
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: di 16 mar 2021, 15:58
Bericht
door Don » wo 17 mar 2021, 21:18
Die zien er heerlijk uit!!
-
Bakfietser
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: wo 17 mar 2021, 11:26
Bericht
door Bakfietser » ma 22 mar 2021, 11:21
O wow! Die zijn mooi zeg! Zou ik je recept mogen? Mijn baguettes zijn vooralsnog steevast 'lekker maar lellek'...
Hoe laat je ze rijzen? Gewoon tussen rijsdoek?
-
Erik van Dijk
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: za 20 mar 2021, 11:38
Bericht
door Erik van Dijk » ma 22 mar 2021, 12:45
Prachtige baguettes zeg, die wil ik ook wel eens maken! Als je het recept wilt delen, heel graag!
-
hermanb
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: di 26 jan 2021, 14:57
Bericht
door hermanb » di 23 mar 2021, 10:13
Het recept van het brood op de foto is niet van mij, maar van Hans Heiloo (the bakery institute). Kun je gewoon vinden/bekijken op youtube (met een filmpje van 10 minuten uitleg).
Ik laat de baquettes rijzen tussen bakpapier. Zie de foto's op de website : uitdekeukenvanarden. Daar staan trouwens ook meerdere alternatieve recepten voor lekker stokbrood.
Maar alle recepten/foto's/video's ten spijt zul je in de eigen keuken toch zelf - door regelmatig voelen - moeten bepalen of je bij het vormen van de broden voldoende spanning hebt ingebracht en wanneer de tijd daar is om de broden in de oven te schuiven (beter te vroeg dan te laat, als je flinke 'oren' wilt)