Baksels van Mathilda

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

Boule naar recept uit het boek: La rousse brood. Wel heel erg luchtig [emoji1787] Hagelslag op dit brood ging niet.
AfbeeldingAfbeelding
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door bakplaat »

Mooi !!! :thumbup: en lekker ???
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door RedYssel »

Super kruimpje hoor! Iets meer kneden krijg je m Al wel vaster.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

Ja, was zeker lekker. Krijg je van iets meer kneden een vastere kruim? Ik kon wel goed een vliesje trekken.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door RedYssel »

Ja of iets minder water toevoegen, Als je een vliesje trekt kun je in het licht ook zien hoe fijn het gluten netwerk gekneed is fijner is vaster en een wat robuuster netwerk geeft juist losser brood. Ook drijfvocht kan een losse structuur of zelfs gaten creeren tijdens het bakken!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

RedYssel schreef:Ja of iets minder water toevoegen, Als je een vliesje trekt kun je in het licht ook zien hoe fijn het gluten netwerk gekneed is fijner is vaster en een wat robuuster netwerk geeft juist losser brood. Ook drijfvocht kan een losse structuur of zelfs gaten creeren tijdens het bakken!.

Red
Ah, dank je wel. Wat bedoel je met drijfvocht?
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

Dit weekend komijnenkaasbrood en stokbrood gemaakt.AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door hjeverts »

Ziet er lekker uit Mathilda! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door Victory »

Ziet er mooi uit hoor 🙂
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

Broodjes van 50 % rode tarwe en 50%T65. Het vormen moet ik nog iets meer op oefenen, ze waren erg lang en laag nu.AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door hjeverts »

Ziet er toch niet verkeerd uit Mathilda! :)

Heb je de broden laten rijzen in rijsmandjes?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
mathilda1202
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door mathilda1202 »

Nee, ik heb ze op een doek laten rijzen, had niet genoeg rijsmandjes hiervoor.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door RedYssel »

Helemaal niet gek!. Prtachtige kruim ook!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door hjeverts »

mathilda1202 schreef: ma 03 mei 2021, 20:33 Nee, ik heb ze op een doek laten rijzen, had niet genoeg rijsmandjes hiervoor.
Zoals Red ook al aangaf mag je behoorlijk tevreden zijn met het resultaat. Door het in rijsmandjes te laten rijzen dwing je het iets meer in een bepaalde vorm en heb dus ook wat minder snel dat je brood te lang wordt. Iets meer spanning op het deeg kan ook nog wel eens helpen, maar ik zou hier gewoon tevreden mee zijn :) :thumbup:
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door bakplaat »

Complimenten voor al dit moois/lekkers Mathilda. :thumbup: :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Erik van Dijk
Jongste bediende
Berichten: 36
Lid geworden op: za 20 mar 2021, 11:38

Re: Baksels van Mathilda

Bericht door Erik van Dijk »

Oooh, komijnekaas in een broodje lijkt me ook echt heel lekker! Mooie broden hoor!
Plaats reactie