Pagina 1 van 1

rustic bread Hamelman

Geplaatst: wo 17 mar 2021, 21:29
door hermanb
De oogst van vandaag: Rustic Bread (recept Hamelman). Met poolish (100%) ipv het vastere voordeeg (60%) uit het recept.
Het grote aandeel voordeeg (50% van het meel) levert een heel mooie smaak op, maar maakt het deeg wel wat kleverig en slap. Als of er meer water in zit dan de 69% die er daadwerkelijk in zit. Ik heb de twee broden (beide 850 gram) verschillend ingesneden. ik had een sterkere ovenrijs verwacht van het brood met de insnede overlangs. Volgende keer wellicht wat eerder inschieten. Het kruim is erg onregelmatig , met wel erg grote gaten hier en daar (ciabatta-achtig). Volgende keer maar iets steviger doorslaan. Qua smaak vind ik dit brood zeker de moeite waard.

Afbeelding

Afbeelding

Re: rustic bread Hamelman

Geplaatst: do 18 mar 2021, 00:52
door Levinebaktbrood
Mooie broden hoor.

Een verzoek: graag je een eigen onderwerp aanmaken en daar al je baksels inzetten. Dus niet voor ieder brood dat je gebakken hebt een nieuw onderwerp aanmaken. Zie de voorbeelden van andere leden. Bedankt :) !

Re: rustic bread Hamelman

Geplaatst: do 18 mar 2021, 10:11
door Vitamine C
Ik ben toevallig ook bezig met de rustic bread van Hamelman.

Mij viel ook op dat het deeg slap is, en inderdaad meer water in zit en dus minder goed kneed. Ik heb het volgende gedaan, 40 ml water achtergehouden. Dan 3 minuten mengen, 5 minuten kneden en dan het water bijwassen.

Geeft een stuk beter resultaat, (zie foto in mijn baksels)

Re: rustic bread Hamelman

Geplaatst: vr 19 mar 2021, 10:10
door hermanb
dank voor de tip. ga ik proberen.
zit er een autolyse / rust tussen mengen en kneden?

Re: rustic bread Hamelman

Geplaatst: za 20 mar 2021, 21:20
door Vitamine C
Volgens Hamelman niet.