Hieronder wat baksels die ik tot nu toe gemaakt heb,
Frans landbrood (batard) van Levine, helaas geen foto van de kruim.:
Afgelopen weekend twee keer (1x 2 op zaterdag en 1x 1 op zondag) Witbrood met knapperige korst gemaakt, ook van Levine. In afwijking op het recept heb ik beide keren vooraf een poolish gemaakt voor meer smaak.
1 van de broden van zaterdag:
Brood was wat uitgezakt na het lossen uit de rijsmandjes. Kon tijdens het vormen het brood niet goed op spanning brengen. Op zondag een andere techniek gebruikt voor het vormen van de batard. Hiermee is het me een stuk beter gelukt om het brood op spanning te brengen. Korst lekker knapperig en fluweelzachte binnenkant. Ook hiervan helaas geen foto van de kruim.
Brood van zondag:
Bij ingesneden delen mis ik nog de mooie scheuren. Heb een vormrijs van circa 75 minuten aangehouden, na 60 minuten gecheckt met behulp van de 'vingerdrukproef', toen bleef de deuk nog staan. Na 75 minuten niet meer. Temperatuur in keuken circa 19 graden en deegtemperatuur 24 graden bij tweede rijs. Is natuurlijk puur esthetisch, de smaak was prima!
Brood van de Broodmeneer
- Broodmeneer
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 22 nov 2021, 14:40
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van de Broodmeneer
Mooie broden!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Broodmeneer
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 22 nov 2021, 14:40
Re: Brood van de Broodmeneer
Bedankt Hans!
- Broodmeneer
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 22 nov 2021, 14:40
Re: Brood van de Broodmeneer
Al een tijdje niets geplaatst. Heb ieder weekend wel gebakken, maar niet overal foto's van gemaakt. Vorig weekend wel voor het eerst een mooie ovenrijs meegemaakt met een aangepast recept van Lichtbruin vloerbrood van Levine. Hydratatie naar 75% gebracht en 30 min autolyse toegepast i.v.m. toevoeging van lijnzaad en chiazaad.
Ik was erg blij met (en trots op) het eindresultaat!
Ik was erg blij met (en trots op) het eindresultaat!
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van de Broodmeneer
Mooi brood geworden
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van de Broodmeneer
Mooi brood
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken