rustic bread Hamelman
Geplaatst: wo 17 mar 2021, 21:29
De oogst van vandaag: Rustic Bread (recept Hamelman). Met poolish (100%) ipv het vastere voordeeg (60%) uit het recept.
Het grote aandeel voordeeg (50% van het meel) levert een heel mooie smaak op, maar maakt het deeg wel wat kleverig en slap. Als of er meer water in zit dan de 69% die er daadwerkelijk in zit. Ik heb de twee broden (beide 850 gram) verschillend ingesneden. ik had een sterkere ovenrijs verwacht van het brood met de insnede overlangs. Volgende keer wellicht wat eerder inschieten. Het kruim is erg onregelmatig , met wel erg grote gaten hier en daar (ciabatta-achtig). Volgende keer maar iets steviger doorslaan. Qua smaak vind ik dit brood zeker de moeite waard.
Het grote aandeel voordeeg (50% van het meel) levert een heel mooie smaak op, maar maakt het deeg wel wat kleverig en slap. Als of er meer water in zit dan de 69% die er daadwerkelijk in zit. Ik heb de twee broden (beide 850 gram) verschillend ingesneden. ik had een sterkere ovenrijs verwacht van het brood met de insnede overlangs. Volgende keer wellicht wat eerder inschieten. Het kruim is erg onregelmatig , met wel erg grote gaten hier en daar (ciabatta-achtig). Volgende keer maar iets steviger doorslaan. Qua smaak vind ik dit brood zeker de moeite waard.